Фан клуб - РК Вардар

Сепак во последниве статии некаде прочитав дека ќе се потпишуваат засилувања, но нема да биде од јануари. Дали се мисли од наредна сезона или некаде во екот на суперлигата, не беше прецизирано.
Значи на овој состав, плус тунижанецот, плус максимум уште еден играч.
Со други зборови шансите за титулата се скоро 0 :D

Look at this post on Facebook https://sportsport.mk/2023/12/22/уш...1YK8nBD18AkijyjXNFm5PKqd2bNJO4wyd_w2Phfn8nqeE

На крај на зелената ера ќе останат само чуварО и фитиљО :vozbud:
Не знам дали пратиш ракомет, ама сите овие што ги избркаа (освен Кисум донекаде) им беа вишок во тимот.
Скоро ич не играа ниту еден од другите тројца, а и Кисум беше дрво годинава.

Со ова го растеретија буџетот и отворија простор за нови поквалитетни засилувања. Реално, по крахот од првиот дел од сезоната, нема шанси да потфрлат повторно до тој степен. Носењето на Фитиљот е еден доказ дека се решени уште повеќе да вложуваат.

Нема потреба од глупи муабети, секако се поквалитетни од нас, ама стои тоа и дека ние си имаме свои шанси.

Суперлигата ќе биде ептен тешка. Охрид дополнително се засилува, тука е и Тиквеш кои во Кавадарци се многу тежок противник, а да не збориме за Алкалоид. Ако останеме на овој играчки фонд, голема е шансата да кикснеме некаде.

Не знам дали пратиш ракомет, ама сите овие што ги избркаа (освен Кисум донекаде) им беа вишок во тимот.

Со ова го растеретија буџетот и отворија простор за нови поквалитетни засилувања. Реално, по крахот од првиот дел од сезоната, нема шанси да потфрлат повторно до тој степен. Носењето на Фитиљот е еден доказ дека се решени уште повеќе да вложуваат.

Нема потреба од глупи муабети, секако се поквалитетни од нас, ама стои тоа и дека ние си имаме свои шанси.

Суперлигата ќе биде ептен тешка. Охрид дополнително се засилува, тука е и Тиквеш кои во Кавадарци се многу тежок противник, а да не збориме за Алкалоид. Ако останеме на овој играчки фонд, голема е шансата да кикснеме некаде.

Пратам малце , не колку тебе , ама муабетот ми беше друг , колку курч удрија кога носеа и ќоро и сакато у клуб , а сега ги плукаат !!
Додуша истото беше и со гарнитурата играчи на Бабиќ , на оној Данецот а и двајцата што им ја донесоа титулата

Сепак во последниве статии некаде прочитав дека ќе се потпишуваат засилувања, но нема да биде од јануари. Дали се мисли од наредна сезона или некаде во екот на суперлигата, не беше прецизирано.
Значи на овој состав, плус тунижанецот, плус максимум уште еден играч.
Со други зборови шансите за титулата се скоро 0 :D
-Планирани се 2-3 нови засилувања на полусезона на дефицитарните позиции во тимот. Ангажиравме десен бек, а во преговори сме и со двајца дефанзивци. За нас е најважно тие да се квалитетни, но пред се да бидат тимски играчи и да се вклопат во нашиот концепт – истакна извршниот директор на Вардар, Борко Ристовски на денешниот брифиг со новинарите.

abe sve toa fino samo "rasteretuvanje na budzetot" u princip znaci da im se plati na kupce del od sredstvata sto ke gi zarabotea za godinite sto sleduvaat... teoretski ubavo zvuci ama ne mora da znaci deka ke ima i pari za novi igraci.

sega za sega se oslabeni, da vidime sto i dali ke donesat nekoj... malku tesko ovoj period da najdes asalni igraci, plus site se fokusirani na evropskoto... duri da potpisat, dojdat se uigraat ke dojde toa prvo kolo i ako izgubat togas tolku e za niv... pritisokot e na niv oni se tie sto ke mora sekoe kolo da pobedat ako sakaat titula a realno niv im treba pola tim da se bar na nase nivo koga sme cela ekipa... 2te utkamici (u bt pola ekipa ni falese) kade bevme kompleteni gi dobivme relativno lesno, plus nie ideme uigrani i odmoreni (pomalku igraci ke ni igraat na evropskoto) a oni ke bidat paraspur plus prilicno zamoreni i daleku so pogolemi sansi nekoj da im se povredi do togas...

eve go i prviot X factor... umre cile, ima dobri sansi sega i da se raspadnat komplet.

-Планирани се 2-3 нови засилувања на полусезона на дефицитарните позиции во тимот. Ангажиравме десен бек, а во преговори сме и со двајца дефанзивци. За нас е најважно тие да се квалитетни, но пред се да бидат тимски играчи и да се вклопат во нашиот концепт – истакна извршниот директор на Вардар, Борко Ристовски на денешниот брифиг со новинарите.

На ова се повикав јас. Ма да можеби со реченицата дека мала е веројатноста да дојдат во јануари, мислеле дека би ја пропуштиле првата прозивка.

Од друга страна, зад потписот редакција на гол.мк, знаеме чии фанови се кријат :D

Гол мк разговорот со Недановски на спортско радио го пренеле како вест. Слушнете каков циркузант од тренер имаме на клупа. Ќе се изнасмеете, има неколку бисери на тој негов провинцијалски дијалект

По ова излегува дека ни тунижанецов не го нашле по нивна желба, туку им го понудиле менаџери и го процениле по видео материјали. Бутинот вика и мене да ми направат видео, супер ќе изгледам :D
Уште не го процениле колку е добар.
За други засилувања вика ако се појави шанса за да се потпише подобар играч, ќе го земеме, инаку ништо.

Не знаев дека бил професор по ракомет во спортскава академија :D

По ова излегува дека ни тунижанецов не го нашле по нивна желба, туку им го понудиле менаџери и го процениле по видео материјали. Бутинот вика и мене да ми направат видео, супер ќе изгледам :D
Уште не го процениле колку е добар.
За други засилувања вика ако се појави шанса за да се потпише подобар играч, ќе го земеме, инаку ништо.

Не знаев дека бил професор по ракомет во спортскава академија :D
И клучно ако е вистина спомна дека по негово барање е донесен Јасухира а избркан Дутра за местото на Јапонецов, шо нормално на крај се покажа како потег на сезонава.

Абе вие што мислевте, седнале Борко и Бутинот да гледаат Туниска лига, го виделе десново бекче од Ксур Есеф солидно и си викаат ај ќе го пробаме.:D
Сите играчи ни се потпишани на лепе очи, преку препорака од менаџери и веројатно никој од стручниот штаб немаше слушнато за нив, среќа по нас што неколку се погодија да бидат топ играчи за наши услови и затоа сега ќе имаме шанси за титула, да се надеваме дека и овој ќе биде таков калибар.

Инаку го слушав интервјуто со Бутинот на неговиот Скопско-Ресенски дијалект и покрај сите испади имаше и една добра реченица што мора да се издвои: "Вардар има нешто што го немаТ, Вардар има душа".:kruna:

Уште има вакви дебилни коментари у 2023?
На баба ти местото на раѓање кај и е?

komentarot si e na mesto... vlado e vo skopje decenija ako ne i poveke. do sega trebal da go nauci i govori skopskiot dijalekt. slobodno u resen neka si tera resenski ama vo sk treba da zbori skopski ili eventualno literaturno. vaka bas zvuci ko seljak...

komentarot si e na mesto... vlado e vo skopje decenija ako ne i poveke. do sega trebal da go nauci i govori skopskiot dijalekt. slobodno u resen neka si tera resenski ama vo sk treba da zbori skopski ili eventualno literaturno. vaka bas zvuci ko seljak...
Најмалку е битно на каков дијалект зборува побитно е тоа што го зборува. Некако како тренер не ми делува дека е тренер со авторитет.Би сакал да не сум во право но некако не ми се верува дека е професор во Спортската академија и дека предава на играчите теорија и има комуникација со играчите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom