Фан клуб - РК Вардар

Алал да му е на Фичо ме пресмеа. На последниот тајм аут на кој незнам како се разбираа играчите и Раул (интересно изгледаше) Фичо на крај вика СЕГА Е ШАНСАТА ДА СТАНЕМЕ ИГРАЧИ :pos:. Инаку Фичо е играч кој има огромен талент кој остана неискористен. Одлична прегледност на игра, одличен асистент има и добар шут. Џабе му е се коа е тешка ленчуга, не се замара многу човекот. Сеа пак го изгледав натпреварот, гледајте после утакмица шо се дешава, ги има и интервјуата со Алекс и Карачич и моментот коа Чипурин му нарипа на Алекс:pos:

Чиниш предосеќаше нешто тој коментаторот од Алфа, уште кога ја пренесуваше Колдинг-Металург. Може 10 пати спомна дека вечерва имаме шанси да се радуваме на успех и пролаз и на двете наши екипи, и јас цело време со o_O израз на лицето го пратев. Си викав ''Шо тропа овој, свесен ли е кој става во уста''.

Браво вардарци! Шо да се каже, ја направија сензацијата на сезоната во ЛШ 2014. Мудица ипол покажаа сите во екипата, а посебно пофалба заслужуваат Лазаров Џ., Алекс и Ангелов :cuc:. Со неверување и дивење го гледав почетокот на мечот, кога Вардар им диктираше темпо на швабите во нивни двор. Си викам - Могуче ли е, имаат ли стварно шанса:vozbud:!?!? Да не беа тие двете двоцевки со свирките, ќе беше полаган и посмирен пролазот (кога ќе ми текне какви пенали им свиреа во првото полувреме само и колку акции им враќаа:facepalm:) .. Ама ако, така е послатко откако ќе ти ги истенчат нервите :icon_lol:. Не сум страствен навивач, ни на Вардар, ни на Металург - ама знам дека вака се немам радувано на наш спортски успех, уште од тројката на Илиевски вс Литванија.

Храбро и само напред деца. Фингрс кросд, и Ф4 да видиме.

ПС - Неблагодарно ќе биде ако ги вкрстат со Металург.

Ова беше еден од најдолгите натпревари кои сум ги гледала во ракомет. Траеше 5 саати. Особено последните десет *30 мин се дуплираа.

Али стварно е неблагодарно да играме меѓу себе освен во финале :)

Ова беше еден од најдолгите натпревари кои сум ги гледала во ракомет. Траеше 5 саати. Особено последните десет *30 мин се дуплираа.

Де бе тоа меѓу себе ко кој знае што да е. Реално Металург нема шанса никој освен евентуално нас да не помине, мада и тука тешко. Ние евентуално полесно би прошле само со Флензубрг место Металург. Ич не би сакал ПСЖ да ни падне, нивниот стил на ракомет не ни одговара. Сум сумару најдобро е баш Металург да падне...

Mnogu rakija ispi mecov mnogu... :)

Не е работава за бирање ама од мое гледиште Парис сеуште не го виде најдоброто од Вардар. Јес да играта нивна ич не ни одговара ама уште незнаат што можат нашиве. На Фленсбург им се повреди пред месец ипол Драшко Ненадиќ и на лев бек се ептен тенки. Ама за тоа голманот Андерсон им се враќа у форма некако ама и не ми се гледа пак утакмица со судење против нас :D

Lijepo je biti Balkanac – Hvala vam Makedonci
31/03/2014 // No Comment

hsv-vardar112.jpg

Mnogo je lijepo ovih dana biti Makedonac! Oni su danas učinili da se svaki Balkanac ili kako bi na Zapadu kazali „građanin drugog reda“ osjeća posebno, ispunjeno, ponosno! Rukometaši Vardara i Metalurga su kolegama iz Hamburga i KIF Koldinga pokazali da se novcem ne može baš sve kupiti, te da oni nijesu baš najpametniji, najbolji, najljepši.., a i jasno im stavili do znanja ko je drugi! Makedonski klubovi su večeras podsjetili na dane kada je nekadašnji gigant – Metaloplastika harala Evropom. Što više gledamo rezultat iz Hambruga, sve više se čini nestvarnim – pa „mali“ klub sa brdovitog Balkana je eliminisao HSV, dok je drugi (Metalurg) u dva meča isprašio KIF Kolding. To u najavi nije moglo da se dogodi ni slučajno. Bilo je užitak gledati vaša dva rukometna kluba koja se vjerovali ili ne iz dosta siromašne zemlje sada nalaze među osam najboljih na Starom kontinentu. Osim što ste očitali bukvicu Skandinavcima i Njemcima, dali ste smjernice i svima u Regionu kojim putem trebaju ići kako bi napravili ono o čemu mnogi sanjaju.
Međutim negdje se i moglo očekivati da će Makedonski klubovi napraviti „čudo“, jer sve počinje od Saveza, a i tu imamo što šta naučiti od vas. Organizacija, uslovi, novac, sponzori,volonteri, rezultati…sve vam ide u prilog. Napravili ste pravu strategiju, prihvatili ste da u drugim sportovima teško možete obradovati naciju u željenoj mjeri i„proglasili“ ste rukomet kao sport broj jedan, dok je dolaskom ruskog milijardera Sergeja Samsonenka igra sa loptom upotpunosti živnula. Sada ni gazda Metalurga Minčo Jordanov neće povući ručnu, iako je planirano podmlađivanje ekipe, već će ulagati kao nikad.
Skoplje trenutno daje učesnika fajnl fora Lige šampiona za dame, te dvije ekipe među osam najboljih u elitnom takmičenju za rukometaše. Sa takvim rezultatima ne može da se pohvali nijedan grad u Evropi.
Makedonci na pravom ste putu – uživajte, ulažite, igrajte, a mi ćemo makar za sada gledati, radovati se i navijati za vas.. dali ste jedan poseban šmek evropskom rukometu, ne dozvolite da oni koji su puni kompleksa to umanje ili vas zaustave.

Прво едно прашање, па после и мојот коментар. Ракометарите летаат за Скопје преку Истанбул. Авионот од Истанбул слетува во 19.50. Ќе се прави ли некоја организација за да ги дочекаме?

Што се однесува до четвртфиналето - факт е дека ПСЖ не го виде најдоброто од Вардар. Во Париз бевме катастрофални, со таква игра не може ни Војводина, ни Нексе да се победат (што се покажа подоцна). Сепак не би ги посакал за противник. Точно е дека играта им е срање, ама имаат такви ѕвезди, што доволно е на двајца да им тргне и да останеме со прстот во уста.
Победникот од Рајн Некар-Киелце, исто така не би го посакал за противник. Со Металург по секоја логика шансите се на наша страна, ама на таков двомеч нема да има ни Р од ракомет. Ќе биде кланица. Комшикиве мислам дека војска со тенкови ќе викнат да стои пред и во сала, а богами ни нашата управа со нивните нови "генијални" одлуки нема да остане покуса.
Идеален противник според мене би бил Фленсбург. Не сакам да звучи ова ко да ги бирам Овче Поле и дека сигурно ќе одиме на Ф4, но во секој случај двомечот би бил возбудлив и крајно неизвесен. Го гледав реваншот со Цеље, Германциве едноставно се протнаа. Словенците играа рамноправно во текот на целиот натпревар, ама го немаа факторот среќа на своја страна.

Се надевам дека на СЕХА Ф4, Раул ќе излезе со комбиниран состав и дека резервистите ќе го носат товарот на двата натпревари во Нови Сад, бидејќи не би сакал да се стекнеме со повреда пред ваков клучен натпревар.

За вчера што да се каже?
Историја.
Германското проклетство конечно падна, на најдобар можен начин. Против шампионот на Европа. Гумерсбах не растури во полуфиналето 2010/11, минатата сезона оној несреќен пораз против Магдебург. Претходно на два пати против Кил во групната фаза и уште еднаш против Магдебург. И се тоа се заборава, затоа што Хамбург е на колена пред црвено-црните.
Немаше играч што потфрли. Храбро и дрско. Без никаков респект. Диви константен во текот на целиот натпревар, брилијантен во финишот. Алекс, Прибак, Игор, Фичо - што направивте бе луѓе?? Се изгубија Германциве во вашите комбинации, а за ладнокрвноста во клучните моменти не сакам ни да дискутирам! Исто ко што се изгубија во блокот на Абутовиќ и Козлина. Пикерите и крилата исто феноменални. Сепак, Раул и Дејвис - најмногу ви се поклонувам вам мајстори! Каква тактика, какви акции. Не ми се веруваше како играме. Каква машинерија сме. Знаев дека со ваква игра не ни можат ништо, но се плашев дека нема да успееме да изиграме 60 минути со вакво темпо. И ме демантиравте. Херои сте за мене.

Последно уредено:
Се слагам со @pi-lif за анализата која што ја даде за можните противници.

Рајн Некар и Киелце посебно мора да се избегнат. Посебно сега Киелце со Талант...

ПСЖ колку и да е слаб, само ако се разиграат тие ѕверови секоја екипа можат да ја збришат. Не ни одговараат а и јака екипа се.

Металург...Прљава игра, кошкање, провокации..све само ракомет не. Плус тука го немаме џокерот на жестока атмосфера оти минчовциве и Кале го преживувале. Учени се они и предобро се знаеме. Иако се по квалитет најслаб состав од понудените ја искрено не баш ги посакувам.

Фленсбург реално мислам дека ни се најдобрата опција. Да се разбереме, не мислам дека се слаби бидејќи нивните статистики кажуваат која сила се, туку мислам дека они највеќе ќе ни легнат за надигрување.

Нашиот голем џокер е тоа што реваншот се игра на наш терен и тука све бива посебно со странските екипи :D

За крај, ако играме на нивото како што игравме сега со Хамбург втората утакмица...кој сака нека дојде ние идеме на фајнл фор.

-19-50Ч СИТЕ КОЈ МОЖАТ НА АЕРОДРОМ НА ПРЕЧЕК НА ЦРВЕНО -ЦРНИТЕ ХЕРОИ!!
-20-10Ч УПАТУВАЊЕ СО КОНВОЈ ПРЕДВОДЕН ОД АВТОБУСОТ СО РАКОМЕТАРИТЕ ОД АЕРОДРОМОТ КОН САЛА КАЛЕ !!!
-20-40Ч ГОЛЕМ ПРЕЧЕК НА КАЛЕ КАДЕ СИТЕ КОЈ НЕМАТ ПРЕВОЗ НЕКА СЕ УПАТАТ КОН КАЛЕ ТУКА ЌЕ НИ СЕ ПРИДРУЖАТ РАКОМЕТАРИТЕ И ЛУЃЕТО КОЈ ЌЕ ГИ ПРЕЧЕКАТ НА АЕРОДРОМ НА ЗАЕДНИЧКО СЛАВЈЕ !!!

Осеќам некој од политичарите ќе го искористи ова дочеко да се слика таму. Честитки за победата. Ај од вгодина (или наредни 2-3, не ни се брза :D) и Пелистер да се накрени па да глеаме и убај дерби утакмици like old times

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom