Фан клуб - РК Вардар

Крејзи не е до тоа дали некој го сакал повеќе или помалку Вардар ама Манасков се лигушеше, Јоноски курови покажуваше и да не набројувам и сеа испаѓа пупу не важи, ајде на баци рака назад. Срамно е. Не мора да се прибираат вакви, плус и сигурна сум сега дека ќе не бушат од таа страна зошто не треба да си експерт левел Љубо или Онеста да знаеш дека ни Дибиров ни Деки не знаат да бранат.

Немања е легенда на клубот и пред се благодарен спортист, вистинска реткост во денешницава али ако запнале за минутажата, реално Вардар нема што да му понуди тука и во тој случај не е крива управата, тоа си е негов личен избор.
Него, најкриво ќе ми биде ако отиде во Металург, а се ми се чини дека ќе доде до тоа. Тешко дека и они ќе најдат поквалитетен плеј во моменталнава ситуација, а тешко дека и он може да најде финансиски поквалитетен клуб. Плус таман им се погоди, во момент кога сите репрезентативци ги напуштаат, да донесат барем еден макар и натурализиран и колку толку да продолжат со фурање на филмот дека се грижат за репрезентативците кои Вардар ги напушта.
И да си оди Прибак сигурно нема да замине кај нив, тој е играч кој гине за дресот на Вардар. Според мене нема никакви шанси да замине во Металург.

На секој даден гол се радуваше и палеше ко мајмун (манасков) и со жар реагираше према навивачите на вардар (комити), и ја да навивам за тој мочко, демек добар бил не бил требало не требало да се земе, абе и 10 гола да дава на секоја утакмица ( а верувам нема ни по 1 да дава) пак ќе го мочам и пцујам. Он и миркуловски едноставно не смееат по никаков основ да завршат во вардар

Он и миркуловски едноставно не смееат по никаков основ да завршат во вардар

Смеат бе друже, како не смеат, и така е полн деновиве со дождов...

Педерче недозреано, не би го земал ни за во вториот тим на Вардар, поубаво со Бутин да играме, барем играч во два правци ќе имаме. Не може бе секој лингур и било кој да го носи светиот дрес... Ако дојде во Вардар, нека се најде некој да му го соблече дресот и да го врати во шталата. И најсериозен сум, Бутин е одлична замена за Дибиров, не е млад играч кој може многу многу да се развие па да е штета да дреме на клупа, а сигурен сум дека може да даде 15-20 квалитетни минути, плус кога има потреба да покрие во одбраната.

Има некаде изјава од Прибак во врска со ова?
Дали е ова класично ''бркање'' или направиле муабет со него прво да му кажат дека планираат да купат некого на негова позиција, дека ќе биде трет избор итн итн?

Се слагам дека може да се задржи и да игра во мк лига и во Сеха, ама прашање е дали он би го сакал тоа?
Некој погоре спомна дека не се договориле околу минутите, па затоа се решиле на крај на договорот, АКО е така, искрено јас не гледам вина кај управата, едноставно човекот сака да си игра повеќе и тоа е тоа...

Еве уште еден негов "бисер".Ќе лиже сеа по плуканото...
10982470_10205445412831077_8745035169969887752_n.jpg

Што бидна од Вардар за само една 1,5 година да не му се верува на човек. Да се радувам на успеси со Манасков у тим, па подобро да апстинирам неколку години отколку него да го гледам во дрес од нашиот клуб. Па тие што ја донесоа таа крваво заслужено титула и дефинитивно една од најслатките, благодарение на која новодојдениве лани се маваа у гради за резултатите во ЛШ, сега ги третираат како кучиња и ги отфрлаат за да ослободат место за Манасков?!? Па ме чуди како и Миркуловски не го земаа место Прибак и дозволија да им избега во просечен бундеслигаш?!? Зашто да не, па кога можеа да го приберат Деки нашата нова икона! Најубаво да си ги приберат и навивачите на брендот семакедонски и „вистинскиот“ ш(л)ампион, античката фаланга, и онака нели таква маскота си одбраа, за сликата да биде комплетна. Па нема смисла, за кого ќе навиваат луѓето сега. Комедија направија циркузантиве од клубот, ама нема везе, сега сликата е идилична, ама кога ќе пукне причата за неколку години како меур од сапуница, сите што сега паѓаат у несвест, ќе се чудат...

Што толку сте запнале со МАНАСКОВ? Како навијачите (СИТЕ) се сјајни? Па дибиров го лупнавте у глава со паричка и што требаше да напраи? Навијачи плукаат по мене ме маваат ја си идам од тука? Па нормално кога игра во друг тим да има ривалство, а да не збориме за ПЛУКАЊЕТО, ПЦУЕЊЕТО, КОЛНЕЊЕТО кон МАНАСКОВ па и кон останатите играчи, стај се на негово место секој би изреагирал некако па макар колку сака да е трпелив... Побитно ви е да се носат странски имиња, како у ЖРК Вардар како да се на летен одмор си уживаат платичка стига а губат безвезно како прв пат да се гледаат.... Тоа било од секогаш во нашиот менталитет и така ќе си остане да се поддржи туѓото а да се исфрли и да се плука по нашето!

Што толку сте запнале со МАНАСКОВ? Како навијачите (СИТЕ) се сјајни? Па дибиров го лупнавте у глава со паричка и што требаше да напраи? Навијачи плукаат по мене ме маваат ја си идам од тука? Па нормално кога игра во друг тим да има ривалство, а да не збориме за ПЛУКАЊЕТО, ПЦУЕЊЕТО, КОЛНЕЊЕТО кон МАНАСКОВ па и кон останатите играчи, стај се на негово место секој би изреагирал некако па макар колку сака да е трпелив... Побитно ви е да се носат странски имиња, како у ЖРК Вардар како да се на летен одмор си уживаат платичка стига а губат безвезно како прв пат да се гледаат.... Тоа било од секогаш во нашиот менталитет и така ќе си остане да се поддржи туѓото а да се исфрли и да се плука по нашето!
Непотребно потроши 5 минути за постов. Манасков јасно си кажа
10606490_10205911738450479_8388230764915197959_n.jpg

И од каде сега таа промена? Му се распадна тимот и виде пара? Кој кур ондак таму никад изјави ?

Манасков, Миркуловски, Јоновски, Станиќ, Николче Маркоски и Ојле... Тоа се тие ракометари кои не заслужуваат да играат во Вардар.

Јас можеби 5 минути непотребно ги потрошив.. али сите овие дискусии се исто така непотребно започнати, како и сликиве од инстаграм... ако потпишал што сакаме може да напраиме неможе тоа да го смениме ако се покаже во дресот на Вардар, колку сакаш плукај го... Исправна одлука на управата, да не се носат странски играчи на позиции кој што има и добри македонски ракометари како Манасков. Тоа е тоа што треба да го практикува секој клуб. (y)

Јас можеби 5 минути непотребно ги потрошив.. али сите овие дискусии се исто така непотребно започнати, како и сликиве од инстаграм... ако потпишал што сакаме може да напраиме неможе тоа да го смениме ако се покаже во дресот на Вардар, колку сакаш плукај го... Исправна одлука на управата, да не се носат странски играчи на позиции кој што има и добри македонски ракометари како Манасков. Тоа е тоа што треба да го практикува секој клуб. (y)
Мора да си и ти од фалангата... нема друго:cautious:

Секоја поделба на ракометарите на стара гарда и нови или "стариот" Вардар и "новиот" мислам дека е целосно непотребна.
Без разлика и стари и нови ракометари, минатата сезона сите максимално се залагаа на теренот и го дадоа максимумот за да стигнеме до историски успех и елиминација на европски шампион. Впрочем и тоа го красеше и сеуште го краси машкиот ракометен клуб за разлика од женскиот или фудбалскиот.

Мислев да не го критикувам трансферов на Манасков, али после овие коментари една парола до него и на по не битни утакмици да го исвиркуваме неможе лиглиња кој сереле за Вардар да ми глумат дека ке играат од срце и уста да го ебам сите пари што ке ги земе за свеќи да ги даде!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom