Фан клуб - РК Вардар

Е за ова се согласувам тотално со тебе, значи мора да имаат преднсот оние кој уште на поечлток иделе, што уште во септември си фрлиле 1200 ден за сите 6 утакмици од групната фаза, е тие треба да имаат предност и попуст при купувањето, за ова имам и јас пишувано предходно, значи лупни 600 ден цена, ама за тие со сезонски 30% попуст. А не вака во обид за некој си безнаечаен ќар, да ги оштетиш тие што биле редовни и што сварно од срце навиваат за клубот. За другите што ќе дојдат шминкеришта, не 1000ка абе 50 евра карта за такви, што е можно повеќе за такви. Исто можат да извадат членски карти од клубовиве, приемр за да си член на Рк Вардар плаќаш на почетоко на годината 100 ден, со тоа да добиваш попуст на картите производите од клубот, имаат милион начини за да помогнат на оние најверните значи без разлика дали се комити или обични.

Треба да се навикне народот да си плаќа карти од време на време и поскапо. Кај нас е психолошки проблемот не сме навикнати и не го гледаме/цениме адекватно моментот. Механизми има и верувам ќе се најдат, јас би сакам да видам членска за Комити која ќе важи за сите средби за Вардар во било кој спорт (нека им се даде некоја пара од членските на КК да се сложат со ова). Комити потоа недела дена пред натпреварот нека најават колку нивни членови ќе присуствуваат и нека подигнат толку карти (ова за ракомет важи) а остатокот потоа на продажба. За тие што купиле блок карти да има попуст 1-2 дена пред официјалното пуштање на карти во продажба и тоа со попуст. После друга цела на јавноста... Нешто слично ко што прават авио компаниите.

Прво станува збор за 2-3 утакмци макс така да не држи вода дека неможе некој да си дозволи. Второ читај убаво за Комити ќе има поевтини карти, тие ја прават атмосферата, остатокот од салата нив го следи. Трето да сигурно ќе има некој исклучоци, ако имаш мали деца итн може оваа да си ја гледаш на ТВ. Сега јасно некој ќе се лути ама така е со се, жртвуваш едно за друго. Ако ти е премногу ова здравје. Иначе нема врска ова со Самс, и ништо да не му значат нека ги донира некаде или нека ги вложи ексра во младинска школа итн... Дај 50 денари да ја направиме картата па цело скопје да се истепа да влезе. Мора да навикнеме и на појаки цени од време на време. Кукате тука ќе немало ова ќе немало она а во београд на дерби илјадарче не е многу а? Има доволно луге со пари и атмосферата ќе биде топ секако. Треба само да се направи за да видите.

Со овој муабет само ми го потврди то шо го пишав претходно-јас имам пари, кур ме боли за другите.
За комити еве нека има попуст, би била 500-ки картата, шо пак е многу, мо емислење. Пак некој нема да си дозволи толкава сума, ама тебе не ти е гајле, пошто требало да се бира кој да влези во сала.

Зошто некој треба да се навикнува на појаки цени на билетите? Цената на билетите нема никаква врска со то колку клубот е јак, пример ти е Баерн Минхен. Тој како благодарност за сите оние верни фанови им ја намали цената на чинење на картата за одреден процент, а последен пример е шо им плати 30% од картата за утакмицата со Арсенал.

Ај баш да видиме дали ти ќе натераш некој сноб шо ке плати 1000-2000 за карти да земи и со вас да навива или да биди понесен од атмосферата па да пее и свири цело време. Нема шанса. Тој е дојден да се слика, да се курчи таму, да мерка пичиња, да си го апдејтува фб статусот кај е и шо прај и со кого
Треба да се навикне народот да си плаќа карти од време на време и поскапо. Кај нас е психолошки проблемот не сме навикнати и не го гледаме/цениме адекватно моментот. Механизми има и верувам ќе се најдат, јас би сакам да видам членска за Комити која ќе важи за сите средби за Вардар во било кој спорт (нека им се даде некоја пара од членските на КК да се сложат со ова). Комити потоа недела дена пред натпреварот нека најават колку нивни членови ќе присуствуваат и нека подигнат толку карти (ова за ракомет важи) а остатокот потоа на продажба. За тие што купиле блок карти да има попуст 1-2 дена пред официјалното пуштање на карти во продажба и тоа со попуст. После друга цела на јавноста... Нешто слично ко што прават авио компаниите.
Со кои пари? Не е психолошки проблемот, туку е финансиски. То ти се 2 сосема различни работи. Во Прилеп, на времето, Победа и во криза ко беше и ко не беше јака, цената беше 100-ка за карти, па луѓето купуваа ко луди и одеа на фудбал, ама тогаш земаа многу повеќе пари. Ај сега да те видам некој да дај 200-300 денари месечно за карта, а зема 6000-8000 месечно.

Со овој муабет само ми го потврди то шо го пишав претходно-јас имам пари, кур ме боли за другите.
За комити еве нека има попуст, би била 500-ки картата, шо пак е многу, мо емислење. Пак некој нема да си дозволи толкава сума, ама тебе не ти е гајле, пошто требало да се бира кој да влези во сала.

Зошто некој треба да се навикнува на појаки цени на билетите? Цената на билетите нема никаква врска со то колку клубот е јак, пример ти е Баерн Минхен. Тој како благодарност за сите оние верни фанови им ја намали цената на чинење на картата за одреден процент, а последен пример е шо им плати 30% од картата за утакмицата со Арсенал.

Ај баш да видиме дали ти ќе натераш некој сноб шо ке плати 1000-2000 за карти да земи и со вас да навива или да биди понесен од атмосферата па да пее и свири цело време. Нема шанса. Тој е дојден да се слика, да се курчи таму, да мерка пичиња, да си го апдејтува фб статусот кај е и шо прај и со кого

Со кои пари? Не е психолошки проблемот, туку е финансиски. То ти се 2 сосема различни работи. Во Прилеп, на времето, Победа и во криза ко беше и ко не беше јака, цената беше 100-ка за карти, па луѓето купуваа ко луди и одеа на фудбал, ама тогаш земаа многу повеќе пари. Ај сега да те видам некој да дај 200-300 денари месечно за карта, а зема 6000-8000 месечно.

Вардар има 500 000 фанови во СК и остатокот на мкд да кажеме. 6000 карти ти се горе доле 1%. Не е проблем да се наполни салата. Ова е сепак бизнис. Соодветен попуст нека има АМА дека немало да се наполни се лажеш. Дека немало да дадат луге пари и потоа да се понесат од атмосферата и тоа се лажеш. Да е стадион па да треба 40 000 да собереме да, ама ова е САЛА со мал капацитет.

Ако сакаме европски Вардар тогаш норамлно тоа кошта и треба и ние да допринесеме кон тоа. Нема ништо чудно тука. Кога Вардар ќе може да зима 200-300 мил евра од спонзори и секој да плаќа 20-30 евра карта тогаш може да збориме и споредуваме со Баерн.

Нема потреба никого да терам, јас пак ти викам ќе платат сите што и тука се бунат. Во сала сум гледал и жени и мајки и Катерина Ивановска како пее за Вардар. ;) Ќе се изненадиш како е тоа заразно само види ги последните минути со ПСЖ или Барса и најди снобови што седат и не навиваат... Стадион е друго, поголем отворен простор е.

Пак мешаш, за 6000 луге не е проблем ФИНАНСИСКИ да дојдат и да се наполни. Скопје не е Прилеп, неможеш да споредиш финансиски.

@FARANG

Со овие твои ''механизми'', што самиот си ги измислуваш, може само да му се наштети на Вардар и на угледот кој што го има.
Ќе спадне на ниво на еден Металург, клубче со публика составена од богаташки дечиња што сакаат да се сликаат и да ги има на Бекстејџ, мамини и татини синчиња и спонзорчиња(овие се тука само колку да ја пополната салата, не за друго).

Ама, важно Вардар ќе се опари, нели?

@FARANG

Со овие твои ''механизми'', што самиот си ги измислуваш, може само да му се наштети на Вардар и на угледот кој што го има.
Ќе спадне на ниво на еден Металург, клубче со публика составена од богаташки дечиња што сакаат да се сликаат и да ги има на Бекстејџ, мамини и татини синчиња и спонзорчиња(овие се тука само колку да ја пополната салата, не за друго).

Ама, важно Вардар ќе се опари, нели?

Како ќе му се наштети? Ти ќе престанеш да навиваш за Вардар и ќе почнеш да навиваш за Тинекс а? Вардар угледот треба да го гради на терен а за тоа треба и пари. Механизмите се релативно лесно спроведливи и еден куп клубови ги применуваат.

Против модерен ракомет:icon_lol:
Фаранг изгледа си заборавил каков е животот тука..
300 со 400 е најдобра цена според мене. Картите за стоење по 100 со тоа што групата одлучува кој ќе добие карта, а не на трибина да доаѓаат дедоци и жени пошто било поевтино.

Вардар има 500 000 фанови во СК и остатокот на мкд да кажеме. 6000 карти ти се горе доле 1%. Не е проблем да се наполни салата. Ова е сепак бизнис. Соодветен попуст нека има АМА дека немало да се наполни се лажеш. Дека немало да дадат луге пари и потоа да се понесат од атмосферата и тоа се лажеш. Да е стадион па да треба 40 000 да собереме да, ама ова е САЛА со мал капацитет.

Ако сакаме европски Вардар тогаш норамлно тоа кошта и треба и ние да допринесеме кон тоа. Нема ништо чудно тука. Кога Вардар ќе може да зима 200-300 мил евра од спонзори и секој да плаќа 20-30 евра карта тогаш може да збориме и споредуваме со Баерн.

Нема потреба никого да терам, јас пак ти викам ќе платат сите што и тука се бунат. Во сала сум гледал и жени и мајки и Катерина Ивановска како пее за Вардар. ;) Ќе се изненадиш како е тоа заразно само види ги последните минути со ПСЖ или Барса и најди снобови што седат и не навиваат... Стадион е друго, поголем отворен простор е.

Пак мешаш, за 6000 луге не е проблем ФИНАНСИСКИ да дојдат и да се наполни. Скопје не е Прилеп, неможеш да споредиш финансиски.

Не сакам да ви се мешам во муабетот, ама....

Вардар има 500 000 фанови во МК?:pos:
За 6000 луѓе не е проблем да даваат 20+ евра за само еден натпревар?(n)

Во Македонија нема 500 илјади луѓе кои воопшто слушнале дека постои ракометен клуб Вардар, а не пак толку да има навивачи. Зарем забораваш дека на последниот натпревар дури и со нормални цени не можевте да ја наполните салата. И после се чудите зошто многу други не ве сакаат. Со вакви изјави нема што друго да очекувате... Споменуваш Баерн, ама забораваш дека живееш во Македонија. Во држава со ваков стандард невозможно е да имаш екипа која би можела да биде конкуретна на такви тимови во развиен спорт каков што е фудбалот (а во голема мера и кошарката). Во Македонија 90% од луѓето имаат буџет до 5к за цел месец да го протуркаат, а ти мислиш дека 1000 денари би дале за еден натпревар на Вардар во осминафинале на ЛШ. А ај што нема толку многу луѓе што тоа може да си го дозволат, туку и реално Вардар има конкуренција за тие луѓе во Металург.

Не дај боже да се изглупираат и да пробаат со такви цени, па ќе видиш колку ќе има публика. Да не испадни дека вие комититие сами скокате. А да не зборувам што цело време зборувате дека требало да се плаќа вака така онака и дека вие регуларно сте плаќале. Ако е така нема зошто попуст за вас. Ај да ве видам цела група по 1000ка за еден натпревар?

Како ќе му се наштети? Ти ќе престанеш да навиваш за Вардар и ќе почнеш да навиваш за Тинекс а? Вардар угледот треба да го гради на терен а за тоа треба и пари. Механизмите се релативно лесно спроведливи и еден куп клубови ги применуваат.
Види, Вардар се разликува од другите клубови со тоа што има нешто НАРОДСКО во него, има ДУША. И многу други клубови имаат, ама Вардар е посебен.

Вардар се прераскажува со генерации, колку само саати сум го слушал дедо ми кога ми раскажувал за сите утакмици со Партизан, Ѕвезда, Динамо итн, кога се собирал комшилук да иде заедно да гледа на стадион, буквално ги зближувал луѓето Вардар.

И сега ти бараш на истиот тој Вардар што е СРЦЕТО И ДУШАТА НА СКОПЈЕ да идат само луѓе што се ''привилегирани'', како што се изрази ти? Што имаат пари?

Не сакам да ви се мешам во муабетот, ама....

Вардар има 500 000 фанови во МК?:pos:
За 6000 луѓе не е проблем да даваат 20+ евра за само еден натпревар?(n)

Во Македонија нема 500 илјади луѓе кои воопшто слушнале дека постои ракометен клуб Вардар, а не пак толку да има навивачи. Зарем забораваш дека на последниот натпревар дури и со нормални цени не можевте да ја наполните салата. И после се чудите зошто многу други не ве сакаат. Со вакви изјави нема што друго да очекувате... Споменуваш Баерн, ама забораваш дека живееш во Македонија. Во држава со ваков стандард невозможно е да имаш екипа која би можела да биде конкуретна на такви тимови во развиен спорт каков што е фудбалот (а во голема мера и кошарката). Во Македонија 90% од луѓето имаат буџет до 5к за цел месец да го протуркаат, а ти мислиш дека 1000 денари би дале за еден натпревар на Вардар во осминафинале на ЛШ. А ај што нема толку многу луѓе што тоа може да си го дозволат, туку и реално Вардар има конкуренција за тие луѓе во Металург.

Не дај боже да се изглупираат и да пробаат со такви цени, па ќе видиш колку ќе има публика. Да не испадни дека вие комититие сами скокате. А да не зборувам што цело време зборувате дека требало да се плаќа вака така онака и дека вие регуларно сте плаќале. Ако е така нема зошто попуст за вас. Ај да ве видам цела група по 1000ка за еден натпревар?

А да прочиташ што се пишува пред да се убацуваш како падобранец? Баерн беше спомнат во контекст на нешто друго а зборевме за 1/4 финале не за 1/8 финале.

Не се секирај за Вардар колку фанови има доволно да ја наполнат салата со тие цени. Металург нит е нит ннекогаш ќе биде некаква конкуренција. Има огромна разлика мегу 1/4 финале и утакмица со тим што е 2 класи послаб од нас.

Е за ова се согласувам тотално со тебе, значи мора да имаат преднсот оние кој уште на поечлток иделе, што уште во септември си фрлиле 1200 ден за сите 6 утакмици од групната фаза, е тие треба да имаат предност и попуст при купувањето, за ова имам и јас пишувано предходно, значи лупни 600 ден цена, ама за тие со сезонски 30% попуст. А не вака во обид за некој си безнаечаен ќар, да ги оштетиш тие што биле редовни и што сварно од срце навиваат за клубот. За другите што ќе дојдат шминкеришта, не 1000ка абе 50 евра карта за такви, што е можно повеќе за такви. Исто можат да извадат членски карти од клубовиве, приемр за да си член на Рк Вардар плаќаш на почетоко на годината 100 ден, со тоа да добиваш попуст на картите производите од клубот, имаат милион начини за да помогнат на оние најверните значи без разлика дали се комити или обични.
Од 5 домашни натпревари на РК сум бил на 4, од 5-6 домашни на ЖРК сум бил на 3 ми се чини.
Нит сум Комита, нит сум некој страствен навивич, едноставно сум симпатизер. Кога сум бил блиску до Комити, два пати бев 4ти блок ми се чини, цела утакмица рипав и пеев со нив. Кога бев подалеку послабо, ама пак, истото чувство е, радост на даден гол, нервоза на примен. Исто и дома кога гледам пред ТВ. Истото можам да го кажам и за мои другари со кои стално идеме на Вардар.

И сега што мислиш, јас шминкер сум?
Поентата ми е, неможеш туку така да одредиш и да кажеш бапни им цена 50 евра, кога у сала ќе се најдат некои како мене, а сигурен сум дека им и многу други такви, што се симпатизери, можда не се Комити и не живеат за клубот како вас, ама си навиваме.
И мене ме нервираат тие што идат само за да се сликаат и што незнаат два играча, ама ако не сме Комити, не значи дека сите сме сите такви.

Не знам дали си забележал, ама Фаранг не е дел од Комити ниту го застапува ставот на групата. А за овие негови ставови за цената на картите, како што гледаш не добива зелено светлено ниту од еден член на Комити, ниту пак од некој фан на Вардар :)

Ете и јас не ги подржувам неговите мислења околу цените на картите.
Фаранг друже не знам дали колку време сиво Австралија ама изгледа слабо ја следиш финансиската состојба во Македонија :icon_mrgr:
Како прво за Вардар во глобала (да речеме 80% од фановите) навиваат луѓе кои не се баш во најдобра финансиска состојба. Знаеш што зналчат 1000 денари да ги дадеш за некој натпревар? :pos: Јас го следам Вардар во неколку фронта и годишно којзнае колку пари фрлам за карта и колку време губам за да одам до стадион и сала, па ни во лудило не би дал 1000 денари за некоја утакмица.
Секоја цена над 300 денари за мене е лудило, па макар и финале на ЛШ да се игра.
И тоа 300 за секторите М, 200 за блоковите Б и 150 за Комити. Во иднина ќе се инсистира Комити да го добиваат делот под помалиот семафор, позади едниот гол.
Такви цени како што споменуваш ти би биле огромно непочитување за фановите на Вардар.
Немаме ние толку фанови кои сакаат да бидат видени (а баш тие се спремни и 10000 да дадат, пошто ги ИМААТ), кои доаѓаат со некоја различна причина во сала (пола сала на мечевите на Металург се женски, така да ќе да не се баш од спортски причини дојдени), а во ракомет реално Вардар нема повеќе од 3000 фанови и тоа за ЛШ мечеви. За домашно првенство и СЕХА да не правиме муабет...
Фудбал е друга работа, мада и таму реномето е одамна изгубено.
Сега повеќе е во мода да се плука по Вардар отколку да се навива за Вардар. Во Скопје ќе ти најдам повеќе луѓе што го мрзат Вардар отколку што го сакаат, а камоли 500 000 да навивале за Вардар :pos: Пола графити на Комити се ишкртани од Македонци :)
Разликата со другите екипи е што оние кои навиваат за Вардар стварно се целосно посветени на тимот и се трудат да уживаат во Македонскиот спорт (колкку и да е тоа смешно со оглед на состојбата во фудбалот), тие се душата на тимот и да бидеме реални да не постои Вардар следењето на Мак спротот ќе опадне за 80% :)

Види, Вардар се разликува од другите клубови со тоа што има нешто НАРОДСКО во него, има ДУША. И многу други клубови имаат, ама Вардар е посебен.

Вардар се прераскажува со генерации, колку само саати сум го слушал дедо ми кога ми раскажувал за сите утакмици со Партизан, Ѕвезда, Динамо итн, кога се собирал комшилук да иде заедно да гледа на стадион, буквално ги зближувал луѓето Вардар.

И сега ти бараш на истиот тој Вардар што е СРЦЕТО И ДУШАТА НА СКОПЈЕ да идат само луѓе што се ''привилегирани'', како што се изрази ти? Што имаат пари?

Јасно ми е што е Вардар и што преставува работата е дали сакаш да гледаш уште подобар Вардар или не. За една две утакмици во годината да дадеш екста 400-500 денари не би требало да е проблем. Ако не ги дадеш ти ќе ги даде некој друг и тоа е тоа. Не ги превртувај работите со привилигерини или само привилегирани, станува збор за 1-2 утакмици каде реално има можност и треба да се наплати повеќе. Стабилен клуб не треба да се потпира само на парите од газдата него да цели и кон финасиска независност. Сфаќам за тие што стварно немаат или имаат деца ама кога пола нација може да иде во грција на одмор и секоја година да оставаме милјонски суми таму или да фрла пари на секакви концерти зошто да не и на Вардар?

Чоек ти како дедо ми, уште во Југославија живееш :D
Кај се тие 500 000 фанови кога се игра Сеха лига? Кај се пред да влезе Сергеј?
Или самото тоа што ги имаат лајкнато страните на ФК/РК ги прави обожаватели на клубот?
Пола од луѓево што ја полнат Борис се исти ко фановине на Металург. Додека има успех ќе се чукаат во гради.
Вистински навивачи/фанови на Вардар се отприлика 300 КОмити, на ФК 500 - 600 семкари, а за ракометов упола од семкарите на ФК. Тие се, другото све е фејк и минливо.

Поминало тоа време кога македонците се обединувале за Вардар :)

Чоек ти како дедо ми, уште во Југославија живееш :D
Кај се тие 500 000 фанови кога се игра Сеха лига? Кај се пред да влезе Сергеј?
Или самото тоа што ги имаат лајкнато страните на ФК/РК ги прави обожаватели на клубот?
Пола од луѓево што ја полнат Борис се исти ко фановине на Металург. Додека има успех ќе се чукаат во гради.
Вистински навивачи/фанови на Вардар се отприлика 300 КОмити, на ФК 500 - 600 семкари, а за ракометов упола од семкарите на ФК. Тие се, другото све е фејк и минливо.

Поминало тоа време кога македонците се обединувале за Вардар :)

Значи не збориме за цела сезона него за една утакмица 1/4 финале. Нит има врска Сеха ни Сергеј ни лајкови. 500 000 се без проблем, зборам за фанови (не навивачи) значи потенцијални купувачи на карта за таа една утакмица. Колку сакаш збори една работа за македонците е сигурна кога има успех тогаш сите идат. 1/4 финале, меч за учество на финал фор ќе биде без проблем доволно мотивација да се наполни салата.

Фаранг се курчи со парите на татичко што ги спечалил на времето во Канада/Австралија :) Море лигле оди тука да живееш со 12 000 да одржуваш фамилија и куќа и да одвоиш толку пари за утакмица .Требало да се навикнеме на поскапи карти , ај да се навикнеме на германски плати па и 100 евра ке ги дадам за утакмица ;) Најлесно е да се расфрлаш со парите што друг ги спечалил , пази немој толку курчење , обично тие на крај завршуваат ''најдобро'' :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom