Фан клуб - РК Вардар

Мислам дека ваквите работи се стандардни процеури. Во бизнисот (а да се разбериме барем до одредена мера и ракометот-ЕХФ е бизнис) нема земање при срце на вакви работи. За сите е добро Вардар да игра ЛШ идната сезона. Јас сум убеден дека ЕХФ ќе смисли начин. Истото ќе го направат и за ПСЖ.

П.С. За споредба на женскиот Вардар, веќе им гарантираа учество во ЛШ без квалификации иако правилно не смее да биде така, а дури немаат ни објавено како ќе го изведат тоа.

Да, и мене ми е јасно дека за неговата изјава можеше да следат репрекусии, е сеа да не беше германски тимот во приказнава може и само со опомена ќе поминеше:)

И ја мислам дека ЕХФ ќе гледа да спроведе Вардар во ЛШ али не верувам дека нешто ептен ќе се заложи како за свое дете. На нас доволно ни е мало поттурнување, како на пример тој „квалификациски турнир“ (ако би се извеле така квалификациите) да ни го дадат во Скопје.

Али ако им се оди премногу контра и им се стапне на жуљ на ЕХФ може лесно да направат и да не играме ЛШ.

Иначе веќе кога сме на муабет за квалификациите, од ЕХФ изјавија дека сигурно ќе има квалификации, бидејќи нели ги намалија местата на неколку земји и малце го сменија системот. Е сега тука има повеќе опции како ќе ги изведат, дали ќе има квалификациски турнири, или пак двобој на екипи, дали тие екипи ќе бидат поделени во два барабани или постои можност да би би се судриле со ПСЖ, Хамбург, Фленс..., во кој шешир ќе бидат рангирани квалификантите после во ждрепката за групите бидејќи ќе има празни места и во погорните шешири. Има многу работи ЕХФ што треба на летово да ги реши.

Да, и мене ми е јасно дека за неговата изјава можеше да следат репрекусии, е сеа да не беше германски тимот во приказнава може и само со опомена ќе поминеше:)

И ја мислам дека ЕХФ ќе гледа да спроведе Вардар во ЛШ али не верувам дека нешто ептен ќе се заложи како за свое дете. На нас доволно ни е мало поттурнување, како на пример тој „квалификациски турнир“ (ако би се извеле така квалификациите) да ни го дадат во Скопје.

Али ако им се оди премногу контра и им се стапне на жуљ на ЕХФ може лесно да направат и да не играме ЛШ.

Иначе веќе кога сме на муабет за квалификациите, од ЕХФ изјавија дека сигурно ќе има квалификации, бидејќи нели ги намалија местата на неколку земји и малце го сменија системот. Е сега тука има повеќе опции како ќе ги изведат, дали ќе има квалификациски турнири, или пак двобој на екипи, дали тие екипи ќе бидат поделени во два барабани или постои можност да би би се судриле со ПСЖ, Хамбург, Фленс..., во кој шешир ќе бидат рангирани квалификантите после во ждрепката за групите бидејќи ќе има празни места и во погорните шешири. Има многу работи ЕХФ што треба на летово да ги реши.

Вака, како прво, јас колку што знам целиот тој нов систем стапува на сила од сезоната 2015/2016. Идната сезона ќе биде исто како оваа. Едино, мислам дека имаше некои заговори да се измени малку системот за квалификации. Не би ме чудело тие со вајлд карти и оние другите заедно да ги измешаат. А некако се повеќе и повеќе ми се чини дека може да се случи варијанта еден директно и еден во квалификации за некои држави. Ќе видиме. Реално за идната сезона ќе се вкалкулира барем ланското четрфинале на Металург и осминафиналето од пред 2 години така што би требало да е солиден рејтингот и за идната сезона.

Вака, како прво, јас колку што знам целиот тој нов систем стапува на сила од сезоната 2015/2016. Идната сезона ќе биде исто како оваа. Едино, мислам дека имаше некои заговори да се измени малку системот за квалификации. Не би ме чудело тие со вајлд карти и оние другите заедно да ги измешаат. А некако се повеќе и повеќе ми се чини дека може да се случи варијанта еден директно и еден во квалификации за некои држави. Ќе видиме. Реално за идната сезона ќе се вкалкулира барем ланското четрфинале на Металург и осминафиналето од пред 2 години така што би требало да е солиден рејтингот и за идната сезона.

Да тоа знам за промената со 4 групи која ќе биде од тогаш од 2015/2016. Али колку што знам и за следната има промени. Шпанија и Германија имаа по 3 места, Франција, Словенија имаа по две директни места. Е сеа нели се одлучија за ова:

http://www.eurohandball.com/article/018203/Belgrade+hosts+EHF+Executive+meeting

New place allocation system in Europe’s top competitions

The ranking system for the 2014/15 season and system for the allocation of places to national federations for EHF club competitions was discussed and agreed.

VELUX EHF Champions League - In the men’s competition, the top two ranked nations, Germany and Spain, were allocated two automatic places each in the VELUX EHF Champions League.

All other nations ranked 3-27 will receive one place only each.

National federations can apply for an additional place, or a place in the competition if outside of the top 27-ranked nations.

Additional places will be allocated on the basis of a criteria and set of standards for the competition by March 2014.

Teams from nations ranked 1-12 will be granted an automatic place in the Group Phase without the need to play in qualification rounds.

Ја ова така го разбирам.....

АБе каква ЛШ, не одам на утакмици ако аплицираме за ЛШ. Како што вика @RedBlack , ЛШ Е ЗА СКАПАНИЦИ :icon_lol:
Сакам титула во Европа, а куп на ЕХФ е вистинската шанса :icon_mrgr:

Мрднати сте и двајцата....
Да ги изгубиме утакмиците до крај ако не, па у Челинџ куп да играме. Тој сигурно ќе го освоиме....

Да тоа знам за промената со 4 групи која ќе биде од тогаш од 2015/2016. Али колку што знам и за следната има промени. Шпанија и Германија имаа по 3 места, Франција, Словенија имаа по две директни места. Е сеа нели се одлучија за ова:

http://www.eurohandball.com/article/018203/Belgrade hosts EHF Executive meeting

New place allocation system in Europe’s top competitions

The ranking system for the 2014/15 season and system for the allocation of places to national federations for EHF club competitions was discussed and agreed.

VELUX EHF Champions League - In the men’s competition, the top two ranked nations, Germany and Spain, were allocated two automatic places each in the VELUX EHF Champions League.

All other nations ranked 3-27 will receive one place only each.

National federations can apply for an additional place, or a place in the competition if outside of the top 27-ranked nations.

Additional places will be allocated on the basis of a criteria and set of standards for the competition by March 2014.

Teams from nations ranked 1-12 will be granted an automatic place in the Group Phase without the need to play in qualification rounds.

Ја ова така го разбирам.....

Да, да епа заради ова и пишав дека ќе има некои измени во квалификациите, и дека е можно и директно и квалификации да има. И овие од ЕХФ, демек професионална организација, лето дојде, уште не се знае точно ни како ќе се распределуваат позициите за идната сезона.

Во секој случај, јас би се обложил дека Вардар идната сезона ќе има во најмала мера легитимни шанси да игра во ЛШ преку квалификации.

АБе каква ЛШ, не одам на утакмици ако аплицираме за ЛШ. Како што вика @RedBlack , ЛШ Е ЗА СКАПАНИЦИ :icon_lol:
Сакам титула во Европа, а куп на ЕХФ е вистинската шанса :icon_mrgr:

Не заебај сеа до вчера сме јаделе печено прасе а од утре да треба да јадеме лиснато шунка кашкавал :D

Ако се оствари ова со Штербик и со уште некое опасно бекче, има сарма да правиме од „европскиот крем“ во Скопје.

Данкерк ја освои титулата у Франција а Монпеље е втор, така да како што тргнало ако играме во ехф купот ќе налетаме на ПСЖ :icon_mrgr:

Самсоненко: „Секогаш сум за правдината и вистината“

Отако ЕХФ покрена постапка против спонзорот на Вардар, Сергеј Самсоненко поради навредливи изјави во медиумите. се јави и самиот Самсоненко кој кажа дека нема да молат за вајлд карта.

„СЕКОГАШ СУМ ЗА ПРАВДИНАТА И ВИСТИНАТА. Така и ќе биде во иднина. Ќе одговорам на ЕХФ на ист начин како и досега, со вистина. Немам што да кријам ниту да се затскривам. НЕМА ДА МОЛИМЕ ЗА ВАЈЛД КАРТА. Ако сме заслужиле да играме, добро. Но, со оглед на досегашните рангирања на македонските екипи, веројатно е дека ќе има само една екипа во Лигата на шампионите од Македонија следната сезона“ - беше јасен Самсоненко

Незнам од каде изјавава, сега пред 15 минути излезе на Ракометни Вести, али изгледа ќе ја спука Самсоненко со ЕХФ :icon_lol:

Јас не сакам да се држи , нека има две екипи во ЛШ следната сезона. :)

То бе Сергеј, кој ги ебе, фала богу и ние еднаш да испаднеме мангупи. Нека се жртвува следнава сезона, ќе направиме топ тим, ја враќаме титулата и ја мочаме Европа.

И јас сум против аплицирање за вајлд карта. Ако според рејтингот Македонија добие две места, океј. Ако не, терај си куп на ЕХФ. Ја изгубивме титулата, ајде тоа мушки да го издржиме, а не да плачеме и да се лигавиме за вајлд карта.

Инаку, само што се прибирам од натпреварот со Металург Џуниор. Ги потопивме 37-22, на полувреме водевме 10 разлика, не ми текнува кој беше точниот резултат. Дур бранеше Диви до 20та минута тотално ги откажавме, имавме примено 3 или 4 гола. После кога изротираа Даскаловски и Чаневски имавме многу помалце одбрани. На трибина покрај повредените Растворцев, Столе и Бели, беа и Козлина, Јовчевски, Абутовиќ, Џамбо..
Одбрана играше и Кукоски. Земал број 69 тачката. :) Изгина денес, мислам дека на секој напад им влагаше у џигер на децана. :)))
Бутинот исто ги искина, не знам кој се даде голови, не памтам. Реално, скроз лаганица беше мечот.
Начевски сељачиштето (го памтите сигурно по инцидентот со Вујо), му покажа две минути на Карачиќ за џабе, на што Игор му приговараше. За тоа му даде уште две минути. И Игор тргна накај ќоравиов, среќа во близина беше Брумен иначе мислам дека ќе му дадеше една пуна. И овој за да покаже дека е демек голем судија му даде црвен картон.

Многу јако беше дека Комити улетаа во 55та минута, и за некоја минута трибината изгледаше супер. Кога стигнаа Комити, Жаре педофилот одма му ја здува од сала. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom