Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
АБЕ што се "нафрли" толку на нас и на рома имаш нешто против????:toe:

-реџина во недела после утакмицата ќе купуваат нови мрежи:pos2::pos2::pos2: мој тип 0:4:smir:
Не сум се нафрлил на вас видиш дека се шалев а инаку за Рома сум во Италија

Roma Tracking Brazilian Defender Miranda-ovoj e dobar roma go sakaat:helou:

ili marko kota od udineze-ovoj miranda e podobra i poskapa opcija

брат сигурен сум во голем триумф

Ти текнува зашто лани ја изгубивме титулата?!?!?!
-Е поради ваквите слаби резултати со најслабите тимови во Серија А:toe:
-И мора со повеќе инспирација да се игра против ваквите тимови оти се најопсни :wink:

-И мора со повеќе инспирација да се игра против ваквите тимови оти се најопсни :wink:
Не ке да е тоа само ама овие се наша вина да :)

оваа година од интер 4 комада , јуве 2 комада , џенова(како тим што се наоѓа на 4-то место 3 комада

значи не само од слабите туку и од силните загубивме оваа година :smir:

Се поправивте сега имате сериа победи се надевам дека така ќе продолжи.:helou:

Се поправивте сега имате сериа победи се надевам дека така ќе продолжи.:helou:

убаво од тебе и јас се надевам дека ќе продолжиме:smir:

Не сум се нафрлил на вас видиш дека се шалев а инаку за Рома сум во Италија

ок:smir:

марко мота потпишува за рома уште неколку ситници и имаме нов играч само не знам панучи дали ќе остане

Motta ti e golema nadez na italijanskiot fudbal. Deckoto ima 22 godini i moze da igra i desen bek i centralen bek, neso slicno ko Panucci. Kapiten bil na mladinskava italijanska reprezentacija. Ja so iam slusano deckovo e dobar, i mislam deka ke bide top da go zeeme. Igra u Udinese inace :)

Motta ti e golema nadez na italijanskiot fudbal. Deckoto ima 22 godini i moze da igra i desen bek i centralen bek, neso slicno ko Panucci. Kapiten bil na mladinskava italijanska reprezentacija. Ja so iam slusano deckovo e dobar, i mislam deka ke bide top da go zeeme. Igra u Udinese inace :)
Е да дечково може многу да ни послужи, квалитетен и млад играч, мислам дека и Јувентус е заинтересиран за него. Па како што иде краојт на овој трансфер период мислам дека може барем едно засилување да се дозволиме.:wink:

Isto se spomnuvase deka i Juve e zainteresiran za Marko Motta, ama so ogled na nasata "brza" uprava ne se somnevam deka Roma ke go angazira pred Juventus. Nema da bide ni prv ni posleden.

пропадна трансферот со марко мота во последен момент рома потпиша со 26годишниот дефанзивец на лече Souleymane Diamoutene - со што играчот ќе биде на позајмица до крајот на сезоната со можност рома да го откупи

-тоти имал некоја повреда на грбот и нема да игра со реџина :tapp::tapp:
исто така не се во игра за овој меч: перота,рисе,баптиста,панучи(немам појма што се дешава со него),касети(кој два месеца ќе биде повреден)
една добра работа е тоа што тонето се враќа за мечот

Еве нешто од играчите што останаа на располагање за утрешниот меч против Реџина.
3 CICINHO
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS
5 PHILIPPE MEXES
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
8 ALBERTO AQUILANI
9 MIRKO VUCINIC
11 RODRIGO FERRANTE TADDEI
14 FILIPE
15 SIMONE LORIA
16 DANIELE DE ROSSI
22 MAX TONETTO
24 JEREMY MENEZ
25 GUILHERME DE MORAIS GUSMAO ARTUR
27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI)
33 MATTEO BRIGHI
34 VALERIO VIRGA
36 LEANDRO GRECO
89 STEFANO OKAKA

Еве нешто од играчите што останаа на располагање за утрешниот меч против Реџина.
3 CICINHO
4 JUAN SILVEIRA DOS SANTOS
5 PHILIPPE MEXES
7 DAVID MARCELO CORTES PIZARRO
8 ALBERTO AQUILANI
9 MIRKO VUCINIC
11 RODRIGO FERRANTE TADDEI
14 FILIPE
15 SIMONE LORIA
16 DANIELE DE ROSSI
22 MAX TONETTO
24 JEREMY MENEZ
25 GUILHERME DE MORAIS GUSMAO ARTUR
27 JULIO SERGIO BERTAGNOLI
32 DONIEBER ALEXANDER MARANGON (DONI)
33 MATTEO BRIGHI
34 VALERIO VIRGA
36 LEANDRO GRECO
89 STEFANO OKAKA

и со овие играчи ќе ја победиме реџина но имам една забелешка си го испуштил новиот играч сулајман мислам се викаше

и со овие играчи ќе ја победиме реџина но имам една забелешка си го испуштил новиот играч сулајман мислам се викаше
А да еве го новиот ѕвер само не знаев дали ќе биде веднаш на располагање за тоа не го ставив.
copertinanovembrewebcw41.jpg

moz-screenshot.jpg
moz-screenshot-1.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom