Фан Клуб: Рома

• Креатор на темата Креатор на темата runBABYrun
  • Време на започнување Време на започнување
Фала ви за голманот, се надевам паметно ќе ги искористите парите и ќе се сретнеме пак у ЛШ!

Среќно во новата сезона!

Нема за што! И јас се надевам паметно ќе ги искористиме. Еве јас планирам станче да земам со парите, а другиве не знам. :)
Со здравје да си го користите Алисон. :) Супер голманче.
Искрено, јас никогаш не би дал толку пари за голман, ама ако клубот има зошто да не. :)
Ние со парите ќе купиме 17 играчи од кои 15 ќе флопнат, а 2 ќе ги продадеме в година за 100 мил. :)

Вчера во доцните часови се одржал состанок измеѓу челниците на Рома и агентот на Малком, се согласиле на 5 годишен договор и плата од 3мил по сезона. Денес или утре Рома ќе прати официјална понуда до Бордо.

Мончи изјави дека Н'Зонзи не му е трансфер цел, има откупна клауза од 35мил евра, а веќе оди накај 30 години.[DOUBLEPOST=1532072051][/DOUBLEPOST]Чорич сите го фалат на тренинг, велат огромен талент. Од Хрватска велат дека Мамич доста ја унаказил неговата кариера, али има и вина момчето, летало у облаци, али најголем проблем бил што ги подржувал фановите на Динамо Загреб, што наишло на негодување од страна на Мамич[DOUBLEPOST=1532083521][/DOUBLEPOST]Пратена е понуда за Малком, 35мил со вметнати бонуси, сега се чека на Бордо.. понудата на Евертон е за нијанса поголема, али агентот на Малком ќе пробал да издејствува трансфер во Рома, бидејќи личните услови се договорени, плата од 2.5мил евра

Последно уредено:
FB_IMG_1532124964383.jpg
Ова се оние покрупните за овие 2 лета а кај се другите пример еден Емерсон .. Ламела, Маркињос, Пјанич па па па кое тимиште ќе си бевме :)
Јбг од кога навивам за Рома секогаш главните играчи си заминувале нарочито во главните конкуренти.. Што поради финансиската криза која ја зафати Росела Сенси што поради Ајдукон Палота..
Емерсон, Зебина, Ќиву (така милував да го викам :) ) Самуел, Кафу, Вучинич, Пјанич и ред други.. Сва среќа парите се во енглезине инаку мн лесно овие во денешно време ќе завршуваа во клубовите низ Серија А поточно во Торино и Милано .

Убава вест денеска прочитав изгледа конечно се ослободивме од Жерсон али само на 1 сезона и тоа типот оди во Фиорентина каде и што единствена јака партија му беше таа каде што постигна 2 гола на Артемио Франки..

Да може уште од Гоналон да се ослободат ќе биде баш фино .

Гледам се договориле со агентот на Малком останува уште со Бордо да ја завршат работата.

Се спомнува и Н'Зонзи но неверувам дека ќе опнат нашите 30/35 мил за играч од 30 години .

Натпреварот со Авелино не го гледав кој заврши 1-1 но читам дека Стротман и ДДР се влечеле како џогери по теренот, Клајверт бил нај агилен а стрелец на голот бил Шик за кој споменав дека ќе експлодира баш годинава а несум единствен што го очекува тоа од него .

Сега правец за Америка, што би рекле Интерашиве, да извадиме некој динар.
Малком ќе ја пополни позицијата на десно крило. Сега еден голман треба и уште еден класа играч на средина.
Понче и тој поѕпишал за аек. Полека се ослободуваме од вишокот.
За гоналон бека бараат клуб, бидејќи не можам да го гледам. Жал ми паѓа.

Не знам зошто ама очекувам Жерсон да созрее во Фиорентина и од другата година да гази кај нас, или па да им го продадеме на Ливерпул за 50+К...
Како што кажавте погоре и јас мислам дека Шик ќе ни биде најголемо појачување годинава и ќе се истури од голови...
За Алисон ми е жал, топ голман и на негов грб истеравме лани, ама сепак таа сума искрено не можеше да се одбие... Е сега ме плаши голманската позиција, бидејќи треба да се реши што побрзо и да се види како што ќе биде, сооглед на тоа што лани ни беше најјака карика...

Швеѓанецот ќе биде нов голман според шпекулациите. Ќе дојде за 13 милиони.
Очекувам да има засилување и во средина.
Не може Гоналон да играме на три фронта. Мора да дојди некој топ проверен средњак.

Дефрел нема да патува во Америка значи деновиве и од него се отарасивме . Сампдорија е неговиот негов клуб . Одлично (y)

Кристанте, Де Роси, Стротман, Пелегрини, Чорич, Пасторе и Гоналон сметам дека не се доволни во средина за три фронта. Искрено очекувам нов играч од среден ред покрај голманот и тоа да биде тоа.
Воодбрана имаме по двајца играчи на секоја позиција и Сантон+ како бек ап лево и десно, а Жесус како петти стопер.
Нападот е одлично покриен исто така. Со доаѓањето на Малком по двајца имане на секоја позиција. Еден од Пероти и ЕлШа ќе не напушти веројатно.
Да се одбележи и заминувањето на Мустафа Сек. :)

Палота е суспендиран на 3 месеци во ЛШ, поради навредите кон судиите на натпреварот со Ливерпул.
Истиот нема да смее ниту да комуницира со тренерот и играчите за време на натпреварите..
Поарно нека седи таму црната мачка, жива несреќа е :)[DOUBLEPOST=1532253656][/DOUBLEPOST]Нека и е среќен роденденот на нашата љубов Рома . Да и се множат и годините и титулите ..

Сега се слушнавме со Палота, иако е утро кај нив во Бостон. Ми вика дека средњак ќе се земи сигурно. Се размислува помеѓу Зијех, Ковачич и Херера.
Му викам кој и да земете ќе е добро.

Сега се слушнавме со Палота, иако е утро кај нив во Бостон. Ми вика дека средњак ќе се земи сигурно. Се размислува помеѓу Зијех, Ковачич и Херера.
Му викам кој и да земете ќе е добро.
Ковачич има клаузула од 90 мил . Заборави брате на тоа, не дека и ја несакам .
Н'Зонзи е можеби последното засилување за нас бидејќи еве Олсен го договориле .

Олсен утре пристига на лекарски прегледи, 8.5мил евра ќе чини трансферот. Уште сега гледам дека Миранте ќе ни брани цела сезона :)

И за Малком зборуваат дека утре ќе дојде на прегледи, Бордо прифатиле 35мил плус 2-3мил бонуси.

Дефрел оди на позајмица во Самдорија, платена 1.5мил евра и право на откуп за 14-15мил наредната година.

Сега се шпекулира дека и Гоналон ќе пробаат да го продадат, за да се донесе квалитетен игра на позиција ДМ.

Торино го сакале Хуан Хесус.

А по доаѓањето на Малком, вајда некој од Шарави или Пероти ќе си оди.

Ковачич има клаузула од 90 мил . Заборави брате на тоа, не дека и ја несакам .
Н'Зонзи е можеби последното засилување за нас бидејќи еве Олсен го договориле .

Можеме да го позајмиме ако запнат. Јас искрено за Херера сум повеќе. Многу цврст играч. Со Н'зонзи ми е некако чудно. Се надевам дека ќе биди некое топ засилување во средина.
Според мене Пероти ќе си оди пред ЕлШа. Мислам дека оние правилата со италијански играчи и дрн-дрн други работи ќе биде влијателно. Јас би ги задржал и двајцата. Сепак можат да играат на сите позиции во напад. Иако имаме по двајца играчи на секоја позиција (се разбира ако дојди Малком), ама сепак за ротација се ок и ЕлШа и Пероти. Ќе има натпревари на секои три дена, а не знаеме како младиве ќе се покажат.
Пероти би го играл по потреба и во средина. Знае да издрибла, да повлечи на себе играч и да направи продор.

Олсен утре пристига на лекарски прегледи, 8.5мил евра ќе чини трансферот. Уште сега гледам дека Миранте ќе ни брани цела сезона :)

И за Малком зборуваат дека утре ќе дојде на прегледи, Бордо прифатиле 35мил плус 2-3мил бонуси.

Дефрел оди на позајмица во Самдорија, платена 1.5мил евра и право на откуп за 14-15мил наредната година.

Сега се шпекулира дека и Гоналон ќе пробаат да го продадат, за да се донесе квалитетен игра на позиција ДМ.

Торино го сакале Хуан Хесус.

А по доаѓањето на Малком, вајда некој од Шарави или Пероти ќе си оди.

Јас пак мислам дека Олсен нема да биди лош. Сепак имаа опции да бираат и поради некој причини го избраа него.
Скорупски мене ми се допаѓа како голман. Мислев дека ќе го замени достојно Алисон кога ќе си замине, но Мончи и ЕДФ не сметале така. Ако мислеле дека Скорупски е доследна замена за Алисон (за кој свесни беа дека ќе го продадат), ќе го задржеа него, а не вака да бараат голман.
Значи нема да биде проблематично.
Олсен од Миранте треба да е појак за 2,67 класи.

Сега да молиме бога да се покажи Дефрел во Самп, нека им чукни по некое голче на конкурентиве наши па ако го откупат за 14 ќе сме на коњ.

Ако се продаде и Гоналон ќе частам пијачка во Лајк :)

Мислам дека нема да го продадат ЖЖ. Ако сакаа да го дадат ќе го задржеа Капрадоси.

Горе-долу составот би бил ваков:
lineup.png

Можеме да го позајмиме ако запнат. Јас искрено за Херера сум повеќе. Многу цврст играч. Со Н'зонзи ми е некако чудно. Се надевам дека ќе биди некое топ засилување во средина.
Според мене Пероти ќе си оди пред ЕлШа. Мислам дека оние правилата со италијански играчи и дрн-дрн други работи ќе биде влијателно. Јас би ги задржал и двајцата. Сепак можат да играат на сите позиции во напад. Иако имаме по двајца играчи на секоја позиција (се разбира ако дојди Малком), ама сепак за ротација се ок и ЕлШа и Пероти. Ќе има натпревари на секои три дена, а не знаеме како младиве ќе се покажат.
Пероти би го играл по потреба и во средина. Знае да издрибла, да повлечи на себе играч и да направи продор.

Јас пак мислам дека Олсен нема да биди лош. Сепак имаа опции да бираат и поради некој причини го избраа него.
Скорупски мене ми се допаѓа како голман. Мислев дека ќе го замени достојно Алисон кога ќе си замине, но Мончи и ЕДФ не сметале така. Ако мислеле дека Скорупски е доследна замена за Алисон (за кој свесни беа дека ќе го продадат), ќе го задржеа него, а не вака да бараат голман.
Значи нема да биде проблематично.
Олсен од Миранте треба да е појак за 2,67 класи.

Сега да молиме бога да се покажи Дефрел во Самп, нека им чукни по некое голче на конкурентиве наши па ако го откупат за 14 ќе сме на коњ.

Ако се продаде и Гоналон ќе частам пијачка во Лајк :)

Мислам дека нема да го продадат ЖЖ. Ако сакаа да го дадат ќе го задржеа Капрадоси.

Горе-долу составот би бил ваков:
Прегледај го приврзокот 194383

Малком официјално преминува во Рома, вечер во 23:00 слетува во Рим на медицински прегледи, уште не е официјална сумата, ама се шпекулира 32мил евра плус 4мил во бонуси.

Додека си дојдеш од туѓина, ќе заборавиш на пијачката :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom