Фан клуб - РК Вардар

Точно, тука си у право, јас зборам за аплаудирањето, не да паѓаш у несвест дека е којзнае кој.
А тоа дали му се идело него надвор или не, не е наша работа. Сигурно има зошто останал во Скопје подолго и тоа е тоа.
Во ред е да добие аплауз еднократно ама да бидат прославувани головите? Ич не се согласувам.

"не го бендисвале СловеЊа и ГермаЊа", затоа остана тогаш, со овие зборови кажано. Нема во СловеЊа и ГермаЊа ова што го има тука, чудно што и секое доаѓање во Мкд го спомнува тоа :) ама дојде беспарицата во Металург и наеднаш го бендиса :)

Iskreno Stanic ne mi smeta... Sto znam, skokase ko klovn posle sekoja odbrana ama toa nekako mi go pravi simpaticen lol, golema rabota e da odbranis udar od Vardar. Ne bese glasen, bar ne se sekavam ko Mansakov i Mirkulovski taka da ok si e. Kolku bi mozel da go zamene Sterbek e druga rabota mada realno nikoj ne moze da go zameni nego. Ako trenira i se vrati u forma edna godina moze da se isturka so nego a do togas vreme e i Dzambo da se pokaze ili go biva ili i on u paket so Stanic neka si baraat klub.
Кандидат си да бидеш фрлен од трибина накај наркоманот @Незапирливи 1903/87 (y)

Ако не дај боже се деси ова сценарио, јас доагам првата утакмица да го "пречекаме" како што заслужил и толку, неможам ни да си замислам спикерот да извика Дарко и пола сала Станич, еднакво на игли под нокти.

Во ред е да добие аплауз еднократно ама да бидат прославувани головите? Ич не се согласувам.

"не го бендисвале СловеЊа и ГермаЊа", затоа остана тогаш, со овие зборови кажано. Нема во СловеЊа и ГермаЊа ова што го има тука, чудно што и секое доаѓање во Мкд го спомнува тоа :) ама дојде беспарицата во Металург и наеднаш го бендиса :)
Не бе за головите таман работа. Освен ако не е некој со макази, ама пошо не смее со нога на ракомет нема аплаузи за тоа :D
Не сум видел дека има така кажано. Којзнае, може и нема големи амбиции типот :D

Е токму ова не ми се допаѓа кај нас општо како македонци. Да се секирате само за Вардар ќе идете на сите гостувања и ќе идете секаде и ќе фрлате пари за све што треба околу Вардар. Ти може не си таков, ама кажав за 90% од копиљаците дека го усеруваат клубот и дека имаат понашање нула. Ако толку го сакате вардар зошто нема 6000 комити? Се на се под 100 души се прави комити и тоа е тоа. Демек ако не игра за вардар или треба да се убие или да се плука. Искочете од полска или јужна америка филмовите. Па и ви реков, ти како комита ако се осеќаш навреден да дадеш аплауз за некој македонски играч, тоа е твое. Од таму пола и повеќе се фанови на ракометот општо, или на македонскиот ракомет. Не се у сала сите комити и тоа е тоа. Вие како група , фрлајте им шо сакате, ние останатите ќе аплаудираме :D
Tи кога идеш во јане ракомет да глеаш идеш Вардар да го глеаш или мАКЕДОНИЈА. Преку таквото што е македонец. Нема ама апсолутно никаква поврзаност со Вардар, ниту па е врвен спортист за да добие аплауз. Кажи ми зашто би ми дале аплауз? Поради што ? Тоа што е македонец е далеку од доволна причина. И 100 души да се само се боље него ли од таквата театарска публика што му ракоплекса на факинг Талевски. Ама не ќе му даваме аплауз без никаква посебно причина. Да игра македонија и да сум отишол македонија да ја глеам и ја ќе му дадам аплауз. Ама кога ќе разберете дека РЕПРЕЗЕНТАТИВЕН и КЛУБСКИ спорт некогаш си немаат никаква додирна точка. ИДете глеј те македонија кога игра аплаудирајте му колку сакате. Ама да идеш на натпревар на Вардар и да му ракоплескаш и после чудно да ти биде зашто негодуваме не знам...

Па добро јас одам да гледам ракомет, не идам да се тепам таму за Вардар. Во Јане да играа Барса-Рајн Некар јас пак ќе идев.

Малце позитива. Се наежив кога го прочитав насловот:
http://vardarfans.mk/index.php/rk_vardar/babic-ne-se-sekavam-koga-vardar-zagubil

Ако не се лажам последен пораз на официјален натпревар ни е баш против александровите неабортирани синови такозвани антички. Не им се замарајте вакви избеглици антички никогаш нема да го осетат тоа што ние го осетивме.

Последно уредено:
Тоа е разликата меѓу оние што го прателе Вардар пред и после 2013 година. Не бе, дечко. Грешка си. Не ги делиме ние луѓето на Комити и тие што не се, туку на навивачи на Вардар и падобранци како тебе што дошле да гледаат ракомет и мислат дека треба да му се аплаудира на Талески зашто бил Македонец:facepalm: Затоа и не помислувам да стапнам во сала поради наплив на секакви „познавачи“ на ракометните прилики, со кои во никој случај не можам да се поистоветам. Ај од наредна сезона кога нема да иаме конкурентен тим за Ф4, верувам дека ќе се исчисти салата од „љубители“ на ракометот...

Па добро јас одам да гледам ракомет, не идам да се тепам таму за Вардар. Во Јане да играа Барса-Рајн Некар јас пак ќе идев.
Не знам кај си видел некој да се тепа ама ај. Епа чим е така идеш ракомет само да глеаш не поставувај глупи прашања зашто било проблем и ни смета кога се ракоплеска за Талевски.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Јас одма на Вардар од 1997ма. Сум одел како мал со татко ми, како средношколец, со колеги од факс и сега. Како помал, филм ми беше да се бутнам кај комити со другари и да навиваме, урламе. Сум идел и кога беше пола празна со бесплатеен влез за утакмици во Челенџ Куп. Имав и сезонски билет лани. Ја не сум ни падобранец ни некој позер-фан. Јас живеам во Аеродром и лично мене глупо ми е да мразам и да се препукувам со луѓе од Автокоманда кои живеат на 20 мин од мене. Не сме ние варавари, па тука да се делиме на кланови и да се препукуваме меѓу себе кога и така не има малку. Така што, ја ги поддржувам сите наши. И на Талески ќе му аплуадирам и на Борко, Кире и кој друг што ќе дојде тука. Нема да умрам ако склопам два пати раце. Реално Вардар порано кога беше "помакедонски" клуб имаше помалку фанови од сега, луѓе гравитираат кон успеси. Ја порано кога идев на баскет, кога игравме во Б дивизија, не можеше 70% да се наполни Градски Парк. 2 илјади луѓе немаше, ама за 4то место 50 илјади се појавија на плоштад. Сега ќе се делиме на поизгорени едни од други? Живот е прекраток да се замараме со вакви работи, а па и спорт не е толку важна ствар, туку занимација, хоби да се опушти човек и малку да живее преку успеси на друг. Да се чувстува како дел од нешто поголемо. Дај да не ствараме тензии за глупости, кој на кога треба да му аплуадира. Нема драстично да се смени атмосферата ако пред утакмица некој чуе 2-3 аплаузи за него.

Тоа е разликата меѓу оние што го прателе Вардар пред и после 2013 година. Не бе, дечко. Грешка си. Не ги делиме ние луѓето на Комити и тие што не се, туку на навивачи на Вардар и падобранци како тебе што дошле да гледаат ракомет и мислат дека треба да му се аплаудира на Талески зашто бил Македонец:facepalm: Затоа и не помислувам да стапнам во сала поради наплив на секакви „познавачи“ на ракометните прилики, со кои во никој случај не можам да се поистоветам. Ај од наредна сезона кога нема да иаме конкурентен тим за Ф4, верувам дека ќе се исчисти салата од „љубители“ на ракометот...

Ubavo so podelbava na lugjevo ama totalno ne si vo pravo sto ne stapnuvas. Zosto ustvari se otkazuvas od ljubov poradi takvi poznavaci? Tie se nad Vardar nesto ? Ne si vo pravo za ova

Ubavo so podelbava na lugjevo ama totalno ne si vo pravo sto ne stapnuvas. Zosto ustvari se otkazuvas od ljubov poradi takvi poznavaci? Tie se nad Vardar nesto ? Ne si vo pravo za ova
Од превентивни дружини, друже:D Мислам дека ако се погоди некој од оние што го скандираа Манасков (или во иднина Станиќ) и му свиреа на Дибиров, нема да се воздржам, а да не го превртам наопаку. Па до вчера се плукавме, се пцуевме, шо се вика се гледавме преку нишан со тие гниди и нема да биде сеедно да гледам некоја таква сцена.
Иначе од Вардар нема откажување. Таман работа. Само сум дистанциран малку последниве 2-3 години од ракометот;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom