Барав нешто по фиоки и ми искочи Вест од 2007ма, со артикл за дербито со Пелистер при доминантната сезона на Вујо, ми текна и дека некој постираше слика од тој тим пред некое време.
внимание голема резолуција:
Прегледај го приврзокот 105989
Победа и покрај неверојатните 27 одбрани на Митрески, уште тогаш Вујовиќ ја форсираше таа брза тактика „да бушат од сите позиции“.
Хехе,кој тим го имаше Пелистер таа сезона...

Со Цветковски прилепчанецот на десен бек...

Со Томе Георгиевски како негов колега...

И пак не беа лоши....
Пецакот,Пваловски,Митревски,Бозаровски...солидна суперлигашка екипа...
Игравме и финале на куп со Вардар....
Митревски го наследи Тосковски и за една полусзона се проби во Вардар и во репрезентација...
Ова сигурно е од пролетниот дел утакмицата,во есенскиот го тепавме Вардар со гол на Пецако со гол ала
ПРИБАК во последната секунда од мечот....
Вујо попизде тогаш...

Ех какви утакмици беа со Вардар на времето,ми е жал за помладата публика шо не успеа да фати дел од атмосферата на утакмиците помеѓу Вардар и Пелистер во Битола..
Е тоа беше ракометна атмосфера,не онаа во БТ на Металург и на репрезентацијата,повеќе ми личи на Златно Славејче отколку на некоја ракометна утакмица...
Ама јебига,се сменија времињата.нови стандарди,нови "навивачи"...
Уствари не ни гледавме некои дерби мечеви овие 10 години,и покрај квалитетот на Вардар и Металург,сепак дерби без публика и навивачи не е дерби....
Повеќе циркус гледавме,тегнење на судии за врат,плукање,карање,закани,бркање по терен,влегување на специјалци на трибина(слуачајот со Комити пред некоја година кога желките без никаква причина ги разбркаа во Кале)

итн....
Ако се врати некогаш Пелистер на мапата(на силни клубови)ќе гледаме вистински дерби мечеви,се друго е пичкин дим...(со секоја чест на учинокот на Металург сите овие години)....