Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Иконата на Рома, Франческо Тоти активира вистинска бомба во редовите на италијанскиот калчолигаш откако се закани дека ќе си замине од клубот."Доколку клубот не ми ги исполни условите кои ги договоривме, ќе си заминам", изјави за Кориере дело Спорт, Тоти.
Иако извештаите од Италија како и самите актери, како Тоти и челниците на "римската волчица" говореа дека продолжувањето на договорот со матичниот клуб во следните пет години (до летото 2014) е само формалност, Тоти се уште не го потпишал.

Римскиот дневник ја донесува информацијата дека Тоти инсистира клубот да ја почитува договорената плата. Му ветија по пет милиони евра во сезона. Дресот на Рома, поранешниот италијански репрезентативец го носи веќе 16 сезони.

Иконата на Рома, Франческо Тоти активира вистинска бомба во редовите на италијанскиот калчолигаш откако се закани дека ќе си замине од клубот."Доколку клубот не ми ги исполни условите кои ги договоривме, ќе си заминам", изјави за Кориере дело Спорт, Тоти.
Иако извештаите од Италија како и самите актери, како Тоти и челниците на "римската волчица" говореа дека продолжувањето на договорот со матичниот клуб во следните пет години (до летото 2014) е само формалност, Тоти се уште не го потпишал.

Римскиот дневник ја донесува информацијата дека Тоти инсистира клубот да ја почитува договорената плата. Му ветија по пет милиони евра во сезона. Дресот на Рома, поранешниот италијански репрезентативец го носи веќе 16 сезони.
Не можам да го обвинам, во право е се што кажа. Таа заработка која што ја бара не да ја има заслужено туку и повеќе од тоа, е сега доколку клубот нема капацитет да понуди еден договор кој ќе личи на нешто и кој го заслужува еден ваков фудбалер тогаш тоа е нивен проблем, а не на Тоти. Не си во можност да водиш фудбалски клуб од ваков калибар - тогаш многу јасно и едноставо продавај го клубот на некој кој што може нешто подобро од тебе да направи, а ако сакате да не давате големи пари за фудбалери и договори епа тогаш купете си клуб во Серија Д и уживајте си таму. Вака не.
:gpltr:

Како може воа бе Базел не тепа кој се тие бе ќе ти дадат гол па трчај после сите напред е нема грешка и 2-0 срамота.Неможам да ги трпам веќе некој играчи и управава а тоа газдарицата да фане некој да ја с . л . . а да не стане од К . Р :drk:.Оди бегајте таму ни мотив ни ништо да се немало на кој не му се игра нека си испадне поарно не само да го срамат клубот од се највеќе ме бендиса само дресот закон другото катастрофа .Извинете за некој работи ама многу се нервирам се оболев веќе за вие Рома.

И сега што?!
Ќе седиме ќе се нервираме на вакви никакви порази? Па Сенси треба да се убие бе. Не ми е јасно до кога ќе трае ова. :уби:

Ммм Пораз и тоа од Базел, колку сме само бедни леле неможам веќе да ги гледам, не ги критикувам, туку ги сожалувам, само толку.

Слабо,слабо мн слабо навивав за вас ама тоа е тоа во гости тешко е да се победи повеке срека наредниот пат...:nesum:

да игравме со ослабен состав да не ми е криво ама ова.....цццццц многу се нервирам, ептен слабо, сега ќе ја чекам утакмицата си Фиорентина и ако и тогаш ме разочарат значи стварно ништо нема да очекувам од нив оваа година, па и нема да се замарам толку, ќе чекам да дојдат некој подобри времиња во Рома:toe:

пред 3-4 сезони игравме речисис со ист состав и успевавме да бидеме меѓу првите 4, па и да го срушиме тогашниот рекорд со 11 меча без пораз. но тогаш многу работи беа поинаку играчите беа помлади,во тимот владееше добра атмосвера,сите беа задоволни и навивачите,и тренерот..... а сега ако не е тоти да направи акција,или мексес да ја запре топката пред некој да шутне во гол ќе губиме со 30-0:kesa:

И сега што?!
Ќе седиме ќе се нервираме на вакви никакви порази? Па Сенси треба да се убие бе. Не ми е јасно до кога ќе трае ова. :уби:

Ммм Пораз и тоа од Базел, колку сме само бедни леле неможам веќе да ги гледам, не ги критикувам, туку ги сожалувам, само толку.

Слабо,слабо мн слабо навивав за вас ама тоа е тоа во гости тешко е да се победи повеке срека наредниот пат...:nesum:

да игравме со ослабен состав да не ми е криво ама ова.....цццццц многу се нервирам, ептен слабо, сега ќе ја чекам утакмицата си Фиорентина и ако и тогаш ме разочарат значи стварно ништо нема да очекувам од нив оваа година, па и нема да се замарам толку, ќе чекам да дојдат некој подобри времиња во Рома:toe:

пред 3-4 сезони игравме речисис со ист состав и успевавме да бидеме меѓу првите 4, па и да го срушиме тогашниот рекорд со 11 меча без пораз. но тогаш многу работи беа поинаку играчите беа помлади,во тимот владееше добра атмосвера,сите беа задоволни и навивачите,и тренерот..... а сега ако не е тоти да направи акција,или мексес да ја запре топката пред некој да шутне во гол ќе губиме со 30-0:kesa:

Имате супер состав, Де Роси, Перота, Пизаро , што ми фали на составот, на вас ви е проблемот со тренерот, немате добар тренер и минатиот ви беше слаб, да бидеме реални, и Спалети и сега КУТРИОТ Раниери неможе да направи победничка серија на Рома, играчи имате, можеби малку сте слаби во одбрана али тоа Мексес ке го спречи, НЕМАТЕ ТРЕНЕР, очекувам во иднина да ви застане салам тренер и да ја гледаме Рома на највисоката позиција за нив. (2).

Ајде бе местенки гледате све тоа УЕФА.Ја вчера не ги гледав резултати бев искочен.Сега сабајлево го погледнав и се зачудив на некој резултати кои според мене стануваат многу сомнителни.МИслам дека од вчера едно 4-5 утакмици се продадени,вклучувајки ја и Рома.
Заебете тоа,спремете се за добра утакмица Со Фиорентина.Ќе биде јако осеќам,али не ми се верува нема да можам да ја гледам пошто сум на свадба:nesvest:Ако знаете кога има реприза од натпреварот кажете!

Имате супер состав, Де Роси, Перота, Пизаро , што ми фали на составот, на вас ви е проблемот со тренерот, немате добар тренер и минатиот ви беше слаб, да бидеме реални, и Спалети и сега КУТРИОТ Раниери неможе да направи победничка серија на Рома, играчи имате, можеби малку сте слаби во одбрана али тоа Мексес ке го спречи, НЕМАТЕ ТРЕНЕР, очекувам во иднина да ви застане салам тренер и да ја гледаме Рома на највисоката позиција за нив. (2).
Не е проблемот ниту до тренерот, најголемиот проблем од кој произлезе оваа криза е раководството на клубот или пак да бидам попрецизен таканаречената претседателка на клубот. Тоа е вистинскиот проблем.
Проблем кој за жал не гледам дека би се решил во најскоро време. А и уште една информација која ја сретнав денес е тоа дека Italpetroli, а со тоа и нашата претседателка на клубот се соочуваат со нови долгови кои изнесуваат 500 милиони евра. Епа сега ај вие кажете ми кој клуб во светот доколку има раководство кое е во банкрот може да бележи значајни резултати безразлика на играчите и со тренерот со кои располага. Ќе ви дадам само еден пример за еден голем клуб кој доживува една слична судбина како нашата и кој што е во голема криза веќе неколку години, а порано беше име од кое се плашеа и најголемите европски клубови - Ривер Плата. Клубот кој е најуспешен во Аргентиското првенство и кој има најголема подршка во Аргентина веќе неколку сезони по ред се обидува да обезбеди опстанок во Лигата на Аргентина. Нас сега само ќе ни останува да чекаме подобри времиња но со некое друго раководство, бидејќи со ова сегашново не можеме да очекуваме ништо добро. Тоа е... фудбалот знае да биде многу суров пред се затоа што не е само игра, туку е многу повеќе од тоа.

земете го случајот со Валенсија, во однос на финансиите и ние сме во таква положба но како што гледам Валенсија побрзо ќе се извлече од долгови и ќе ја надмине кризата отколку нашата Рома, со тоа што успеа ова лето да одбие многу примамливи понуди за Виља и Силва значи дека тимот се стабилизира, а ние неможевме Аквилани да го задржиме, дури постоеше опасност од продавање на уште една ѕвезда од тимот, јас незнам Росела како мисли со толку големи долгови да гради стадион и пред се клубот да го одведе до успеси, сега ќе видите ако не продадат уште една ѕвезда од Рома во зимскиот или летниот преоден рок ќе започнат да заостануваат платите на играчите но не сакам ни да помислам на тоа а знам дека клубот веќе оди во таква насока :(

земете го случајот со Валенсија, во однос на финансиите и ние сме во таква положба но како што гледам Валенсија побрзо ќе се извлече од долгови и ќе ја надмине кризата отколку нашата Рома, со тоа што успеа ова лето да одбие многу примамливи понуди за Виља и Силва значи дека тимот се стабилизира, а ние неможевме Аквилани да го задржиме, дури постоеше опасност од продавање на уште една ѕвезда од тимот, јас незнам Росела како мисли со толку големи долгови да гради стадион и пред се клубот да го одведе до успеси, сега ќе видите ако не продадат уште една ѕвезда од Рома во зимскиот или летниот преоден рок ќе започнат да заостануваат платите на играчите но не сакам ни да помислам на тоа а знам дека клубот веќе оди во таква насока :(
Многу далеку сме од Валенсија во секој поглед, и од финансии, и од играчки кадар и така натаму... Да точно дека Валенсија имаа некоја криза, меѓутоа многу поблага криза отколку нашава. Таму во раководството најверојатно има луѓе што го сакаат клубот и што по секоја цена гледаат да ги задржат клучните играчи а ваму е сосема различно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom