Фан клуб - РК Вардар

Абе мене ми е зашто да се фрлаат по 100 000 евра за државјанство, коа може ушпте некој играч да донесеме на ниво на Штребик со тие пари. :)
Мада јас мислам годинава мрачнициве ќе ги изеде помрчнина, па макар доенеле од РФМ и само по 1 странец да може да игра.

Информациите што ги имав слушнато, кои се прилично неофицијални се дека Штербик ќе зема 50 илјади месечно.

Што се однесува до ограничувањето на бројот на странци, да не си направат противуслуга. Самс да се изнервира, да им ги купи сите македонски играчи и да ги пушта да играат само во домашна лига. :D

Информациите што ги имав слушнато, кои се прилично неофицијални се дека Штербик ќе зема 50 илјади месечно.

Што се однесува до ограничувањето на бројот на странци, да не си направат противуслуга. Самс да се изнервира, да им ги купи сите македонски играчи и да ги пушта да играат само во домашна лига. :D
Епа тоа не го ценат бе да му се сневиди, кај си добар па уште и пробуваат да те заебат, немој на крај првиот дел од сезоната Ушлето џомба, велко и никола, митревски и остали да ни играат у мрк. а во плејфоот во првиот тим. :)

Ме интересира колку зема Штербик сега, т.е. колку би земал и во Вардар, претпоставувам отприлика истата сума ќе е?

Никаде не може да се најдат точни информации и целата работа со ценава на трансферите е прилично замаглена. Отсекогаш и била. И тоа што јас ќе го напишам колку зема (барем колку сум прочитал) ќе биде исто спекулација. Никаде не може да се провери. Ама погоре ова што пишува pi-lif ми се чини е премногу, многу повеќе отколку тоа што јас имам информации дека го зема во Барселона, а тоа е 200.000 по сезона, за петте потпишани години вклупно 1.000.000. Претпоставувам дека кај нас ќе зема помала сума, а договорот ќе биде исто на пет години.

Па кога му најдоа баба шпанциве, кај нас гарант има цела фамилија, не смао баба. :ROFLMAO:

ако е точно ова за Кањелас во Кил, следен е Палмарсон :D

Никаде не може да се најдат точни информации и целата работа со ценава на трансферите е прилично замаглена. Отсекогаш и била. И тоа што јас ќе го напишам колку зема (барем колку сум прочитал) ќе биде исто спекулација. Никаде не може да се провери. Ама погоре ова што пишува pi-lif ми се чини е премногу, многу повеќе отколку тоа што јас имам информации дека го зема во Барселона, а тоа е 200.000 по сезона, за петте потпишани години вклупно 1.000.000. Претпоставувам дека кај нас ќе зема помала сума, а договорот ќе биде исто на пет години.

Не, толку ќе е и во Вардар сигурно, 200.000 годишно. :)

Освен евентуален трансфер на играч од Хамбург, мислам дека пазарот за Вардар заврши тука за летово. Пополнети се сите позиции ко чкрипеа освен десен бек каде догодина двоецот би бил Кирца - Маќеда, ако за жал си замине Алекс.

Плус тоа што му го продолжија договорот на Терзиќ ми говори дека нема да има ништо од доаѓаењто на Жарко Марковиќ, иако со него во тим, Вардар би бил (повторно) меѓу најтесните кандидати за Ф4 догодина.

значи

Штербик/Диви/Страхиња
Дибиров/Марковиќ ---- Столе/Чип/Тоскиќ ---- Брумен/Шишкарев
Горбок/Блаженко/Фичо ---- Карачиќ/Прибак ---- Алекс/Терзиќ/Петриќ

одбрана: Абутовиќ, Растворцев

вкупно 20 играчи, сосема (па и повеќе од) доволно за борба на сите фронтови.

Последно уредено:
Штербик у Вардар:vozbud::cuc:,звучи како сон,ама тоа е кога имаш добра управа,и парички се разбира:icon_lol:.Со донесувањето на Штербик,цела Европа ќе види дека се работи со сериозен проект,и самото тоа,ќе повлече и други звезди да дојдат.Така да од таа гледна точка Палмарсон и не изгледа така недостижно.

Последно уредено:
Не, толку ќе е и во Вардар сигурно, 200.000 годишно. :)

Освен евентуален трансфер на играч од Хамбург, мислам дека пазарот за Вардар заврши тука за летово. Пополнети се сите позиции ко чкрипеа освен десен бек каде догодина двоецот би бил Кирца - Маќеда, ако за жал си замине Алекс.

Плус тоа што му го продолжија договорот на Терзиќ ми говори дека нема да има ништо од доаѓаењто на Жарко Марковиќ, иако со него во тим, Вардар би бил (повторно) меѓу најтесните кандидати за Ф4 догодина.

значи

Штербик/Диви/Страхиња
Дибиров/Марковиќ ---- Столе/Чип/Тоскиќ ---- Брумен/Шишкарев
Горбок/Блаженко/Фичо ---- Карачиќ/Прибак ---- Алекс/Терзиќ/Петриќ

одбрана: Абутовиќ, Растворцев

вкупно 20 играчи, сосема (па и повеќе од) доволно за борба на сите фронтови.

Додај го само Марковиќ на десна бековска, гледам си го заборавил :D

Ај уште еден црв да ви пуштам. :D
Очекувајте шпанец кој до сега играеше во Германија да ни се придруже оваа година во тимот. Фала, пријатно. :pipi:

Епа ај честито...

Next - RUTENKA

Кој сака нека дојде само овој самобендисаниов нека седи подалеку од Вардар.Ако треба и LAFOT PALOMA BOY MIRKULOVSKI ќе го прифатиме само ова копилево да седи подалеку од Вардар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom