Фан клуб - РК Вардар

Толку беше тренинг утакмицава, што овие од Криштианстанд играа со маркери место дресови :D

Ова па сеа и за тренинг многу беше лесно... :toe:

Што и да се каже околу утакмицава денешна и воопшто овие неколку месеци после освојувањето на европската титула е излишно. Доминација во секој можен поглед. Се надевам дека европското ќе го пројдат сите играчи без повреди и дека ќе успеат да ја одржат формата низ текот на целата сезона, но за тоа кога ќе дојде време.

Колку и да ми е криво за заминувањата на Циндриќ, Илија, Арпад итн. буквално секој играч е заменлив, меѓутоа заминувањето на Раул тешко дека ќе може да се надокнади, барем не во некое догледно време. Едноставно максимално инвестиран во клубот на секое ниво, воспоставен страшен систем и ми е многу криво што нема да видам како ќе се развиваа оние играчи ко Поповски, Ѓорѓески, Војводиќ и др. Покрај Вардар сметам дека и Македонија ќе изгуби како репрезентација, бидејќи колку и да во Вардар нема македонски играчи друго е кога селекторот е присутен и живее 24/7 во земјата која ја води, и друго е кога е на илјадници километри од тука во сосема друга средина. Се надевам дека некогаш во иднина ќе го видам пак на клупата на Вардар.

Последно уредено:
https://off.net.mk/offside/rakomet/raul-gonzales-kjerka-mi-ne-saka-da-si-odime-od-ovde

Кои карактеристики треба да ги има еден добар ракометар?

Треба да има три работи: мозок, срце, и јајца! Не може да ги имаш првите две зошто ќе ти фали храброст и карактер. Ако имаш карактер, а немаш мозок нема да слушаш ништо и ќе бидеш глуп. Морални се сите три работи.

:pos:

https://off.net.mk/offside/rakomet/raul-gonzales-kjerka-mi-ne-saka-da-si-odime-od-ovde

Кои карактеристики треба да ги има еден добар ракометар?

Треба да има три работи: мозок, срце, и јајца! Не може да ги имаш првите две зошто ќе ти фали храброст и карактер. Ако имаш карактер, а немаш мозок нема да слушаш ништо и ќе бидеш глуп. Морални се сите три работи.

:pos:
На новинарката очигледно и фали првото. При вакви интервјуа, особено со лица на кои македонскиот не им е мачин јазик, изјавите на гостинот се средуваат граматички. Деца ги читаат текстовите и после се чудиме зошто две третини се неписмени.
Нејсе, Раул е бог :semolam:[DOUBLEPOST=1512260570][/DOUBLEPOST]Нант ја тепаше Барса. Имаме три бода предност и +4 гол разлика против Нант. Со две домашни победи против Висла и Сегед би требало да сме први со оглед на тоа што французите треба да гостуваат кај рнл, загреб и кристијанштадт.
Од група б ко што гледам Кил ќе завршат ко четврти, па конечно и нив ќе ги треснеме од земја во 1/4 финале ако го пројдат петтиот од наша група.

Последно уредено:
Нант се измачи со Висла и дома и гости, одвај и го победи Загреб дома, играше нерешено со РНЛ дома. Тешко дека нема да изгубат уште некоја утакмица до крај. Фатија добра форма сега, може и паузава добро ќе му дојде на Вардар и Нант да се олади малку. Секој случај, да победи Вардар некого во гости, Барса или Нант и дома да ги преслуша Сегед и Висла и се би требало да биде Ок.

Трпчевски од Јуниор доста добар денеска против Металург 2, барем од тоа што успеав да го видам на тоа никаквиот стрим од РФМ. Се надевам во вторник ќе добие пристојна минутажа против Војводина.

^^
Не е трагедија. Има два добри пикери, а најверојатно од негов калибар може да се донесе и трет. Реално и слабо игра оваа сезона, сега за сега. Лошо реализира зицери.

Bas toa e edna pricina plus da uvidime deka ovoj Vardar se raspagja i nema isti ambicii da ima posle letovo. Cim vakvi igraci za koi balkanov e vetenoto mesto palat patiki jasno e sto ne ceka da ne se pravime slepi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Со оглед на улогата на дуото Дејвис/Кокшаров во репрезентацијата на Русија и во РК Вардар воопшто не би бил изненаден. Ако има вистина во пишувањата за Киселев и Санталов тогаш 99% сум сигурен дека функцијата тренер ќе ја превземе Дејвис.

Киселев сум имал прилика да го гледам како дел од сениорската руската репрезентација, има потенцијал. Движење, солидна висина, 23 години. Санталов од Чеховски исто така се спомнува. Дечкото е млад, 21 година, има висина, има шут, меѓутоа е тешка суровина. Му треба доста простор да се дигне на шут, нема баш некои движења. Еднаш се изгоревме со Деревен али јебига, мора да пробаш. Отскокна доста на светското до 21 година летоска, отскокнува и во Чеховски меѓутоа како би функционирал во екипа како Вардар е сосема друг муабет.

Последно уредено:
Дмитри Санталов овој од Чеховски се спомнува тој Киселев е десен бек така да можеби знам го гледав со Исланганите кога играа солиден бек исто и за Русија играше на СП за очекување се сеа вакви играчи али којзнае сеа во Руска репрезентација како шо е Дејвис ке откопа некој

Санталов:ROFLMAO:,Илија Абутовиќ за дотичниот е Момир Илиќ во најдобрите денови,Санталов:pos::kruna:
Добар е Санталов,да,ако игра "ревијални тренинг мечеви во лузерските групи",како на пример со Античките,Мотор,Бешикташ,Спортинг.
За овие групи секој е добар.
Нека игра против било која одбрана од А или Б групата дечкото оквирот на голот нема да го погоди.
Поголема ТРУПетина од бек неам видено одамна:kruna:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom