Фан клуб - РК Вардар

Видов дека се оперирал, ама не знаев дека му е толку сериозна повредата, ништо тогаш. :D

Не им се поклопуваат плановите за тоа како да изгледа клубот со амбициите на навивачите на поголемите клубови. Еве и од сам себе тргни, да не земе Алкалоид и да знаеш дека клубот има потенцијален буџет од неколку милиони евра би ги трпел Митев и Ѓоргиев или било кој друг таков играч во тимот кога знаеш дека многу лесно може да се донесат играчи како од најдобрите години на клубот и да атакуваме на Ф4 на ЛШ пак? Многу брзо би дошло до конфронтација на релација Комити-Управа така и до најверојатно повторување на приказната на Трифун во ФК Вардар. Затоа си бираат ваков начин на кој не би имале притисок од никого за резултати.
А зошто мора да биде со македонски играчи приказната и зошто никој не се нафати да тера исто како Самсоненко, не знам, веројатно затоа што е апла неисплатливо да се даваат толку пари во ракомет и инвеститорот не само што не би имал никакви бенефиции туку и би бил во големи финансиски загуби. Приказната со Самсоненко е уникатна и испреплетена со политика и сомнително потекло на парите кои влегуваа во сите клубови од спортското друштво, нешто што неверувам некогаш во иднина да се повтори во државава.
Тоа сигурно игра улога до некаде, но убеден сум дека не е пресудно.

Не научија од грешките на Пелистер. Нема поента да носиш повреден играч, па макар бил и Палмарсон.
Нека се потрудат повеќе да се најде среден бек...

Не научија од грешките на Пелистер. Нема поента да носиш повреден играч, па макар бил и Палмарсон.
Ќе се најде и тоа :D

Leo la "Bestia" Dutra, ovoj e podobar od Gadza!!!
Автоматски споено мислење:

Povreden ama od Februar lani, do Februari ke naprai 1 godina dovoljno zdrav da go napolni prosecniot Pelister.
Ima bomba u rakata sutira od mesto taka da treba da bide ok posle povredata, od toa so vidov na YouTube igra I na sreden I Lev bek, dobar izbor...

Leo la "Bestia" Dutra, ovoj e podobar od Gadza!!!
Автоматски споено мислење:

Povreden ama od Februar lani, do Februari ke naprai 1 godina dovoljno zdrav da go napolni prosecniot Pelister.
Ima bomba u rakata sutira od mesto taka da treba da bide ok posle povredata, od toa so vidov na YouTube igra I na sreden I Lev bek, dobar izbor...

ne. neka go pregledaat prvo i neka mu dadat 2 nedeli da se proba na pripremi. ako zadovoli ok ako ne batali go i potpisi nekoe dete od slovenija ili hrvatska.

Не знам во каква форма е, меѓутоа Дутра е сериозен играч доколку е на 100%. Го имам гледано и во сезоните кога играше Европа со Куенка, и со Висла, и со Логроњо. Бројките му беа доста импресивни.

Иако не е многу висок (нема повеќе од 185cm) природна позиција му е лев бек, може да покрие и на средина, меѓутоа не е многу креативен за да разигрува и да асистира. Цврст е, експлозивен, тежок за чување и доста прецизен кога шутира (од место особено). Се надевам дека ќе ни се најде и ќе се покаже добро.

не земајте ја информацијава за точна,али во оптек се неколку играчи,едниот се викал Леонардо Дутра
Овој пред 3 години требаше да потпише

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom