Фан клуб - РК Вардар

Jedan od naših najtalentovanijih mladih rukometaša – Vladan Lipovina karijeru će nastaviti u Španiji. Desni bek Lovćena je juče zatražio ispisnicu od čelnih ljudi kluba sa Cetinja i već sledeće nedjelje će zadužiti dres Kuenke. Lovćen tako ostaje bez ljevorukog igrača na toj poziciji, s obzirom da je i Ivan Perišić prije dva mjeseca dogovorio saradnju sa mađarskim Segedom.
Lipovina je posebno u dresu juniorske reprezentacije skrenuo pažnju na sebe, dok je protiv Češke u proteklim kvalifikacijama debitovao i odigrao odličan meč za seniorsku selekciju. Četiri dana je proveo u Skoplju na probi u Vardaru, ali se nakon odlaska Veselina Vujovića nije dogovorio oko saradnje sa čelnim ljudima kluba, tako da je odlučio da naredne sezone nastupa u Asobal ligi.

Вардар Про мерка два бека на Атлетико

Aleks_Dusebaev_1.jpg

Двајца ракометари од банкротираниот Атлетико Мадрид се интересни за македонскиот ракометен првак Вардар Про.
Станува збор за бекови, потврди спонзорот и спортски директор на „црвено-црните“ Сергеј Самсоненко, но не сака да ги обелодени имињата. Прашан дали можеби едниот од нив е десниот бек Алекс Душебаев, најдобар стрелец во шпанската лига АСОБАЛ во минатата сезона со 198 гола и син на неговиот пријател Талант Душебаев, кој дојде од Арагон и требаше да биде замена за Кирил Лазаров, Самсоненко само се насмеа.
- Да се случеше распадот на Атлетико Мадрид пред еден месец, ќе имавме повеќе опции. Вака е малку незгодно, бидејќи составот е речиси комплетиран,- објаснува рускиот финансиер на учесникот во Лигата на шампионите.--- надополнето: 18 јули 2013 во 22:37 ---
Да не го донесе Кањелас(мада мислам за Хамбург потпиша) :vozbud:

Шала на страна, зариба некако работава со Балиќ или... ни глас ни ништо. Ајде нека биде таа прес-конференција па да видиме што ќе се праи.

Сеа читав исто денес на пресот кажал дека немал никаков контакт со Балиќ до сеа и немало понуди и преговори (што не верувам), додека дневник пишува дека се преговара со Балиќ само платата да ја нагодат. Се откажувам од барање информации ја, ќе чекам официјално соопштување.

Душебаев да го дојсите ке имате играчиште на среден бек . Го гледав оваа година 2 пати онака не знам за година две ке биди респектиран како киро , има одличен шут знај страшно да асистира а и игра одбрана . Уште од лани му фрлив око и мн го засакав како играч стварно би сакал да го видам да заигра во мак екипа . ( ако во срцето ми е да го видам зелено бел дрес )

Ако го потпишат Душебаев од старт се менува ситуацијта во однос на ривалот од Мак првенство.
Нека дааат бре повеќе информации, ама се затвориле а јавноста бетер од ФК Вардар се :unsure:

Душебаев да го дојсите ке имате играчиште на среден бек . Го гледав оваа година 2 пати онака не знам за година две ке биди респектиран како киро , има одличен шут знај страшно да асистира а и игра одбрана . Уште од лани му фрлив око и мн го засакав како играч стварно би сакал да го видам да заигра во мак екипа . ( ако во срцето ми е да го видам зелено бел дрес )

Мислев на десен бек не на среден да се разбериме :)

Kielce go lapnal Aginagalde... taka se raboti, koa sakas nesto odvrzuvas keseto i go dobivas. Citam nekoj izjavi na Sams u Mak.sport kao nemalo nikakvi pregovori so Balic do sea, temata Stanic bilo smesno da se otvara. Bil zadovolen so ovoj tim do sea, i sme bile otvoreni za novi tranferi od tipot ( ako Duvnjak projavel interes da igra kaj nas ne bi go odbile:) ) Jebote citam i ne veruem. Sams nacul za toa deka Balic imal zelba da igra u Vardar, i ako bilo taka kao Balic trebal da se javi:tapp:. Katastrofa

Sams nacul za toa deka Balic imal zelba da igra u Vardar, i ako bilo taka kao Balic trebal da se javi:tapp:. Katastrofa

Mислам се фолира. Чим и Дневник пишува дека има и конкретна понуда до него.. нема шанси да не разговарале до сеа. Сеа нешто глуми „кул“. Иначе ја со Душебаев би бил многу задоволен.

Mислам се фолира. Чим и Дневник пишува дека има и конкретна понуда до него.. нема шанси да не разговарале до сеа. Сеа нешто глуми „кул“. Иначе ја со Душебаев би бил многу задоволен.

Dusebaev e zverka. Bi bile na konj ako go doneseme. Ali me iritira malce ponasanjevo na Sams so toa kao igracive treba da se javat u klubov ako saka nekoj da dojde. Ako ne saka da otkrie deka pregovaral ok, ama da te bara tebe Balic i da te moli da igra ne mi e bas seriozna izjava. Aj koa cekavme do sea, ke se strpime use nekoj den,
--- надополнето: 19 јули 2013 во 18:51 ---
http://www.balkan-handball.com/balk...strucni-stab-nenad-njaradi-brine-o-kondiciji/

Ajde use eden den, valjda utre ke se odrzi toj press...ovaa neizvesnost me ubi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom