Фан клуб - РК Вардар

Барав нешто по фиоки и ми искочи Вест од 2007ма, со артикл за дербито со Пелистер при доминантната сезона на Вујо, ми текна и дека некој постираше слика од тој тим пред некое време.

внимание голема резолуција:

DSC01295.JPG

Победа и покрај неверојатните 27 одбрани на Митрески, уште тогаш Вујовиќ ја форсираше таа брза тактика „да бушат од сите позиции“. :)

http://ekipa.mk/rakometarite-na-metalurg-ne-treniraat-koj-ke-patuva-za-zagreb/

ЕКИПА стапи во контакт со дел од играчите, кои одбија да дадат поконкретен коментар, најавувајќи дека во текот на ноќта или најдоцна до утре ќе излезат со заеднички став, потпишан од сите ракометари.

Сигурно потпис ке фали од плачкото Миркуловски, дека игра од СРЦЕ за Металург!!:vozbud::ROFLMAO:

Кој ги ебе бе не ги коментирајте, само убаво ќе беше да стигневме до две места во ЛШ.

http://ekipa.mk/rakometarite-na-metalurg-ne-treniraat-koj-ke-patuva-za-zagreb/

ЕКИПА стапи во контакт со дел од играчите, кои одбија да дадат поконкретен коментар, најавувајќи дека во текот на ноќта или најдоцна до утре ќе излезат со заеднички став, потпишан од сите ракометари.

Сигурно потпис ке фали од плачкото Миркуловски, дека игра од СРЦЕ за Металург!!:vozbud::ROFLMAO:
Сега да го видам да изјави дека "тоа не се купува со руски рубљи". Кутриот и со некој денар би бил презадоволен во моментов а не па рубљи.

Господин је мало неурозан:
10749416_10152866559028678_1265567422_n.jpg

:pos::pos::pos:

Кога го победувал лесно Металург (или како порано се нарекуваа Огномак М):LOL:Пелистер?
Ах Жаре,Жаре..
Заборава дека до 2005 Металург служеше за поправање гол разлика во лигата....нешто слично како Преспа сите овие сезони...
Кога го позајмуваа иконата Миркуловски во Младост fucking Богданци:pos:,за неколку утакмици,па после го враќаа назад........:pos:

Сега кога педерланава од темната страна на градов се пред распад, најбољи потез на Мукаетов би му бил да ги одјебе и да го спонзорира Пелистер. Да ги собере младите како Неловски, Талески, Пешевски плус у комбинација со некој поискусни акометари ќе ја направи правата ствар. Прво сите тие момци ќе играат стандардно што ќе биде добро за репрезентација, плус ќе се врати правото ракометно дерби во Македонија.

Барав нешто по фиоки и ми искочи Вест од 2007ма, со артикл за дербито со Пелистер при доминантната сезона на Вујо, ми текна и дека некој постираше слика од тој тим пред некое време.

внимание голема резолуција:

Прегледај го приврзокот 105989

Победа и покрај неверојатните 27 одбрани на Митрески, уште тогаш Вујовиќ ја форсираше таа брза тактика „да бушат од сите позиции“. :)
Хехе,кој тим го имаше Пелистер таа сезона...:pos:
Со Цветковски прилепчанецот на десен бек...:pos:
Со Томе Георгиевски како негов колега...:pipi:
И пак не беа лоши....
Пецакот,Пваловски,Митревски,Бозаровски...солидна суперлигашка екипа...
Игравме и финале на куп со Вардар....
Митревски го наследи Тосковски и за една полусзона се проби во Вардар и во репрезентација...
Ова сигурно е од пролетниот дел утакмицата,во есенскиот го тепавме Вардар со гол на Пецако со гол ала ПРИБАК во последната секунда од мечот....
Вујо попизде тогаш...:)
Ех какви утакмици беа со Вардар на времето,ми е жал за помладата публика шо не успеа да фати дел од атмосферата на утакмиците помеѓу Вардар и Пелистер во Битола..
Е тоа беше ракометна атмосфера,не онаа во БТ на Металург и на репрезентацијата,повеќе ми личи на Златно Славејче отколку на некоја ракометна утакмица...
Ама јебига,се сменија времињата.нови стандарди,нови "навивачи"...
Уствари не ни гледавме некои дерби мечеви овие 10 години,и покрај квалитетот на Вардар и Металург,сепак дерби без публика и навивачи не е дерби....
Повеќе циркус гледавме,тегнење на судии за врат,плукање,карање,закани,бркање по терен,влегување на специјалци на трибина(слуачајот со Комити пред некоја година кога желките без никаква причина ги разбркаа во Кале):mad:итн....
Ако се врати некогаш Пелистер на мапата(на силни клубови)ќе гледаме вистински дерби мечеви,се друго е пичкин дим...(со секоја чест на учинокот на Металург сите овие години)....

За три дена гостуваме кај Брест Мешков и тоа најверојатно ќе ни биде последна контрола пред мечот со Веспрем. Има некој инфо како е ситуацијата со Душебаев и неговата повреда?

Ова сигурно е од пролетниот дел утакмицата,во есенскиот го тепавме Вардар со гол на Пецако со гол ала ПРИБАК во последната секунда од мечот....

Да, 11 победа по ред на Вардар по тој пораз од Пелистер. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom