Кој ќе ти каже тоа, само времето ќе покаже. Одличен беше скоро цела сезона, едно време само тој играше добро во тимот. Е кога дојде Раниери почна да не го става, да му мења позиции и не играше нешто нај нај. Јас за 60мил би го дал, посебно после инцидентот со онаа вашата црнчуга Кин. Али повторувам кој ти знае што играч ќе испадне од него. За сега после првата година многу ветува, но неможам да кажам дека сигурно ќе стане ѕвезда и со оглед на нашата финансиска ситуација за 60мил веднаш би го дал и би ми било криво само доколку достигне некоја класа како Тоти или за брзо време напредува како Киеза.
Мене ни тогаш нема да ми биде криво искрено.
И јас би го дал за 60 или за помала сума, ама да биде вклучен некој фудбалер.
Заниоло се истакна сезонава, кога потполно остатокот од екипата беше во сивило. Не знам како би се снашол во Јувентус, можеби ќе му се погоди средината, а можеби ќе се “задуши“ со толку ѕвезди околу него.
Ништо чудно и да не го продадат летово, а да го форсираат цела наредна сезона за да им дигнат на цена.
Како што рече Курва_Суд, сѐ зависи од Фонсека.
Тешко со Игуаин. Плата висока, а и сам не сака нешто да се откаже од неа. Не знам и како би се вклопил во филозофијата на Фонсека. Не ми изгледа како играч од тој профил.
Како и да е ќе има многу промени и долго лето. Еве со Џеко и Коларов работата е статус кво. Нзонзи и тој би требало да си фати патот. Со Шик, Пероти, Олсен и сл. не се знае што ќе биде.Допрва ќе има циркузи.
Имаме многу играчи под договор, а сега се изменуваат и правилата, па мислам дека не може повеќе од 7 играчи да имаме на позајмици. Значи од поголемиот дел треба да се ослободат, да ги продаваат за багатела цена со клаузули за реоткуп или да ги вклучат во трансфери.
Ако се паметни сезонава би му давале шанса на Целар. Батето искина во примавера. Мислам дека ако експлодира на 2-3 натпревари со стариве ќе биде како со Заниоло.
Од шпекулациите денеска е дека сме биле заинтересирани за 2 од Бетис (голман Пау Лопез и централен), пишува дека сме имале дури и веќе договор постигнато за голманчево за сума од 18 мил. Исто сме имале договор со Мансини, а треба уште со Аталанта, со тој Верету шпекулациите се силни.
Мислев дека Фонсека ќе ископа некои коњи од португалска лига, ама засега нема шпекулации.