Фан клуб - РК Вардар

ТИНЕКС ПРОЛЕТ-ВАРДАР вторник 28.05. 19 часот
сала: Македонско сонце кај 11 Октомври

ТИНЕКС ПРОЛЕТ-ВАРДАР вторник 28.05. 19 часот
сала: Македонско сонце кај 11 Октомври

Чекам репортажа од натпреварот, нема да сум во Скопје, па не можам да дојдам.
Бај д веј, во денешен Спорт играчите на Зомимак најавуваат дека ќе изиграат бескомпромисна партија и против Минчовци и дека победата во Струмица не им е загарантирана. Ај баш да видиме.

Не ни менува ништо и да загуби Металург во Струмица:D
Ние секако мора да тепаме во петок!

Ако изгубат и со нерешено сме шампиони ваљда.

Ако изгубат и со нерешено сме шампиони ваљда.
Големата разлика за еден гол :D

Инаку испадна дека мечот сеуште НЕ Е ЗАКАЖАН.

wtf_is_this_shit2_RE_73_Million_Sharks_Killed_Every_Year-s468x349-71815.jpg

Педерите сеуште калкулирале, им било понудено петок или недела, прво прифатиле за петок, после нешто се премислувале.
А и не знам што не пресече федерацијата, да каже тогаш и тогаш.

Јас мислам калкулираат на две опции, едната е:
1.Го чекаат Наумче да се опорави, па сакаат да добијат на време (два дена)
2.Фудбалското првенство мора да се игра во ист термин според правилата, односно сите мечеви се во недела од 17 часот. Изгледа педерите одат на тоа и ракометов да биде во исто време, за да не можеме да дадеме поддршка.

Големата разлика за еден гол :D

Инаку испадна дека мечот сеуште НЕ Е ЗАКАЖАН.

wtf_is_this_shit2_RE_73_Million_Sharks_Killed_Every_Year-s468x349-71815.jpg

Педерите сеуште калкулирале, им било понудено петок или недела, прво прифатиле за петок, после нешто се премислувале.
А и не знам што не пресече федерацијата, да каже тогаш и тогаш.

Јас мислам калкулираат на две опции, едната е:
1.Го чекаат Наумче да се опорави, па сакаат да добијат на време (два дена)
2.Фудбалското првенство мора да се игра во ист термин според правилата, односно сите мечеви се во недела од 17 часот. Изгледа педерите одат на тоа и ракометов да биде во исто време, за да не можеме да дадеме поддршка.

Ракометни вести викаат дека финтата била салата, Металург сакале фактички сабота а тогаш играла женската репрезентација на Кале, па да се игра во друга сала.

Ракометни вести викаат дека финтата била салата, Металург сакале фактички сабота а тогаш играла женската репрезентација на Кале, па да се игра во друга сала.

Па салата ја има под концесија Михајло земено, така да може слобдно да преместат жените да играат у друга сала, и ткаа никој не ги гледа тие инвалиди.

Па салата ја има под концесија Михајло земено, така да може слобдно да преместат жените да играат у друга сала, и ткаа никој не ги гледа тие инвалиди.

Е не знам колку ќе биде тоа возможно, ако е веќе договорено не верувам дека ќе дојде до промена. Како и да е, најверојатно тоа им е поентата, битно почнаа од сега со прљави игри. Петок е идеално според мене.

Да не мрднат од Кале. :D Мада оваа и на Марс да се игра, титула не зимаат па што сака нека биде. :icon_mrgr: Петок е најдобро, не можам да дочекам више, секој ден ми се мота по глава утакмицава :icon_mrgr:

Во кое нормално првенство се одредуваат термини спонтано....?само во нашата чудесна земја...
Срамота е ова за федерацијата..
Па закажете го терминот еднаш и готово,нема шо клубовите да одлагаат...кога ќе заврши првнеството во август?
Ако се игра во недела другиот ден речиси цела репрезентација ќе оди на подготовки за репрезентација....
Кој и да победи ќе има славје па ќе одат пијани на првиот собир....:pos:
Така е кога кај нас федерацијата чека на клубовите....
Само во нашето првенство се играат два меча(од различни кола) во еден тим,еден тим игра дури 2,3 лигашки мечеви за една недела,тимовите си земаат за слобода да си одлагаат мечеви од било какви причини...(примерот со Вардар пред 4 години,со сипаниците,вирус шо и да беше):sneaky:...
Нема професионалност во работењето на федерацијата,исто како да ја немаме...(примерот со организационата шема за купот е дополнителен податок),сакаме да имаме добар ракомет ама никако да научиме како функционираат врвните европски ракометни земји....
Или кај нас се смета дека само за подговките на репрезентациите треба да се грижат и толку,за друго нека се замараат клубовите...
Да не беа закажани подготовките на машката репрезентација за понеделник сигурно ќе го откажеа мечот за јули...:pos:

Која е целта да се создаваат овие вештачки клубови (веќе еден имаме), наместо да се вложи во клуб кој претставува бренд со традиција, титули, навивачи. Мора на ова да се реагира!

И мене ме збуни ова... што ќе праи? нов Вардар ли сака некој негов? притисок ли сака да направи на Вардар ПРО за да го превземе? ептен не ми е јасна работава со ова сега што го читам...

Нека крши глава нека си прави некој машки клуб чим запнал, али Вардар името нека не го чепка. Веќе си постои таков ракометен клуб од 1961. Што ќе праи и амблемот ист да не го сака ? :tapp:

Глупости живи...

П.С. еве најдов уште нешто поопширно

http://sportarena.mk/самсоненко-померува-граници-создав/

Ако се најде некој позапознаен со ситуацијава нека се изјасни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom