Фан клуб - РК Вардар

:pos: Прво распад на тимот после на трибини ајмооо лапај си живот :цицки:
Има разлика од распад до распад бато мој, едните не ги памти никој додека другите се распаѓаат ко шампиони на Европа :kafence::kafence: hhhhh

Чисто колку да одбележиме.
За ГАДОначалникот на Шкупи и остала банда, очигледно дека Европскиот шампион не заслужува и не е достоен за 13-то Ноемвриска награда.
:pijani::ајнапиво::pijanco:

Чисто колку да одбележиме.
За ГАДОначалникот на Шкупи и остала банда, очигледно дека Европскиот шампион не заслужува и не е достоен за 13-то Ноемвриска награда.
:pijani::ајнапиво::pijanco:
Шилегов нема везе со таа награда. Тоа се распишува конкурс уште во јуни, јули мислам, па одбор предлага кандидати, се затвора конкурсот во септември, па тајно се гласа и се објавуваат победниците на почеток на Ноември. Бар така беше порано. Шилегов дојде за градоначалник последната недела од Октомври. Така што он нема врска со тоа кој ја добива оваа награда. Учестува во презентацијата на наградата како градоначалник, ама не одлучува кој ја добива, тој процес си заклучил пред он да дојде на власт.

Инаку, да, пропуст е.

http://mtm.mk/grad-skopje/22484-dodeleni-sportskite-nagradi-13-noemvri

Сепак на крајот е исправена грешката, наградени се Столе (спортист на година), Раул (тренер), Вардар (клуб).[DOUBLEPOST=1510745899][/DOUBLEPOST]http://ekipa.mk/mandalinik-potpisha-za-fukse-berlin/

Ништо и од Мандалиниќ. Отиде у Фуксе.
Мандалиниќ оди во Берлин на 1-ви јануари се до крајот на сезоната како замена за Ненадиќ бидејќи он бега во Веспрем. Фактички ќе го пополни неговото место се додека да дојде Симон Ернст од Гумерзбах кој Берлин го потпиша пред околу месец дена.

Мандалиниќ оди во Берлин на 1-ви јануари се до крајот на сезоната како замена за Ненадиќ бидејќи он бега во Веспрем. Фактички ќе го пополни неговото место се додека да дојде Симон Ернст од Гумерзбах кој Берлин го потпиша пред околу месец дена.

Ќе му продужат и за понатака чим потпишал веќе. А нашиве спијат. Не ја бива работава.

Јас воопшто не верувам дека имало некаков интерес од страна на Вардар за Мандалиниќ. Прво, вардарфанс ми е портал за кој што немам многу високо мислење кога станува збор за трансфер муабети. Второ, од се што се случува, пишува и зборува многу веројатно е дека Вардар проаѓа низ финансиски потешкотии и не гледам како во таква ситуација потпишување на нови играчи би било приоритет. И како трето, која е потреба од Мандалиниќ во Вардар? Исти профил на играч како Вуко, а тука се и Канељас, Игор и Јања (доколку нема нови заминувања нормално). Според мене е потребен различен тип на бек, некој кој ќе биде пробивен и креативен со што би ја пополнил дупката со заминувањето на Циндриќ.

Јас воопшто не верувам дека имало некаков интерес од страна на Вардар за Мандалиниќ. Прво, вардарфанс ми е портал за кој што немам многу високо мислење кога станува збор за трансфер муабети. Второ, од се што се случува, пишува и зборува многу веројатно е дека Вардар проаѓа низ финансиски потешкотии и не гледам како во таква ситуација потпишување на нови играчи би било приоритет. И како трето, која е потреба од Мандалиниќ во Вардар? Исти профил на играч како Вуко, а тука се и Канељас, Игор и Јања (доколку нема нови заминувања нормално). Според мене е потребен различен тип на бек, некој кој ќе биде пробивен и креативен со што би ја пополнил дупката со заминувањето на Циндриќ.

Според информациите кои ги имам јас и Вуко ќе си иде, затоа и спомнав. Нормално дека Вардарфанс не е мерило, али релно ако гледаме тој требаше да биде едно од потенцијалните засилувања во случајов. Сигурно не можеме да бркаме играчи ко Хансен или слични. Нишо ќе видиме како ќе се одвива ситуацијата.

http://mtm.mk/grad-skopje/22484-dodeleni-sportskite-nagradi-13-noemvri

Сепак на крајот е исправена грешката, наградени се Столе (спортист на година), Раул (тренер), Вардар (клуб)

Ова е друга награда од друга организација. Сојуз на Спортисти. Која има исто име.

Таа за која се крена фама е од Град Скопје, само што процедурата кој ја донесува и спроведува е автономен одбор кој овој процесот го тера во тек на неколку месеци. Таа награда се дава на лица кои дала придонес во неколку полиња, меѓу кои и спортот. Не седнуваат на маса и за еден ден одлучуваат кај кој ќе иде. Тука има распишување на конкурс, номинации, па гласање. Сега прашање е дали се ограничени на 2 награди во полето на спортот, па морале да направат тесен избор кај кој ќе оди. Тука е за дебата дали на Чедомир Јаневски требале да му ја дадат или на некој од РК Вардар. Што е поголем успех, пласман во Лига Европа во фудбал или освојување на Лига на шампиони во ракомет.

Секој случај, сајт кој највеќе се бунеше за ова е sportmedia кој беше во сопственост на Камчев, па сега е на Самсоненко.

Иако се согласувам, ако го одликуваш Чедомир, нормално дека треба некој и од ракометниот клуб.

Според информациите кои ги имам јас и Вуко ќе си иде, затоа и спомнав. Нормално дека Вардарфанс не е мерило, али релно ако гледаме тој требаше да биде едно од потенцијалните засилувања во случајов. Сигурно не можеме да бркаме играчи ко Хансен или слични. Нишо ќе видиме како ќе се одвива ситуацијата.

Реално ако гледаме, поенцијални „засилувања“ ќе бидат анонимци од балканот какви што зема Металург. Впрочем ако останат Карачиќ, Чупиќ, Џамбо, Криштофанс Роџерио и русите ќе биде премија. Но и тоа тешко дека ќе останат...

Инфо некој за Циндрич ? Раул вика дека Циндрич тешко би заиграл против Р.Н.Л. Незнам колку може да му се верува. :D Да беше нешто посериозно, ваљда немаше да биде на клупа со Кристијанштад и Загреб. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom