Фан клуб - РК Вардар

Deckoto me rasplaka so postov. Prijatel ti da si idel na Vardar od 97 nikogas ne bi napisal vakov post niti pak ke ti padne na pamet toa sto go objasnuvas.
Јас сум идел на Вардар од 97ма. Ама ја сум идел и на Металург. И денес идам на Металург. Ја не горам од страст за еден конкретен спортски клуб. И на Работнички сум идел и на МЗТ кога играле со екипи од надвор и за двете сум навивал, иако сум од Аеродром. Кога Ѓоре беше тренер на Слога, и на нив сум идел. Не сум фанатичен навивач, ја сум навивач на македонскиот спорт. Негледам што има тука лошо. Ние сме мала земја со малку средства, успеси, ја сакам сите од тука кои може да просперираат да просперираат, не ми е гајле кој дрес носат. Тоа да се фанатизирам по еден клуб и да глумам дека сум енглез, делија или не знам што мене лично ми е вештачка ствар. Ти ако сакаш да се палиш така, тоа е твоја работа. Ако тоа те исполнува, само напред.

Јас сум идел на Вардар од 97ма. Ама ја сум идел и на Металург. И денес идам на Металург. Ја не горам од страст за еден конкретен спортски клуб. И на Работнички сум идел и на МЗТ кога играле со екипи од надвор и за двете сум навивал, иако сум од Аеродром. Кога Ѓоре беше тренер на Слога, и на нив сум идел. Не сум фанатичен навивач, ја сум навивач на македонскиот спорт. Негледам што има тука лошо. Ние сме мала земја со малку средства, успеси, ја сакам сите од тука кои може да просперираат да просперираат, не ми е гајле кој дрес носат. Тоа да се фанатизирам по еден клуб и да глумам дека сум енглез, делија или не знам што мене лично ми е вештачка ствар. Ти ако сакаш да се палиш така, тоа е твоја работа. Ако тоа те исполнува, само напред.

So ogled deka ova e fan klub na EDEN KLUB - VARDAR i ocigledno ne razbiras sto znaci strast za eden klub aj napravi ni na site usluga i napusti ja temata...

Викаш и за Слога навиваше? Сигурно и на Шкенди дркаше летово, пошо нели Македонци настапувале. Со каква матрица сте бе пизда му материна...

Викаш и за Слога навиваше? Сигурно и на Шкенди дркаше летово, пошо нели Македонци настапувале. Со каква матрица сте бе пизда му материна...
Не, ама кога Слога беше 3 години по ред шампион и кога Ѓоре им беше тренер имаше македонски играчи, Горан Станковски беше капитен. Кога играа квалификации за ЛШ, идев да ги гледам. Тим од Скопје, со македонски тренер, македонски играчи, игра за бодови за македонски клубски фудбал. Што има лошо тука?

Јас го сакам Вардар и поддржувам. Одам на натпревари, навивам. Ми се скина срце во 2003та кога за влакно не влеговме во ЛШ. И за Работнички ми беше поеднакво криво кога во 3то коло го попи од Лил. Само не ми е јасно зошто ако го сакам Вардар морам да ги мразам другите? Да плукам по други кои ја претставуваат Македонија, зошто и тие не можат да имаат моја поддршка? Тука да неќам бивш ракометар на Металург да игра за Вардар. Па, ако може да му помогне на Вардар, зошто да не?

Abe Sotir slusaj vaka. Kako prvo koga ke sakas da mudruvas ne mesaj poimi. Prethodno idenjeto od 97’ na Vardar go kaza vo druga konotacija. Znaci tvoeto doagjanje na Vardar ne e povrzano so Vardar tuku so nesto drugo ( valjda mak. sport) taka da ponatamosno tvoe mislenje i drvenje na nekoj koj posledni pari daval za utakmici, ne iskacal vikendi, begal od casovi, ne idel na rabota, nema da mu bide relevantno.
Vtoro, nikoj ne se pali, nikoj ne se pravi anglicanec ili delija. Rabotata e sto ima decki sto sakaat samo eden klub i toa e toa ama tebe toa nema da ti vleze vo glava. I jas ne znam kako vo ova denesno vreme na prodadeni dusi i soncogledi ke gi okarakteriziras niv kako nesto negativno vo opstestvoto. Ama pak jas ne ti mrsam muda zasto ti ne gi sakas Komiti/ navivaci na Vardar i ne me ni interesira sto ti mislis za niv/nas. Ama ti se naogjas povikan da mrsis muda zasto trebalo da mu se aplaudira na Talevski.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не, ама кога Слога беше 3 години по ред шампион и кога Ѓоре им беше тренер имаше македонски играчи, Горан Станковски беше капитен. Кога играа квалификации за ЛШ, идев да ги гледам. Тим од Скопје, со македонски тренер, македонски играчи, игра за бодови за македонски клубски фудбал. Што има лошо тука?

Јас го сакам Вардар и поддржувам. Одам на натпревари, навивам. Ми се скина срце во 2003та кога за влакно не влеговме во ЛШ. И за Работнички ми беше поеднакво криво кога во 3то коло го попи од Лил. Само не ми е јасно зошто ако го сакам Вардар морам да ги мразам другите? Да плукам по други кои ја претставуваат Македонија, зошто и тие не можат да имаат моја поддршка? Тука да неќам бивш ракометар на Металург да игра за Вардар. Па, ако може да му помогне на Вардар, зошто да не?
Ко прво ова е фан клуб Вардар, а не фан клуб македонски спорт и спортисти. Друго работа не можеш да кажеш го сакам Вардар ама и другите ги подржувам. Не иде тоа така. Ме го сакаш Вардар туку онака само пошто е мак клуб. Епа ради тоа не сфаќаш ниту па некад ќе сфатиш зашто ни смета ракоплескањето на Талевски. Трето никој туку не го плука Талевски или нешто слично. Едноставно Талевски нема никаква ама никаква поврзаност со Вардар, ниту па нешто има напраено за Мак ракомето ко Кире па да добива аплаузи. Епа затао ни смета на натпревар на Вардар да добива аплаузи.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Добро де, до кога ќе му давате важност на камелеонов??
Има добра вест за муабетење, конечно некој се јавил у централа у такси компанијата на Нарко, стапиле во контакт со него и демек сагата е завршена, ѓубрето нема да заврши во Вардар.

Ако не е Станиќ, тогаш кој ќе брани?
Веќе да не знаеш на кој медиум да му веруваш...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ако не е Станиќ, тогаш кој ќе брани?
Веќе да не знаеш на кој медиум да му веруваш...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Зоран Петковски, надежно дете ко Недановски, малку проблеми со килажата има ама ќе го средат ко Страхиња.

Еднаш да видиме аир од некое министерство.
Малце позитива. Се наежив кога го прочитав насловот:
http://vardarfans.mk/index.php/rk_vardar/babic-ne-se-sekavam-koga-vardar-zagubil

Ако не се лажам последен пораз на официјален натпревар ни е баш против александровите неабортирани синови такозвани антички. Не им се замарајте вакви избеглици антички никогаш нема да го осетат тоа што ние го осетивме.

Ова свеЦково клупско таму у Катар/Матар шо беше не се рачуна?

Иначе буката за Филип доаѓаше од една од трибините позади голот, беа 15тина луѓе со дресови на РНЛ од него и веројатно му беа фамилија и блиски луѓе така да тотално небитно е тоа.

Иначе буката за Филип доаѓаше од една од трибините позади голот, беа 15тина луѓе со дресови на РНЛ од него и веројатно му беа фамилија и блиски луѓе така да тотално небитно е тоа.
Не постои линкот на балканхендбол... Ако стварно дојде..

Мислам дека ихф нема ништо со тоа, катарциве си го организираат за забава. Ама може и грешка сум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom