- Член од
- 19 август 2010
- Мислења
- 4.412
- Поени од реакции
- 11.158
Брат, јаки се
Имаат страшни крила со Гретски на едната и Гансхајмер на другата страна.
На гол го имаат нам добро познатиот Ландин, еден од најдобрите голмани на денешницата и во блиска иднина дефинитивно најдобриот. Што вели Штербик во едно интервју "ерата на Ландин допрва доаѓа".
На средна бековска го имаат Анди Шмит. Не е толку извикан како Палмарсон, Кањелас и другите али со квалитетите е околу нивно рамниште. Многу квалитетен играч.
Го купија Менсах Ларсен (црнчето од Данска) исто многу добар играч на средна бековска. На лева бековска го имаат Ду Риц кој по мене не е ништо посебно и незаслужено му ја зема позицијата на Горбок. На десна бековска го имаат исланѓанецот Петерсон, искусен и одличен играч а како замена негова го земаа Реинкинд, кој што е еден од најголемите таленти на таа позиција. На пикерска исто така се многу јаки со Мирхол, и знаат често во својата игра да ја користат.
Искрено оваа сезона не сум ги гледал, знам тренер сменија али гледам си тепаат све. Лани газеа се пред себе и несреќно ја изгубија титулата во сомнителен финиш со Кил.
Од нивната игра знам дека максимално ги користат крилата и пикерот.
Треба да играме јака одбрана со нив цела утакмица, без опуштање. Тоа да биде првиот приоритет, и Штербик да им ги замрзне крилата. После во напад да клаваме голови колку можеме.
Мислам дека имаме добри шанси да ги тепаме, едино Ландин ако се разбрани и некој од бековите им се рашутира може да биде критично.
Du Ric mozebi ne e klasicen bek shuter ( razbijac) ali kopileto e eden od najgadnite igraci eden na eden, so najzaeban vlez, i skoro nezadrzliv vo igra eden na eden. Taka da nasive ke mora posebno da se potrudat vo odbrana da odigraat dobro nad nego i da ne mu ostavaat puno prostor zaso ke ne izbusi dur da trepneme.