Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Абе само победа ништо друго кој сака нека ни е повреден мислам дека Менез ќе даде 1 и Тоти 1 и прва па машко годинава 3 бода за нас .:helou::wink:

Ај нека ни е со среќа Бурдисо. Се надевам дека ќе и помогне многу на Рома и ај па и денес да извадиме 3 бода. :)
Нека биде прво па машко. :рома5:

добро прво полувреме се гледа дека се надмоќни над Џенова бидејќи не е истата од лани, многу ме беше страв за тоа како ќе изиграат централните дефанзивци ама сега засега Андреоли и Бурдисо добро си ја вршат работата

Интересна утакмица полна со пресврти... прекрасен гол на Запатер за израмнување, а интересен гол даде и Тоти... дали повторно Рома ќе има лош старт како и минатата година? :smir:

леле бе златен резултат имавме ццц требаше да издржиме али овој голманов месечар

Џенова вс Рома 3-2 краен резултат можеби најзаслужено беше нерешено да заврши но играчите на Џенова беа похрабри и повеќе се бореа
јас мислам дека голманот не беше крив за слободниот удар(беше перфектно изведен) пертходно Де Роси ја заеба кога требаше да ја извади од шеснаесетникот па Андреоли му направи прекршок на противничкиот играч инаку чист гол ќе беше добро што доби само жол, а тој Касети колку слабо изигра по таа левата страна цело време го минуваа
мислам дека овој дуел го изгубивме поради лошата тактика на Спалети бидејќи започнавме со двајца централни средњаци а тие имаа 5 играчи во средината, друга грешка е тоа што го стави Касети на левата бековска позиција тотално се изгуби и во дефанзива и во офанзива

Нема да коментирам многу сега затоа што не сакам, но само едно нешто ќе речам:
Кошице се сеќавате на натпреварот со Кошице е истото се случи и тука само што Џенова знаеше да не докрајчи.

Џенова вс Рома 3-2 краен резултат можеби најзаслужено беше нерешено да заврши но играчите на Џенова беа похрабри и повеќе се бореа
јас мислам дека голманот не беше крив за слободниот удар(беше перфектно изведен) пертходно Де Роси ја заеба кога требаше да ја извади од шеснаесетникот па Андреоли му направи прекршок на противничкиот играч инаку чист гол ќе беше добро што доби само жол, а тој Касети колку слабо изигра по таа левата страна цело време го минуваа
мислам дека овој дуел го изгубивме поради лошата тактика на Спалети бидејќи започнавме со двајца централни средњаци а тие имаа 5 играчи во средината, друга грешка е тоа што го стави Касети на левата бековска позиција тотално се изгуби и во дефанзива и во офанзива
не велам за слободниот тој беше добро изведен но кога ја изблокира топката мислам дека можеше подобро да интервенира:toe:

заборавив да кажам дека сум задоволен од дебито на Бурдисо

Не ја гледав утакмицата, не бев дома но ги гледав головите по редослед како одат. Истата грешка и со Кошице ја направивме. Неможеме да одржиме водство. Само да немаме и оваа сезона лош старт.

и јас се надевам дека ќе се подобриме наредниве кола иако играме со јувентус. тој натпревар ќе биде за докажување на силата дали можеме да бидеме во првите 4 или не јас искрено се надевам на бодови од тој меч:рома:

Не ја гледав утакмицата, не бев дома но ги гледав головите по редослед како одат. Истата грешка и со Кошице ја направивме. Неможеме да одржиме водство. Само да немаме и оваа сезона лош старт.
Еее Брат и мене тоа најмногу ме нервира, кога не можеме водство да задржиме, мене ми е јасно дека не може секогаш да се оствари тоа ( Shit happens ), меѓутоа ова кај Рома веќе стана и премногу често како препознатлива карактеристика на клубот. И тие на тоа тренинзите јас не знам што тренираат тој Спалети како ги учи јас не знам, дај нека им влева малку самодоверба, концентрација и дисциплина или ќе се испукаат на тоа тренинзите ќе се испоповредат пола играчи на тренинг и после на натпревар нигде ги нема. Туку и што да коментирам за тоа кој е крив кога имаш играчи во екипата без мотивација и ентузијазам тогаш најверојатно тоа е резултатот.

Дечки не гледате ли дека тимов тоне се повеќе и повеќе за вчера немам зборови срамота пак да водиш и пак кикс па шо е тоа веќе многу ќе биде тешко да се надмине ваа криза и за Спалети мое лично мислење е дека веќе треба да се смени човекот ја игра истата тактика од кога е дојден во Рома ја не знам никој ли не гледа има и помошници зошто никој не менува ништо .

Ја сум за смена на Спалети а вие не знам ?????Вака ако се продожи тешко нас со Јуве искрено сакам да ги посереме да лапнат 3 или 4 . ама првен да се минат Кошице .:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom