Фан клуб - РК Вардар

Брат, ЕБР е специјална единица и ти во ниеден случај не можеш да знаеш зошто тие влегле од една или друга страна :)

Не го оправдувам безпотребното мавање пендраци и мислам дека тоа најчесто го прават пеповците, зошто и самите се уплашени...зошто нели, тоа е обична полиција на која им е дадена дополнителна опрема, ништо повеќе.

Според тебе, зошто влезе ЕБР и ве одвои на две групи, па после 2-3м пак ве пушти да се споите? Сериозно не знам, ме интересира. Мислам дека го направи тоа за да ја разбие толпата...а се преместував тој период и не можев баш да видам што се случува на трибина...зошто и од сам старт седев одма до Комити.
ЕБР не влезе на трибина за да го бара тој што го погоди Дибиров, туку затоа што на полувреме настана тепачка.
Како што кажав се почна заради еден пијан член кој не ги слушаше наредбите на групата и сакаше да се тепа со други. Тука цели подгрупи учествуваа ЗА ДА ГО РАЗДЕЛАТ од други, но пред се да го смират за да не јаде ќотек. Тука е најголемата грешка, што не го исфрлија надвор.
Значи иако од страна изгледало дека којзнае колку луѓе се тепале, во настаните улчествуваа само неколку лица. Стварно не ми е јасно зошто ЕБРинтервенира за вакви банални проблеми. Остај ги ќе се смири ситуацијата и онака остатокот од трибината не ги ебе и си продолжува да навива. А вака влага ЕБР, се прави тензија, влечење, туркање, мавање, и толку од навивањето.

Не не мислев на тебе туку општо на сите критики што ги прочитав уназад неколку страни. Точно е неможе да се објасни, тешко сфатливи се некој ситуации но и јас дома треба да објаснам кога ќе ми рече мајка ми еј пак инциденти шо како. Не го оправдувам ни јас тоа но никој не критикува да речеме по "фраерите со џипови и клаберите" од диско. Па до пред некое време како ноќен фотограф работев и колку тепачки таму се изнагледав никој не критикува. Сума сумарум се дешава ова секаде во светот каде што јадрото на една група е голема. И во диско и на трибина и на концерт и секаде. А, кај нас у Македонија што има посебни сељачишта, има, не велам не.

Нема да коментирам за утакмицата се е кажано, а во врска со инцидентите како член на групата сакам да објаснам некои работи во мое име.

1. Паричката, упаљачот и Дибиров.

Поединци не ја сочинуваат групата. Исто како што за форумов еден член ако се понаша кретенски не значи дека и форумот е таков. Не значи дека ако у друштво имам сељаци и јас сум сељак и други глупи прости примери. На состаноци и на самите утакмици по 100 пати се кажува да не се фрла на терен. Пред се заради тоа што
- Може наш играч да настрада(како во случајов)
- Може да ја прекинат утакмицата
- Може да ја испразнат салата
- Противничкиот тим може да се повлече
- Да се казни клубот

Секој совесен навивач т.е. Комита го знае ова и го почитува и се држи до тие правила. Секаде имало испади и понатака ќе има очигледно уште долго време. Се сложувам дека е дебилно и идиотски не знам како да кажам. Но да се оцрни цела група поради некои поединци не е во ред.
Навивач сум на Вардар, од мал. Вардар ми е наследство од дедо, од татко и едноставно цела фамилија сме за Вардар. Иако не сум Комита (имам неколку пати присуствувано на мечеви, главно фудбалски, со Комити затоа што порано имав доста другари во групата), имам огромна почит кон Комити како навивачка група. Сепак за ова што го кажуваш има едноставно решение. Дигање на клоци и шамари на копукот кој мавнал без разлика дали ти е другар или брат. Имам личен пример за нешто вакво. Пред многу години во средношколските денови имав другар кој беше клептоман. Важно му беше да украде нешто од продавница, па макар и киндер јајце. Еднаш продавачот го фати и сакаше да го тепа а јас само му реков "остави ми го на мене". Таков ќотек јас мислам дека нема добиено ни од татко му цел живот. Едноставно и мене ме стави во незгодна ситуација и морав да реагирам затоа што ме засрами пред продавачот. Е сега замисли копукот тебе/вас, те/ве срами пред цела европска јавност а вие не реагирате затоа што ви е другар. Абе има забите да им ги искршам и на него и на другарите негови да не им текне никогаш да се појават на меч на Вардар.

Плус да додадам. Неможеш да очекуваш кога ќе влезат ЕБР да го покажеш со прст. Како прво на трибина пола се другари, а пола се имаат замерено. Другар ако те покаже со прст ебате другарот, а дека треба да го опне со некој воспитни да знае како да се понаша тоа да.
--- надополнето: 9 февруари 2014 во 23:52 ---
Навивач сум на Вардар, од мал. Вардар ми е наследство од дедо, од татко и едноставно цела фамилија сме за Вардар. Иако не сум Комита (имам неколку пати присуствувано на мечеви, главно фудбалски, со Комити затоа што порано имав доста другари во групата), имам огромна почит кон Комити како навивачка група. Сепак за ова што го кажуваш има едноставно решение. Дигање на клоци и шамари на копукот кој мавнал без разлика дали ти е другар или брат. Имам личен пример за нешто вакво. Пред многу години во средношколските денови имав другар кој беше клептоман. Важно му беше да украде нешто од продавница, па макар и киндер јајце. Еднаш продавачот го фати и сакаше да го тепа а јас само му реков "остави ми го на мене". Таков ќотек јас мислам дека нема добиено ни од татко му цел живот. Едноставно и мене ме стави во незгодна ситуација и морав да реагирам затоа што ме засрами пред продавачот. Е сега замисли копукот тебе/вас, те/ве срами пред цела европска јавност а вие не реагирате затоа што ви е другар. Абе има забите да им ги искршам и на него и на другарите негови да не им текне никогаш да се појават на меч на Вардар.
Пак доаѓаме до тоа што го кажав. Се контролира јадро од мала група во твој случај поединец. А група од 2000 не се контролира така едноставно. Баш тоа се деси денес го опнаа овој му врати, а овој другар му е рипна на еден овој има друг другар и така се шири. Проблемот е во свеста додека не сфатат некои дека приватните проблеми и сите останати се решаваат надвор од трибина.

Последно уредено од модератор:
ЕБР не влезе на трибина за да го бара тој што го погоди Дибиров, туку затоа што на полувреме настана тепачка.
Како што кажав се почна заради еден пијан член кој не ги слушаше наредбите на групата и сакаше да се тепа со други. Тука цели подгрупи учествуваа ЗА ДА ГО РАЗДЕЛАТ од други, но пред се да го смират за да не јаде ќотек. Тука е најголемата грешка, што не го исфрлија надвор.
Значи иако од страна изгледало дека којзнае колку луѓе се тепале, во настаните улчествуваа само неколку лица. Стварно не ми е јасно зошто ЕБРинтервенира за вакви банални проблеми. Остај ги ќе се смири ситуацијата и онака остатокот од трибината не ги ебе и си продолжува да навива. А вака влага ЕБР, се прави тензија, влечење, туркање, мавање, и толку од навивањето.

А зошто влегоа пред тоа пеповците? Знам дека како да си правеа шутка доле, се мкљаа и се повлекоа за 2-3 минути....

Ова со тепачката на еден член, како што велите и ти и К.Ултрас, ве разбирам дека сакате меѓу себе да си го решите проблемот со идиоти што ви го нарушуваат угледт. Убаво се гледаше и како воџите (тој типот со мегафонот и оној по тренерки, горе гол што беше) сакаа со заби да го изгризат тој што фрли и одма почнаа да го скандираат името на Дибиров ама не знам и вие дали во цела гужва и фрка приметивте како Дибиров одмавнува со глава во прво полувреме...па и голот од пенал кога го постигна, не се израдува со вас, како што секогаш тоа го прави. Во второ полувреме беше друга приказна, со продолжи да слави.

Него, ме интересира, каква е праксата (зошто не е прв пат, за жал)...се извинувате, имате контакт лично со него, праќате соопштение до клубот како навивачка група. Дали стигнува до играчот извинувањето кое несомнено го заслужува?

А зошто влегоа пред тоа пеповците? Знам дека како да си правеа шутка доле, се мкљаа и се повлекоа за 2-3 минути....

Ова со тепачката на еден член, како што велите и ти и К.Ултрас, ве разбирам дека сакате меѓу себе да си го решите проблемот со идиоти што ви го нарушуваат угледт. Убаво се гледаше и како воџите (тој типот со мегафонот и оној по тренерки, горе гол што беше) сакаа со заби да го изгризат тој што фрли и одма почнаа да го скандираат името на Дибиров ама не знам и вие дали во цела гужва и фрка приметивте како Дибиров одмавнува со глава во прво полувреме...па и голот од пенал кога го постигна, не се израдува со вас, како што секогаш тоа го прави. Во второ полувреме беше друга приказна, со продолжи да слави.

Него, ме интересира, каква е праксата (зошто не е прв пат, за жал)...се извинувате, имате контакт лично со него, праќате соопштение до клубот како навивачка група. Дали стигнува до играчот извинувањето кое несомнено го заслужува?

Праксата е секој нареден пат, со поголем предмет да се погоди од предходниот :ROFLMAO:

Стигнува, јас ќе ти потврдам. Многу од нас од кога го погодија изрегиравме и потонавме од срам. Јасно ми е и мене нервоза црвен картон дадоа ама па со фрлање во терен сами си наштетуваме. Пеповците влегоа затоа што истите луѓе цела утакмица се рчкаа и бидна што бидна. Што направија желките само не оцрнија и направија бетер слика. За такви случаеви фала богу сме знаеле да ги решиме.

Стигнува, јас ќе ти потврдам. Многу од нас од кога го погодија изрегиравме и потонавме од срам. Јасно ми е и мене нервоза црвен картон дадоа ама па со фрлање во терен сами си наштетуваме. Пеповците влегоа затоа што истите луѓе цела утакмица се рчкаа и бидна што бидна. Што направија желките само не оцрнија и направија бетер слика. За такви случаеви фала богу сме знаеле да ги решиме.

Верувам, готово. Верувам и дека 90% сте потонале од срам ама како што кажа горе, група од 2000 луѓе тешко можеш да контролираш....

Супер штом е така. Верувам и дека Дибиров ќе го прифати само што ќе ве замоли за да нема такви испади во иднина :D

Приметив, Дибиров не сакаше да го прифати извинувањето и одмавна со главата, во стил преку глава ми е. Сепак до крај ја омекна ситуацијата.
Еве јас лично отидов во делот на трибината од кој летна упаљачот за да го најдам виновникот. Ги прекорив сите таму и што повеќе да направиш кога не можеш да набедиш погрешен човек...

Специјалците влегоа на неколку пати на трибина, постојано од истата причина за на полувреме после неколку обиди за тепачки меѓу истите ликови, да влезат да ги уапсат.

Голем минус за групата, ама денешниов проблем немаше потреба да биде решаван од ЕБР. На крај краева не снимаа кога влегуваме, не снимаа на трибина, ете ти снимки и апси ги после виновниците...

Како и да е, жалосно е што после ваков фантастичен меч сите збориме за беспотребниве инциденти:(

Верувам, готово. Верувам и дека 90% сте потонале од срам ама како што кажа горе, група од 2000 луѓе тешко можеш да контролираш....

Супер штом е така. Верувам и дека Дибиров ќе го прифати само што ќе ве замоли за да нема такви испади во иднина :D
Јас да сум на негово место ќе седнам и кој ве ебе сите. Дечкото гине на секоја утакмица нема испод 10 голови, а добива нешто што не ни заслужил, ама па коа е за игра секогаш е на вистинското место во вистинско време. А, во вакви случаеви ко за инат се наоѓа на погрешно место и во погрешно време.

1. Голема е веројатноста делегатот или некој друг претставник од ЕХФ да побара од полицијата да ја смири ситуацијата и да се создадат нормални услови за игра.Они не се навикнати на такви работи и затоа и на најмалиот инцидент знаат да ја прекинат на кратко утакмицата.

2. Таа навидум безопасна 2vs2 тепачка може да прерасне во нешто поголемо и за помалку од минута да стне тепачка 500vs500 и со тоа да биде загрозена безбедноста на луѓето што не се дел од навивачката група.Никој не може да гарантира дека во таква ситуација нема стапот да го изеде некое дете што е дојдено со татко му на утакмица и седи во блокот кај што се сместени Комити.Плус и самиот рече дека во разделувањето на тие што се тепаат учествуваа повеќе луѓе и со тоа се создава слика дека на трибината има тепачка 50vs50,а не 2vs2.

3. ЕБР мора да влезат на трибина затоа што способноста на обичниве џандари сите добро ја знаеме,а да не зборам за способноста на редарите да направат нешто повеќе.

Како и да е...штета е што заради поединци се валка името на убедливо најдобрата навивачка група во Македонија.Факт е дека вакви проблеми се случуваат само на утакмиците на кои што идат и ќори и сакати ама во иднина ќе треба поединци сериозно да се организираат и да најдат решени на овој проблем,а бројката и да изнесува 500 души нема да е ништо страшно затоа што со некоја таква бројка биле најјаките навивања.

Како и да е, жалосно е што после ваков фантастичен меч сите збориме за беспотребниве инциденти:(

Еј, Карачиќ.....мамицата им ја расплака.....цепелинот на Дибиров:vozbud:

На страна што имате солидни би рекол тројца голмани (мислам имаше уште еден...ама не ми текнува, поправи ме) сериозно мислам дека летово ќе распалите со некој на гол што на противниците ќе им биде страв да го погледнат во очи. :)

Еј, Карачиќ.....мамицата им ја расплака.....цепелинот на Дибиров:vozbud:

На страна што имате солидни би рекол тројца голмани (мислам имаше уште еден...ама не ми текнува, поправи ме) сериозно мислам дека летово ќе распалите со некој на гол што на противниците ќе им биде страв да го погледнат во очи. :)

Злате е бе четвртиот:)

Да не мислиш на средношколците ?

Ако мислиш на нив тогаш тие се дефинитивно посебна група која што си бара асален ќотек и после тоа да ги пуштиш во пустина да испоцркаат.Поневоспитани копилиња од нив не постојат.Во страшен филм се влезени децата и за нивно добро ќе биде ако се најде некој што ќе им го избрише тој филм од главата.Овие после секоја утакмица започнуваат со кршење на улични сијалици,семафори,автобуски станици и слично,а после тоа во автобус редовно ги кршат сијалиците и столчињата.И не само после утакмици...за викенди истите тие ршум прават по ноќниве линии и партали ги прават автобусите.Целосно испуштени се од рацете на нивните родители и мислат дека го ослободиле Скопје па ќе прават што сакаат.

п.с Да не се разбереме погрешно...срамота е во 21век одредени работи да се решаваат со ќотек од страна на полицијата ама кога веќе ситуацијата е излезена од контрола тоа е единственото решение.Јасно ми е мене и дека има ситуации во кои што и полицијата е таа што провоцира или чека на најситен кикс за да удри од Х причини ама тоа е цел круг и да не одиме оф топик на тема на која што треба да се пишиува за успесите на тимот. :)

И после викаме дека Албанците се вакви и онакви, а нашиве деца истото го прават ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom