Фан клуб - РК Вардар

Кајгана екипо, што се нервирате? :icon_mrgr: Идеме истата екипа што сме, за инат ќе навиваме :D

Абе се отепавте вие од одење на РК Вардар... само кога игра со Металург.
Па дечкиве од форумов немаат пропуштено повеќе од 3 домашни утакмици минатата сезона. :) Некои кои можеа и на гостување идеа.

Пак ќе биде само ова е уште еден напад врз групата. Цел е да не уништат

Врска нема ова со групата. Едноставно е, ова е организирано од Владата и РФМ. Форсираат некоја си „Недела на спортот“ од 1 до 10 септември по повод независноста, таму спаѓаат отворени тренинзи со кошаркарите, фудбалските утакмици, Вардар-Металург, бесплатни базени, курци палци...

И Самсоненко и Минчо ја имаат прифатено „понудава“ преку РФМ од Владата. Не дека имаат и избор. Фактички ова го сведуваат на ниво на ревијален меч, но ниту еден тим не е повеќе крив за тоа, наредба е, така функционираат работите во државава веќе.

Не знам шо толку прашина кревате, секако главниот судар ќе Ви биде во ЛШ. :D

Кајгана екипо, што се нервирате? :icon_mrgr: Идеме истата екипа што сме, за инат ќе навиваме :D

Па дечкиве од форумов немаат пропуштено повеќе од 3 домашни утакмици минатата сезона. :) Некои кои можеа и на гостување идеа.
Знам за од Кајгана, ама тоа се 10-20 души максимум. Некако безврска ми е СЕХА, поинтересни ќе се дуелите во ЛШ.

Врска нема ова со групата. Едноставно е, ова е организирано од Владата и РФМ. Форсираат некоја си „Недела на спортот“ од 1 до 10 септември по повод независноста, таму спаѓаат отворени тренинзи со кошаркарите, фудбалските утакмици, Вардар-Металург, бесплатни базени, курци палци...

И Самсоненко и Минчо ја имаат прифатено „понудава“ преку РФМ од Владата. Не дека имаат и избор. Фактички ова го сведуваат на ниво на ревијален меч, но ниту еден тим не е повеќе крив за тоа, наредба е, така функционираат работите во државава веќе.

Не знам шо толку прашина кревате, секако главниот судар ќе Ви биде во ЛШ. :D

Секој судир е битен, а главни ќе бидат тие за титула, остај ЛШ. Напад на групата е затоа што ако беше само ајде некоја недела на спорт, ревија, глупости немаше да се забранува организирано навивање и слично. Од фудбал не тргнаа сега на ред е ракомет.

Тоа ви е таа Манкедонија бе , дај нека смени името паторот и место воин на коњ , треба споменик да има Овца, пошо тоа е симболот на нашиот народ.
Да им ебам ја државата што не функционира, они може да организираат со државните репрезентации вакви ревијални меча, а не со приватни тимови кој си играат регионална лига.
Пишувате мобилизација да не иде никој од навивачите на Вардар, па што има врска они и така ќе си ги поделат картите по партиска линија во штабовите, ниту тие што го следат вистниски што се вика металург нема да добијат карти. Банана држава.

За кого? За ВардарА? :facepalm:
Многу глупи голови примил Страхиња.

За кого? За ВардарА? :facepalm:

Е не за Велес :cenzura:

Од кратково клипче што се гледа, доста добар и разновиден напад играат. Голови од 9 метри, крилата рушат, пикер и неколку убави пробиви. Одбраната големи дупки оставаат делува не доволно организирано, и стварно се надевам дека Малумбрес ќе ни го реши проблемот на голманска позиција.

Добро бе да ве прашам, зошто сами не си се организирате и не си купите карти? Не дозволиле навивачки групи големото чудо. Можи слободно да си купите карти и никому ништо. Туку само се жалите а јас се кладам дека пола сала празна ќе биди оти нема никој да купи карти. Ситуацијата е слична како за репрезентациите. Ми се чини дека сите жалби потекнуваат од тоа дека нема за без пари да ве пуштат како навивачи, туку ќе мора и вие како и секој просечен граѓанин да си купите карти.

Точно е дека според мене глупаво е натпревар од СЕХА лига да се користи за некоја си промоција на спортот, ама тоа не значи дека целта е на трибини сосила да наредат луѓе кои првпат гледаат ракомет и нема да пуштат карти во продажба. Стварно не знам од кај ви се овие муабети. Да не зборувам што гарант и едниот и другиот клуб се среќни што утакмицата се игра во БТ, а не во Велес, од еден куп причини.

Добро бе да ве прашам, зошто сами не си се организирате и не си купите карти? Не дозволиле навивачки групи големото чудо. Можи слободно да си купите карти и никому ништо. Туку само се жалите а јас се кладам дека пола сала празна ќе биди оти нема никој да купи карти. Ситуацијата е слична како за репрезентациите. Ми се чини дека сите жалби потекнуваат од тоа дека нема за без пари да ве пуштат како навивачи, туку ќе мора и вие како и секој просечен граѓанин да си купите карти.

Точно е дека според мене глупаво е натпревар од СЕХА лига да се користи за некоја си промоција на спортот, ама тоа не значи дека целта е на трибини сосила да наредат луѓе кои првпат гледаат ракомет и нема да пуштат карти во продажба. Стварно не знам од кај ви се овие муабети. Да не зборувам што гарант и едниот и другиот клуб се среќни што утакмицата се игра во БТ, а не во Велес, од еден куп причини.

Се жалиме затоа што според првичните вести картите ќе бидат ПОДЕЛЕНИ, е затоа се жалиме.
Ако не си знаел во склоп на групата се плаќаат карти во последниве 4-5 години. Освен ланска сезона кога на ракомет се влагаше гага пошто влезот беше слободен. Дури и на некои мечеви кога другите влагаа гага од наш влез се плаќале 50 денари, за најразлични хуманитарни цели или за казни на членови од групата.

Зошто сите сакаме да се играше во Велес, а тоа ни е многу поскапа опција?
Затоа што во Велес немаше шанса да ја направат таа селекција кој е за Металург кој не, а и на кого ќе делеа карти таму, ќе требаше организиран превоз за цела Автокоманда да направат :D Вака во Борис, ако остане како што наумиле (не од Металург, туку од владата) има големи шанси да не стигнеме до карти.

Затоа што во Велес немаше шанса да ја направат таа селекција кој е за Металург кој не, а и на кого ќе делеа карти таму, ќе требаше организиран превоз за цела Автокоманда да направат :D Вака во Борис, ако остане како што наумиле (не од Металург, туку од владата) има големи шанси да не стигнеме до карти.

Не се секирај, Минчо има корени и у Велес.
Ќе ги собереше сите редовни и сезонски работици од Стоби да идат на утакмица :D

Да да до тоа е, нема бес пари карти и не идеме на утакмици, само кога е беспари идеме.
Абе што кур се испукувате вака бе кога нешто не ни знаете, па лани цела сезона за на стадион да влезеш, неможеше ако немаш сеознски билет, кој беше 1000 ден, или па карта да си купиш пред утакмица 100 ден.
На ракомет исто имаме плаќано карти по 50 ден за некој утакмици, за некој имаше и кутија за донации.

Се жалиме затоа што според првичните вести картите ќе бидат ПОДЕЛЕНИ, е затоа се жалиме.
Ако не си знаел во склоп на групата се плаќаат карти во последниве 4-5 години. Освен ланска сезона кога на ракомет се влагаше гага пошто влезот беше слободен. Дури и на некои мечеви кога другите влагаа гага од наш влез се плаќале 50 денари, за најразлични хуманитарни цели или за казни на членови од групата.

1. Можеби јас не сум добро информиран, ама картите ќе одат во продажба преку MkTickets колку што сфатив, а нема да биат распределни. Ако се распределени тогаш е друга ситуацијата и ќе бидите во право ама освен шпекулации официјална таква информација нема.
2. Не знам од каде ви е приказната дека картите ќе ги раздавале на луѓе кои биле за Металург, кога дури и во случај стварно да ги раздаваат, тие би отишле на неутрални луѓе. Не го организира Металург во старт ова така што непотребни се било какви коментари против нив во случајот, без разлика што во минатото правеле слични финти на недозволување на влез во Автокоманда за навивачи на Вардар.

П.С. И Самсоненко и Минчо се подеднакво блиски со владата колку што знам, така што политичко форсирање на едните не ми е за верување...

П.П.С. Ако плаќате карти и кога не ви бараат секоја чест. Можеби не сум добро информиран. Но факт е дека секогаш кога некој се жали немало карти ова она, картите биле распределни по луѓе кои не разбираат и слично, јас сум купил најрегуларно карти. значи немало никакви проблеми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom