Фан клуб - РК Вардар

Брат, јаки се :D

Имаат страшни крила со Гретски на едната и Гансхајмер на другата страна.

На гол го имаат нам добро познатиот Ландин, еден од најдобрите голмани на денешницата и во блиска иднина дефинитивно најдобриот. Што вели Штербик во едно интервју "ерата на Ландин допрва доаѓа".

На средна бековска го имаат Анди Шмит. Не е толку извикан како Палмарсон, Кањелас и другите али со квалитетите е околу нивно рамниште. Многу квалитетен играч.

Го купија Менсах Ларсен (црнчето од Данска) исто многу добар играч на средна бековска. На лева бековска го имаат Ду Риц кој по мене не е ништо посебно и незаслужено му ја зема позицијата на Горбок. На десна бековска го имаат исланѓанецот Петерсон, искусен и одличен играч а како замена негова го земаа Реинкинд, кој што е еден од најголемите таленти на таа позиција. На пикерска исто така се многу јаки со Мирхол, и знаат често во својата игра да ја користат.

Искрено оваа сезона не сум ги гледал, знам тренер сменија али гледам си тепаат све. Лани газеа се пред себе и несреќно ја изгубија титулата во сомнителен финиш со Кил.

Од нивната игра знам дека максимално ги користат крилата и пикерот.

Треба да играме јака одбрана со нив цела утакмица, без опуштање. Тоа да биде првиот приоритет, и Штербик да им ги замрзне крилата. После во напад да клаваме голови колку можеме.

Мислам дека имаме добри шанси да ги тепаме, едино Ландин ако се разбрани и некој од бековите им се рашутира може да биде критично.

Du Ric mozebi ne e klasicen bek shuter ( razbijac) ali kopileto e eden od najgadnite igraci eden na eden, so najzaeban vlez, i skoro nezadrzliv vo igra eden na eden. Taka da nasive ke mora posebno da se potrudat vo odbrana da odigraat dobro nad nego i da ne mu ostavaat puno prostor zaso ke ne izbusi dur da trepneme.

Okolu Loven.
Gi gledav na dva meca sezonava,so Magdeburg vo domasnoto prvenstvo i so Vesprem vo sabotata.
So Magdeburg mnogu slabo,ocobol,eden kup greski,pobeda na muskuli i blagodarenie na Landin koj se povampiri,so Vesprem bea dosta solidni i recisi do kraj se drzea.
Spored mene se poslabi sezonava,zasega ja nemaat taa forma od lani koga gazea se pred sebe.
Nov trener,nova koncepcija.
Nikolaj Jakobsen e noviot trener,postarite go pametat od Gudme koga igrase so Pelister,edno od najdobrite levi krila na Danska na vremeto.
Greska napravija so go pustija trenerot od Island.
Im zaminaa dva dosta vazni igraci od lani,Nikola Manojlovic vo odbranata,i Gorbok koj bese dosta korisen kako rezerva na Du Ric.
Zamina i vtoriot od bliznacite Gvardiola,vo Alborg,ne bese los,posebno iznenadi koga Peterson bese povreden nekoe vreme,plus i dobar bese vo odbrana
Plus si zamina i vtoriot golman Goran Stojanovic.
Dosta solidni igraci si zaminaa.
Zamenite ne se nesto posebno,Mensah ne me impresionira, vo stilot na igra me potseka na Sergej Turcenko:pos:(legendata na Mladost Bogdanci):icon_mrgr:,dodusa pokraj Smit tesko deka ke se naigra.
E Reinkind e golem potencijal,super zamena za Peterson.
Okolu igrata,Vardar so dobra agresivna odbrana ima golema sansa da pobedi.
Ne se nekoi suteri od nadvor,kako Kil ili Barsa,no ako im se ostavi prostor na Smit i Peterson tesko ke odi.
Mnogu nezgodni igraci,brzi,so brzo isfrlanje na topka,so golem repertoar na udari,ke mora mnogu da se vnimava na ovie,posebno na Peterson,ako go cuva Karacic ili Cipurin zaebano ke e.:Dili pak ako igrate 5-1 so Dibirov napred:pos:
Plus ovie dvajca ,imaat strasna sorabotka so Bjarte Mirhol,mozebi najdobriot piker na denesnicata,e tuka ke treba Abutovic da si ja odraboti dnevnicata,eden kup topki pustaat na piker,a navistina e tesko da se zadrzi eden na eden.
Ako nema pomos od drug igrac, ke imate problemi.
I krilata,dosta gi koristat,ne e ni cudo,so ogled na brzinata i tehnikata na bekovite.
Tuka Dibirov i Alex ke treba salam da zatvoraat prostor,vo sprotivno ke ve iskinat.
Du ric spored mene e najslaba karika vo timot,i ne e tolku opasen kako Smit i Peterson,no e mnogu brz i ima oset za vlez i asistencija do vnatresnata linija.
Klucot ke bidat golmanite.
Ako ima Arpad den slicen kako vo Celje imate sansa za pobeda.
I so Vesprem se drzea,no pri kraj se razbrani Mikler,skina nekolku klucni topki i zamina vozot.
Isto vazi i za Landin,premnogu zavisat od nego.
Treba Vardar dobro da go prostudira,mozebi eden od klucnite momenti e da mu ja najdat slabata strana.
So Vesprem go izresetaa od piker i vlezovi na bekovite vo zonata megu 6i9 metri.
Dokaz deka odbranata ne e na lanskoto nivo.
Sepak,Vardar poleka ja kreva svojata igra,ako izigraat dobra odbrana bi trebalo da dobijat,napadot e posilniot del od timot,posebno sega otkako Alex vleze vo strasna forma,deckoto e strasen,eden od najdobrite tehnicari vo svetot.(nasledil od stariot):pipi:.
Ke treba vo napad dobro da ja proycat igrata na Gvardiola,deckoto im e pola odbrana,ke si imaat maka so nego.
Kako i da e,vistinski test za silata na Vardar,ke vidime kolku navistina vredi ovaj tim.

Последно уредено:
Многу се јаки на пикер, тоа и го форсираат, против Монпеље и Мирхол и Гвардиола имаа по 4-5 гола што за пикер во ЛШ е реално голема бројка.

И тука доаѓа оној дел во кој се во огромна предност, бидејќи според мене Вардар игра прелоша одбрана врз пикер. Имаа проблеми со факинг Николиќ, што остана за овие двајца погоре. Абутовиќ игра во многу лоша форма и мора да си ја подигне играта дупло за да го покрие овој проблем.

Но не се незапирливи секако. Вардар ќе треба да се обиде да ја одигра одбраната која им ја постави Веспрем, глеав само малку ама пикерите топка не фатија во тие моменти. Затоа ги избуши Уве до душа.

Втор константен проблем на Вардар = бранење на крилата. Ќе речам дека Марковиќ би бил подобра опција од Дибиров. Токму на двата меча против Швабите лани покажа дека е многу квалитетен дефанзивец.

Од другата страна можни се две варијанти.
1. Мора да му спречат проток на топка до Уве ако Алекс е останат во игра.
2. Ако Брумен го чува, тогаш на местото на Брумен во одбрана да оди Карачиќ. Доколку Лацковиќ игра тоа би било добро и би требала само една измена (Алекс - Абутовиќ), ако игра Горбок - две.

Ваљда двете опции ќе ги гледаме по едно полувреме. :D

Во напад, Гвардиола знае да им биде и слаба точка и да почне да го глуми Гојун со исклучувањата, Карачиќ може лесно да го изнуди тоа, ама тешко е за верување дека судиите нема да му прогледуваат низ прсти за млатењето кое Карачиќ има да го добие.

Вардар не смее да игра во напад како против Целје и се надевам дека нема да се повтори тој хаос. Мора повеќе играчи да погодуваат, Алекс ќе им ебе мамата ама нема да може сам. Карачиќ ќе треба да се разбуди, крилата на ниво а од пикер не би очекувал многу голови.

Мислам дека џокерот на овој меч може да биде Лацковиќ. Иако сум уште скептик за неговото купување, али ако му биде денот типувам дека ќе пукне барем 5 гола бидејќи он е тип на бек кој може да ја потенцира една од ретките слабости на Ландин. Исто и Горбок треба да проба со тоа негово широко влегување десно и шут од позицијата меѓу средниот и десниот бек, нешто што исто како и шутевите на Лацковиќ мислам дека може да помине кај Ландин.

И секако Ландин. Баш ми наликуваат Вардар и РНЛ сезонава во тој сегмент, имаат слични играчи за лидери во одбраната (Ландин - Штербик) и во нападот се најопасни од лево крило (Дибиров - Генсхајмер) и десен бек ( Душебаев - Петерсон).

Но како што видовме лани, швабскиве екипи некако му лежат на Раул, неговиот преглед на играта на противникот беше клучот со кој Вардар го елиминираше Хамбург и беше блиску до елиминација на Флензбург. Затоа и сум оптимист дека Вардар може да ги скине лавовиве (после гозбата со мечки и репроматерјали од Железара).

На крај, мислам дека ќе беше многу подобро утакмицава дасе играше во Борис Трајковски. Тука не знам каков притисок може да се изврши од тие два реда кино седишта до теренот во кој ќе седат ВИП-личности. Ова го пишувам пошто швабиве лесно знаат да се забезекнат од амтосферата и да се блокираат неколку минути, нешто што им се деси и против Веспрем минатово коло.

Вардар со Медведи одигра одлична одбрана во првото полувреме, ама да не се лажеме дека така ќе биде и против Рајн.

Во ситуација кога играме само со една замена, т.е. Абутовиќ, во игра останува некој од Алекс, Чипурин/Столе или Карачиќ што секако е лошо за нас бидејќи сите не играат добра одбрана. И те како ни фали Растворцев или повеќе би рекол Лацковиќ заедно со Абутовиќ и Тоскиќ подобро ќе се снајдат во одбрана.

Има некој блок 1 14-ти ред за Ранј Некар да се упознајме де ништо појќе :D

Брат, јаки се :D

Имаат страшни крила со Гретски на едната и Гансхајмер на другата страна.

На гол го имаат нам добро познатиот Ландин, еден од најдобрите голмани на денешницата и во блиска иднина дефинитивно најдобриот. Што вели Штербик во едно интервју "ерата на Ландин допрва доаѓа".

На средна бековска го имаат Анди Шмит. Не е толку извикан како Палмарсон, Кањелас и другите али со квалитетите е околу нивно рамниште. Многу квалитетен играч.

Го купија Менсах Ларсен (црнчето од Данска) исто многу добар играч на средна бековска. На лева бековска го имаат Ду Риц кој по мене не е ништо посебно и незаслужено му ја зема позицијата на Горбок. На десна бековска го имаат исланѓанецот Петерсон, искусен и одличен играч а како замена негова го земаа Реинкинд, кој што е еден од најголемите таленти на таа позиција. На пикерска исто така се многу јаки со Мирхол, и знаат често во својата игра да ја користат.

Искрено оваа сезона не сум ги гледал, знам тренер сменија али гледам си тепаат све. Лани газеа се пред себе и несреќно ја изгубија титулата во сомнителен финиш со Кил.

Од нивната игра знам дека максимално ги користат крилата и пикерот.

Треба да играме јака одбрана со нив цела утакмица, без опуштање. Тоа да биде првиот приоритет, и Штербик да им ги замрзне крилата. После во напад да клаваме голови колку можеме.

Мислам дека имаме добри шанси да ги тепаме, едино Ландин ако се разбрани и некој од бековите им се рашутира може да биде критично.

Fala ti :)

Za jaki znam deka se jaki i te kako, gore dole go znaev ova za krilata i Landin, sepak pratam rakomet ali ne sum navlezen do tolku. Celava rabota ke bide da se pazime od kontri Ladnin i krilava, nesto slicno kako nas, Sterbik i krilava Dibirov ili Brumen :)

Слаба страна на Ландин е константноста, баш пред некој ден Вилбек го читав, даваше коментари за неговиот трансфер во Кил и тој го коментираше истото. Дај Боже да го фатиме на препад :D

Тој ако го фати криза може и 3 одбрани само во цел меч да има

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Вчера Столе го видов во Ново Лисиче го шеташе тоа булдогот :D Така ми изгледаше или многу ослабел?
Играше ли минатава утакмица?

Вчера Столе го видов во Ново Лисиче го шеташе тоа булдогот :D Така ми изгледаше или многу ослабел?
Играше ли минатава утакмица?
Да, бајаги е ослабен.

Играше минатава утакмица, 5 гола даде :icon_mrgr:

Иначе, што сте се усрале од Рајн Некар бе?
Посигурен во победа никогаш не сум бил, минимум 5 разлика ги добиваме :нинџ:

Штета што го немаме Растворцев за во одбрана. Голема работа ќе завршеше ако го имавме да брани на пикерска, посебно сега кога Абутовиќ не е во некоја сјајна форма и од таму потенцијално може да не турат од голови. Ќе треба да се работи да им ја растуриме конекцијата што ја имаат Петерсон и Шмит со пикерот Мирхол што ја спомна Томасино, да не им оставиме простор таму да играат, па макар на сметка на тоа да оставиме повеќе простор за крилата.

А што е со Растворцев работава? Нели се опорави од повредата, се мислам дека го гледав на некој натпревар во последниве недели :eek:
Или пак заработи некоја повреда?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom