Фан клуб - РК Вардар

^ Штета малце порано што не почна да снимал.
Воџата кога му викаше на Фичо што треба да праат, кутриот се усра мислам каква фацка направи мислеше ќе го тепаат :icon_mrgr:
Како и да е добар натпревар, тврд орев овие Нексе многу добро играа немаа некои падови во играта, константни беа али толку им е силата, а и им фали искуство изгледа. Плус голманот солиден им беше, за разлика од нашите....
Морам да го издвојам и да го пофалам Прибак, игра со срце и добро игра што е најзначајно. Марковиќ мора да излезе од сенката на Дибиров, да не пробува да го имитира. Прво полувреме катастрофа беше, второ се поправи и многу подобро изигра. Раковиќ одличен, максимално борбен и пожртвуван. Утна неколку зицери али под фаул беше у тие ситуации.... Фичо солиден, створен е за овакви натпревари каде што нема притисок и некое големо резултатско значење. Затоа и не стана врвен играч, едноставно нема муда. Останатите сосема солидна партија, со исклучок на Јовчевски и голманите.... Катастрофа голмани имаме човече, затоа може и не успеавме да се одлепиме на поголема разлика. Ееее Сергеј како ли само не успеа да го договориш Раде Мијатовиќ.... Со Џамбо одличен тандем ќе беа....

Овие Нексе се многу, многу, многу добра екипа последните 3-4 години !!
А и порано биле ракометна мека, еве за рок од 3-4 дена покажаја одлични игри со Металург каде изиграја без победник, нерешено, и сега со Вардар каде прикажаја солидна игра и загубија минимално, исто и лани Вардар едвај тепа во Скопје со нив, а таму нерешено. Лани во Сеха ги победија Металург во Скопје, доказ дека се тврда екипа ! (y)

Играат многу организирано, добар, брз ракомет, екипата составена е и од млади и од поискусни играчи шо е добар потег, дисциплина, плус имаат и добар тренер и ете ги резултатите !
Во Хрватска последните 3-4 години се одма зад Загреб, значи екипа која нема големи амбиции, а добро се носи со големите екипи, покажаја сега со Металург и Вардар, ако не се лажам лани завршија 5 место во Сеха за малку не успеа тимот да влези во плеј оф, а ова сезона го победија исто така и Татран.
Според мене единствен помал клуб кој работи најдобро на Балканот !

Добра утакмица, рамоправен противник Нексе, Ивиќ добар играч му е 6-7 гола ако не се лажам даде, плус имаат и добар голман 16 одбрани (y)
Кај Вардар Фичо распука :D Голманите чорба...

Ништо чудно и Доне да остане прв тренер. На 2-3 пати го забележав Сергеј како му гестикулира дека треба измена да направи. Може и тоа е една од причините зашто Зоран добил отказ. Што е крајно штетно за тимот....

samsonenko%20radost.JPG

Ма видете го бе, душа човек! :D Ама ич не ми личи на бизнисмен бе! :D

samsonenko%20radost.JPG

Ма видете го бе, душа човек! :D Ама ич не ми личи на бизнисмен бе! :D

Дајте му ШАЛ!
--- надополнето: 9 октомври 2013 во 06:01 ---
2/2 ги има како главен тренер :свиркам: еднаш и сељаците ги грабна :D

хаха ЅВЕР им вика недај боже да згрешиме а ако згрешиме како знаете враќајте се :D
И Фичо знаел да игра кога Раствроцев изгледа како зарѓан тенк

100% учинок... ЗАКОН

Na tv kazale deka Dusebaev moze ke idel u PSG?

Тука ќе се води битката ми се чини :D
Се прошири муабет дека ПСЖ ќе го отпуштале тренерот и ќе го носеле Душебаев, па затоа Самс реагирал брзо, го отпуштил Зокица за да може на време да го собере Талант. Ако се заинатат ПСЖ можат многу подобра пара да фрлат, тоа е факт... Само ние го имаме син му на наша страна, ваљда ќе му биде поголем мотив да работи со него :icon_mrgr:

- Moj odlazak u Skoplje je ranije planiran. Trebalo je da putujem na utakmicu Vardara sa Barselonom, ali Aleks se još nije bio uselio u stan, pa sam posetu odložio. Naredni meč je sa PSG-om i ostaću u Skoplju do srede da bih pogledao i jedan meč u SEHA ligi. Napominjem, nisam razgovarao sa predsednikom Vardara –uverava Dušebajev u razgovoru za špansku Marku.

Legendarni Kirgiz napominje i da je raznih ponuda bilo, ali…
- Doneo sam odluku da ove sezone neću nikoga trenirati”, objašnjava Talant.

- Biću odsutan jednu godinu, kako bih se vratio punom snagom, gde god to bilo. Ja kao trener nisam na tržištu.
Španski dnevnik naglašava da će i Talantovo prisustvo u Skoplju povećati spekulacije oko njegovog dolaska na klupu Vardara:
- Sumnjam da mogu promeniti mišljenje. Ima samo jedna ekipa koju želim trenirati i to nije Vardar. Prioritet mi je Bundesliga, eventualno francuska liga, ali svima koji me zovu ponavljam da do kraja oktobra ne želim da razgovaram o svojoj trenerskoj budućnosti – zaključio je Dušebajev.

од ова шо го има изјавено најверојатно доаѓа да го гледа ПСЖ, а не син му :) бетсити нека го отвори кесето нека не му ја мисли.. ваков тренер никогаш нема да најде ... :D

А Вујо да го вратат и он за време на натпревари да држи тајм аути од трибина во Македонска лига.И така тоа го правеше на последниот меч кога го избркаа/

Teshko mnogu za Dujshebaev. Hamburg se obiduva so godini da go angazhira, a mozhno e i paris, da mu bide sledna destinacija. Garden ako izgubi vo nedela , a kje izgubi, sigurno kje izgubi i slednata nedela doma, pa mozhe da se kazhe deka 90% i paris kje bidat bez trener naskoro.

Е тешко ќе биди, ама ако за некој вреди да се плати тоа е Душебаев. А инаку стварно не знам кој би можело да биде тој клуб за кој е заинтересиран толку. Кил, Киелце и Веспрем нема шанси да менуваат тренер наскоро. Хамбург ако го сакаше можеше и досега да замине. Другите од Германија некако секако ќе бидат во сенка на Кил и Хамбург и не знам колку би сакал тој да ги тренира. Данските екипи си имаат друг менталитет и претпоставувам би се држеле до скандинавски тренери. Едино останува ПСЖ како реална и многу опасна опција од врвните екипи. Евентуално Хамбург. После нив, Вардар е ми се чини следен по "интересност", од оние за кои има реални шанси, за еден европски тренер. Не верувам дека некој друга француска екипа или екипа од источна Европа е поинтересна од Вардар како опција.

Сепак можно е и сите овие изјави да се начин на преговори, за да сака да извлече повеќе пари од Самсоненко. Ќе видиме.

П.С. Еден можен проблем за Душебаев, заради што можеби било проблем и летото е истиот што го има Червар. Вардар нема гаранција дека ќе игра ЛШ идната сезона. И сега тука се надоврзува муабетот дека денес СЕХА има состанок со ЕХФ за евентуално место во ЛШ... Простор за шпекулации колку сакаш :)
--- надополнето: 9 октомври 2013 во 13:00 ---
Инаку, мечот со Нексе беше еден од најдобрите на Вардар оваа сезона. Мислам дека и во напад и во одбрана добро изиграа. А победата беше толку тешко извојувана, прво затоа што голманите беа трагедија и второ затоа што Нексе стварно се покажа како одлична екипа со модерен ракомет.

Ако не можете да го земите Душебаев и морате да се задоволите со помало име зошто да не и некој тренер како овој на Нексе...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom