Фан клуб - РК Вардар

Кловнов денес беше добар на голот и мислам дека црвениот му беше престрого досуден. Мада прво судијава му даде две минути, па пошто приговараше му даде црвен.

Добро, не можам да ги обвинам гледачите за непознавање на судиските правила во ракометот... Сепак, доста често се менуваат.
Можам да ги осудам за дивјачкото однесување, особено на моменти кога СУДИЈАТА Е ВО ПРАВО.

Чисто информативно: Секој фаул на голманот надвор од голманскиот простор се казнува со директен црвен картон.

И глеам некој коментирале тоа било чист црвен на Малумбрес, тоа ако беше црвен, не знам што сте гледале вие, он трча контра голманот ја фрла накај него топката има играч на Вардар пред него и плус Малумбрес истрчува и во исто време стигаат до топката, и сеа останува кај белорусинот во раце топката, и он си падна без никој да го допре, си даде гол, и лудиве му даваат црвен на Малумбрес. Ова се дешаваше точно пред мене и убаво видов што се деси.

Чисто информативно: Секој фаул на голманот надвор од голманскиот простор се казнува со директен црвен картон.
Знам дека си тренирал ракомет, ама мислам дека искрено бладаш за ова :)
Бар јас сум видел многу такви ситуации кои не се казнувале со црвен.
Црвен задолжително се добиваакона пример голманот е поминат, и со старт од позади спречува да падне гол. Стартот не беше остар, да беше остар немаше играчот на Динамо да ја прифати топката и да даде гол.
На крај краева од наша песпектива не ни изгледаше на фаул, затоа цела екипа бурно реагираше.
Судијата прво даде две минути, после кога себунеа нашиве, го сочека Малумбрес и му покажа црвен.
Може грешам, но за мене тоа не беше старт за црвен.
А дека секој фаул на голман надвор од шестте метри се казнувале со црвен, тоа прв пат слушам од тебе.

И глеам некој коментирале тоа било чист црвен на Малумбрес, тоа ако беше црвен, не знам што сте гледале вие, он трча контра голманот ја фрла накај него топката има играч на Вардар пред него и плус Малумбрес истрчува и во исто време стигаат до топката, и сеа останува кај белорусинот во раце топката, и он си падна без никој да го допре, си даде гол, и лудиве му даваат црвен на Малумбрес. Ова се дешаваше точно пред мене и убаво видов што се деси.

По сите правила црвениот картон си беше заслужен затоа што контакт помеѓу Малумбрес и мислам Рутенка имаше.Секој контакт на голманот со противнички играч надвор од 6м е црвен картон.

Црвен задолжително се добиваакона пример голманот е поминат, и со старт од позади спречува да падне гол. Стартот не беше остар, да беше остар немаше играчот на Динамо да ја прифати топката и да даде гол.
На крај краева од наша песпектива не ни изгледаше на фаул, затоа цела екипа бурно реагираше.
Судијата прво даде две минути, после кога себунеа нашиве, го сочека Малумбрес и му покажа црвен.
А дека секој фаул на голман надвор од шестте метри се казнувале со црвен, тоа прв пат слушам од тебе.

Абе коментаторов кажа дека тоа е ново правило,тазе воведено.Што не ти е јасно.

Абе коментаторов кажа дека тоа е ново правило,тазе воведено.Што не ти е јасно.
Нека биде така, реков дека ПРВ ПАТ слушам.
Од друга страна не ни видов фаул, тоа е целиот муабет.

Остај тоа што сум тренирал, туку и сум бил судија :)
Во тек сум со настаните и правилата, верувај, знам што ти зборувам... При вакви излетувања на голманите има многу тешки и незгодни повреди врз играчите, кои обично се свртени на другата страна за да ја примат топката. Правилото е донесено со цел да се спречат незгодните излетувања и повредите кои може да настанат од нив. Фаул надвор од шестерец = напад = црвен картон.

Па немаше фаул,мал контакт само.Му ја изби топката.
Е сеа и ти... Топката не можеш да му ја „избиеш“ на некој кога ја држи со две раце. Тоа е фаул. Можеш да му ја земеш додека ја тапка или додава...

и по сајтови читав јас дека е ново правило и мора да добие за тоа црвен..

Ич нема да ги жалам и 100 стапа да изедат од џандарите после дупнатата глава на Дибиров...
Не поминува кај мене ACAB приказната. Не сум убеден дека некој јадел пендрек без потреба. Да, имало „колатерална штета“ во сите тие турканици, ама ако си со групата која прави проблеми - биди подготвен да ланпнеш пендрек...

OT
Не се криви ни Комити, уште помалку и обична публика седната до нив за обидите за инфилтрирање марионети кај нив.
Уште еден пример, од 1:30 натака...дали само случајно беа седнати две навивачки групи на иста трибина и кордон меѓу нив?

Обрни внимание на белиот голф.Интересно кратко после ова Лозари почнаа некаква си соработка со ЕУ Меу и полицијата за толеранција и мир и такви празни слами.Кај Комити изгледа уште држат отпор.

Многу едноставно - нејќат луѓе или уште полошо групи кои не можат да ги држат под контрола.И за свои цели (зошто овде полицијата беше ко на кино, а ослободуваше водач на ‘навивачка група‘ кој после испадна дека е активист).

Финалето на Купот 2009 година, исто во Охрид - нежните полицајци турнаа дете на 16-17 години заврши 2-3 реда подолу во несвест и неколку скршеници, па тек тогаш настана беља.Немаше никаква провокација од Лозари.

По сите правила црвениот картон си беше заслужен затоа што контакт помеѓу Малумбрес и мислам Рутенка имаше.Секој контакт на голманот со противнички играч надвор од 6м е црвен картон.

Абе каков црн контакт, немаше никаков контакт, не знам пак што да ви кажам кај сте виделе вие контакт ја не видов никаде. И тоа немаше врска од исклучување си беше ччист гол, и судиите тоа требаше да го досудат.

Остај тоа што сум тренирал, туку и сум бил судија :)
Во тек сум со настаните и правилата, верувај, знам што ти зборувам... При вакви излетувања на голманите има многу тешки и незгодни повреди врз играчите, кои обично се свртени на другата страна за да ја примат топката. Правилото е донесено со цел да се спречат незгодните излетувања и повредите кои може да настанат од нив. Фаул надвор од шестерец = напад = црвен картон.

Е сеа и ти... Топката не можеш да му ја „избиеш“ на некој кога ја држи со две раце. Тоа е фаул. Можеш да му ја земеш додека ја тапка или додава...
Фала на објаснувањето, не сум знаел искрено :D

Интересно колку се бунеа фановите за црвениот на Станичќ лани со Вардар во слична ситуација, а денес испадна сите го знаеле правилово :icon_mrgr:

Абе каков црн контакт, немаше никаков контакт, не знам пак што да ви кажам кај сте виделе вие контакт ја не видов никаде. И тоа немаше врска од исклучување си беше ччист гол, и судиите тоа требаше да го досудат.

Имаше минимален контакт друже...ако излезе снимка од тој момент ќе се увериш. :)
За болдот прочитај го постот на Ацид. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom