Фан клуб - РК Вардар

Од кај да почнам, Штербик во Вардар :cuc::cuc::cuc:

Фали само уште еден десен бек што игра во два правци и може да се комплетираме за оваа сезона. Не смееме да дозволиме да останеме на моменталните бидејќи покрај лимитираноста во нападот, во одбрана пак ќе треба Брумен да игра напред и назад во одбрана кај ќе троши доста енергија.

Потегот од РФМ е неоправдан ако се знае дека веќе во еден клуб игра поголемиот дел од нашите репрезентативци, настрана тоа за каков клуб станува збор и на каков начин доаѓа(ШЕ) до играчите. Кил го започна без ниеден германец, или само Винчек, сигурно германските коментатори не коментираа против Кил за таквиот состав. Репрезентација се прави со квалитетно првенство, со услови, со пари...

За вакво нешто не можам да верувам додека со свои очи не го видам Штербик во светиот дрес :D
зашо бе, нека си тераат Мејд ин Маседониа со Циндриќ и Вуги античките :D

p. ѕ. кој од вас е со Миркуловски лаф македонски на прашања до админот? :pos:

Хахах, јас мислев дека си ти :icon_mrgr:

Што има Самсоненковци...ќе доаѓа ли Хансен летоска или тешко? :D

Ај уште еден црв да ви пуштам. :D
Очекувајте шпанец кој до сега играеше во Германија да ни се придруже оваа година во тимот. Фала, пријатно. :pipi:

КАЊЕЕЕЕ!! :vozbud:

Бубамаро немој да зезаш оти инфаркт ќе ме пукне. :D

Никаде не може да се најдат точни информации и целата работа со ценава на трансферите е прилично замаглена. Отсекогаш и била. И тоа што јас ќе го напишам колку зема (барем колку сум прочитал) ќе биде исто спекулација. Никаде не може да се провери. Ама погоре ова што пишува pi-lif ми се чини е премногу, многу повеќе отколку тоа што јас имам информации дека го зема во Барселона, а тоа е 200.000 по сезона, за петте потпишани години вклупно 1.000.000. Претпоставувам дека кај нас ќе зема помала сума, а договорот ќе биде исто на пет години.
Од сите што ги прочитав на темиве за ракомет ми се чини дека ти најмногу пратиш и разбираш. Според тебе последниве две сезони дали Штербик бранеше подобро од Станиќ?

Ај уште еден црв да ви пуштам. :D
Очекувајте шпанец кој до сега играеше во Германија да ни се придруже оваа година во тимот. Фала, пријатно. :pipi:
Позиција пикер ..
-Гвардиола(Рајн Некар)
-Прието (Вецлар)
-Онето (Магдебург)
- Андреу Кандау(Хановер)

Типувам на Андреу.:P

Позиција пикер ..
-Гвардиола(Рајн Некар)
-Прието (Вецлар)
-Онето (Магдебург)
- Андреу Кандау(Хановер)

Типувам на Андреу.:P
добар играч беше онето во веспрем, сега во тоа германскиот клуб му падна формата, 2-3 постава играше

Од сите што ги прочитав на темиве за ракомет ми се чини дека ти најмногу пратиш и разбираш. Според тебе последниве две сезони дали Штербик бранеше подобро од Станиќ?

фала ти на комплиментот, ама не би бил најобјективен кога би одговрил, бидејќи Штербик ми е омилен голман и еден од омилените ракометари воопшто. Како и да е и двајцата се според мене во топ 5 во светот. И двајцата може да ги откажат противниците, со тоа што Штербик никогаш не изневерил во клучна утакмица, и заради константноста би рекол дека беше подобар.За човекот нема топло-ладно има само топло-жешко.:D
За тоа колку значеше минативе две години и за разликата која ја прави во Шпанската репрезентација и во Барселона доволно говорат настапите и особено финалето на СП 2013 наспроти овогодинешниот настап на Шпанија на ЕП, и Барса-РНЛ на гости и дома. Едноставно тоа е човекот за клучни натпревари. И многу ми е мило што најбитната позиција во тимот ја покрива токму тој. Непроценливо.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom