Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Го има ова и на италијанските сајтови, колку е точно ќе видиме утре :)

9jhans.jpg

Го има ова и на италијанските сајтови, колку е точно ќе видиме утре :)

9jhans.jpg
Она Дел Пјеро некако ми боде во очи, посебно поради интересот на Јувентус за него...

Иначе да се пофалам Рома Порто ја гледав во живо на Олимпико... Прекрасно чувството, можеби и поради тоа што прв пат ја гледав Рома на домашен терен, плус натпревар од ЛШ...
Навивачите во Заниоло гледаат нов омилен играч (се приметуваше уште пред да даде голови)... Искрено се надевам дека ќе напредува и тоа уште многу години кај нас (меѓутоа добро го знаеме Палота)...
Одбраната ни е катастрофа посебно Фацио и Флоренци ...
Да не заборавам да напоменам, ме и радува бројот на Италијански играчи кај нас...

Јас не се надевам воопшто дека ќе остани во Рома долго време и мислам дека разочарувањата ќе се помали во тој случај. Најважно е додека игра да не лета во облаци и да дава сѐ од себе на терен.
Се согласувам за Фазио и за Флоренци. Сезонава криминално играат. Како со играчи помалку сме на тие позиции. Требаше да се земе некој бек зимава.
Сега се калкулира и со договорот на Манолас. Нема да ме чуди ако летово ги продадат Манолас и Џексон. :) Ќе останеме со детска градинка играчи + Фазио. :D

Шала на страна. Има иднина во младиве играчи, ама без квалитет и искуство помеѓу нив на теренот тешко дека ќе направат нешто повеќе.
Треба многу паметно да се изигра летово, иако ќе направат некоја глупост пак.
Значи да се задржат Манолас и Џеко без дилема.
Во одбрана мора задолжително двајца квалитетни централни бекови да се земат. Се шпекулираше за од Аталанта еден, ама не ме бендисува.
Јас би ги продал Нзонзи, Пероти, Маркано, Фазио уште сега.

Го гледав и водеото на фејсбук, значи се останува во рацете на Палота, дали на него ќе му светнат очите на богатите понуди што ќе пристигнат, малиот си кажа која му е желбата, цел живот во Рома :)
Инаку сеуште нрмал дозвола, мајка му го вози на тренинг :D

https://app.football-italia.net/?re...t#article/footballitalia-134784&menu=news-all

Ништо нема да се знае дур не заврши првенството.. Ако не обезбедиме ЛШ следи крах..
Мораше Милан да го тепаме вака сега пукаат од самодоверба .

Мораше Милан да го добиеме, ама сепак сѐ уште е рано да се прогнозира било што. Четири екипи се во игра за 4 место, а и Интер не е сосема сигурен на трето место и кај нив се случува некоја криза.
Од сите екипи Милан последниве месец-два е најстабилен, а другите топло ладно.
Ќе видеме и дали ќе минеме во ЛШ. Ако минеме сигурно дека ќе се насочат повеќе на тоа натпреварување.
Сепак ќе биде весело и не е чудно последно коло да одлучува во многу работи.
Ако не обезбедиме ЛШ најголема вина ќе си сносат Мончи, Палота и ЕДФ.

Кога ќе размислам добро и да не го поминеме Порто нема многу да тагувам .. Какви екипи ќе бидат во 1/4 финале 7мици лото ми се вртат во глава.. Шанса нема да го повториме ланскиот успех.. Одбранана човече :facepalm:

Одбраната е жална, али и ЕДФ е крив за тоа, ја поставува многу високо, али и Фазио е катастрофа, Флоренци игра слабо..

Можно ли е Фазио волку да е слаб? Не купување на дефанзивец може да не кошта пласман у ЛШ

На мускули. :)
Не да е слаб, туку како со играч помалку да играме.
Нзонзи и Флоренци исто дупки. Кристанте како почуден игра. Страшна работа.
Ај сега и фрозиноне в сабота да се поминат, па дерби дела капитале. :)

Можно е Молинаро да е уште жив и да е најглуп?
Еден салам играч имаме во одбрана и ни го поеба да му ебам орката.
Послаба одбрана сме немале никогаш, па дури ни кога куфре ни играше.
Сантон, фазио, маркано хахахаха. Па овие со злато наредени да ти ги донесат ќе ги фрлиш.
Со оваа одбрана кај порто можи и покер да се крка. Имаа цел месец јануари да донесат централен бек, а сега нека му ја мислат. Повредата на грков изгледаше многу сериозно.
Нзонзи мора да си оди. Какво мотојло ч ч ч ч.
Џеко во елемент. Со полов орган стави печат на натпреварот.

Незнам дали да плачем или да се смеем со нашиве.. Не ја бива вака цело време на сила..
Кој знае што ќе биде наредна сабота со Лацио :facepalm:
Се помалку верувам дека можеме пак до ЛШ..
Манолас ако не биде спремен му ја плукнавме.. Де роси ќе биде најдобро да игра стопер али срединана со коњон Н'Зонзи ме плаши..

Тешко без Манолас. Сам буквално ја држеше одбраната. Тешко и до 4 место. Милан си игра стабилно и во добра форма се. Интер е малку во криза со се што им се случува со Икарди и сл., ама сметам дека ќе излезат и тие од криза.
Со Лацио никогаш не се знае. Без разлика на форма и квалитет често се случувало победник да биде послабиот. Главна е мотивацијата.
И сега гледајте в лето комедија, каде наместо да ги продадат фазио, нзонзи, маркано, пероти и сл. ќе ги продадат џеко и манолас. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom