Фан клуб - РК Вардар

Мора да ја убрзаме играта и да се претвори се во хаос,никако не смее да се дозволи Киелце пак да ја умртви играта и со провоцирање да внесе нервоза кај Вардар.За тоа и е добро зошто судат Данци зошто они нема шанса да им дозволат како Романците по 2 минути на Киелце да си тераат напади.Игра за гол повеќе па што биде биде,нивниот голман неможе два натпревари во ред да има статистика како Штербик.
Нивниот голман ние го направивме Штербик и ако ништо не се промени повторно ќе биде и Штербик и Ландин во едно. Со игра со 90% шут од бек покрај такви грамади како полјаците нема што да се бара.Само ширење на играта преку крила особено на Тимур ако него му тргне може да се направи нешто минимално. Сепак како што реков шансите се речиси никакви.

За run n gun треба употребување на сите 13 играчи или допингување на првата постава пошто тешко дека 7 души ќе издржат 60 минути константно трчање. Колку Вардар има втора постава и колку е таа квалитетна да одигра по 10 минути во полувреме ќе видиме. Поизгледна е шансата да им се рашири зоната и да се бушат од крило. Голема штета е тоа што во Скопје не се искористи значителната предност од играч повеќе во неколку наврати, првпат потфрли тактиката со два пикера. Да им свират така и на домашен терен тешко, затоа спасот е или во луда партија на бековите налик реваншот со Висла или разработување на крилата.

Sigurno ke ima na revansot daleku poveke golovi od Skopje.
Na domasen teren Kielce e druga ekipa i sigurno nema da kalkuliraat kako na prviot mec..
Ke trgnat da napravat razlika.
Ne se uceni nekoj da im nametnuva ritam.
Vakvi ekipi retko igraat dosasni mecevi kako vo sabotata,ne se tie Metalurg(na vremeto) ili Zagreb.
Za Run@Gun treba dvajca.
Ne se imuni i na takva igra,a vo vakva taktika pobeduva onaa ekipa koja ima poveke svezina i pogolem roster,i sekako golmanite.
Tuka e klucot,ako Sterbik skini dosta topki i da uspee da gi razigra krilata e golem plus.
Lesni golovi,moznost za odmor i nasocuvanje na silite kon odbrana.
Ako gi naterate da igraat poziciono bez moznost za kontri i polukontri po vasi
greski ke imate sansi.
Ako ne ja sprecite bezata tranzicija golema e sansata da ve otepaat na
kontri,go imaat eden od najdobrite krilni tandemi.
Ne vi odgovara brza,neodgovorna igra,posebno zosto razlikata e minimalna i se biva,pa nema prostor za brzanje,no ke treba poveke hrabrost vo napad i sitiranje kon gol od poveke pozicii.
Podobro e so sirok napad od aut linina da se razvlecat defanzivcite,so dosta trcanje i menuvanje pozicii da se iskoristi tehnikata na Dusebaev i Karacic.
Ako napravat prostor za igra tuka e vasata prednost,tehnickata superiornost na Karacic i Dusebaev e golem adut.
Ako ve nateraat pak vo rov,i da igrate individualno tesko ke odi,oscen Gorbok nemate igrac so visina i repertoar na udari koj bi razbil zona pod pritisok.
A na Gorbok ne e mozno da mu odi cel mec.
Znaci mora da gi upotrebite vasite prednosti,brzinata,i vo napad i vo odbrana.
Posebno vo odbrana ke mora da ja zaprete tranzicijata na Kielce po vasa tehnicka greska.
Mnogu faktori ke resat:Sterbik,dali ke gi razigrate krilata,namaluvanje na tehnickite greski na minimum,i sekako igrata vo napad.
Isklucitelno tesko vo LS se dobiva na gosti,posebno ne protiv Kielce.
Ke treba seriozna partija od recisi cela prva postava za da se napravi salam igra.
Spored mene klucot e vo vasata odbrana,i Sterbik.
E sea za napad e druga prikazna,tuka premnogu zavisite od Karacic.
Ako toj ima den igra cela ekipa,ako ne tesko odi.
Bi trebalo podobro da izigrate vo Polska,poslabo od prviot mec ne mi se veruva da izigrate pak.

oMdtVB5.png

позз

Забеган е овој, какви глупости пишува бетер е од Жаре :D

Еј ај ок ако не ич не треба да се надеваме и да бидеме оптимисти да му ебам мајката.Ова за тие поназад што викаат да не сме си правеле филмови.А сигурно така си викавте и против Хамбург.дајте малку олабајте,ко ние да не знаме што ракомет играат Полјаците дома и дека ќе биде тешко.

@Незапирливи 1903/87
Прегледај го приврзокот 119260

поздрави го другар ти нека тренира повеќе најслаб е во тим :pos:

ПС Поздрав од братот твој рече да не си ме чепкал Прегледај го приврзокот 119261:kuracc:

Мислешево але, напред Вардаре :pijani:
Сега гледам дека и текст имало на сликата :pos:
Година дена, веќе титула не гледам, како семкар чекорам :kuracc:

Зошто ќутиитееее, пичке Комитске ?! :icon_lol:
Многу сте ми песимисти....

п.с Утре од 13часот втората екипа игра куп утакмица со Зомимак. Moже да отидам да видам шо потенцијал има у Јуниорите xD

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom