Фан клуб - РК Вардар

Ние што бевме на спротивна трибина тоа и му го викавме на вујо. Он само се сврте и со прст ни покажа НЕ. :)

Да не те знам јас тебе бе :D хаха, и јас бев на таа трибина, се дерев ама џабе не бев јас блиску до Вујо. :) Јас бев задолжен за освежување на гостинските ракометари :LOL:

Иначе зошто не одигра така Вујо, што мислите како е попаметно да се одигра во таква ситуација? Мада пак кај нас беше грешката не успеавме да реализираме со играч повеќе, акцијата беше успешна излезе на крило Марковиќ, ама ете немаше среќа :)

Да не те знам јас тебе бе :D хаха, и јас бев на таа трибина, се дерев ама џабе не бев јас блиску до Вујо. :) Јас бев задолжен за освежување на гостинските ракометари :LOL:

Иначе зошто не одигра така Вујо, што мислите како е попаметно да се одигра во таква ситуација? Мада пак кај нас беше грешката не успеавме да реализираме со играч повеќе, акцијата беше успешна излезе на крило Марковиќ, ама ете немаше среќа :)

Ја мислам дека Вујо изигра паметно и дека немаше потреба да играме со маркер, бидејќи со седум души во напад ќе се створеше огромна гужва. Со шест души изработивме перфектна акција, ја излетавме одбраната на Металург на бековите, одлично ја додадоа топката до Марковиќ кој имаше чиста позиција. Е сега, уште да влезеше Вујо и да погодеше. :)

Позбунувчки е за играчите со повеќе играчи ако играат, се мисли повеќе на тоа да не се направи грешка бидејќи се без голман отколку да се фокусираат на креирање на напад, плус ако не е вежбано на тренинг само е контрапродуктивно. Јас секогаш сум против завршување на акцијата од крило, со Магдебург(Јовчевски мислам) и сега Марковиќ промашуваат клучни голови од крило.

Абе добро ние не направивме грешка во нападот, акцијата беше супер одиграна, Марковиќ ја имаше шансата, немавме среќа и тоа е тоа. Во шталана ние имавме среќа Дамбо промаши за титула, сега промаши Марковиќ, да се надеваме ние ќе имаме повеќе среќа во решавачкава, мада ќе ни треба и повеќе од среќа со онаа игра од првото полувреме ништо не правиме, како и да е очекувам пак тесен резултат не ми се верува некој да слави убедливо еден до два гола најмногу, многу ќе зависи каков ден ќе има Милиќ, Даскаловски не го бива нема врска каков ќе му биде денот. :D Додека Металург ја имаат онаа предност пред Вардар што секогаш имаат еден повампирен голман, поразот може и ќе ни биде мотив плус да победиме во најважната утакмица сезонава на наш терен !

Даскаловски е комедија човече.... Па оној циркузантот Шиме поише топки фаќаше од него....

Абе добро ние не направивме грешка во нападот, акцијата беше супер одиграна, Марковиќ ја имаше шансата, немавме среќа и тоа е тоа. Во шталана ние имавме среќа Дамбо промаши за титула, сега промаши Марковиќ, да се надеваме ние ќе имаме повеќе среќа во решавачкава, мада ќе ни треба и повеќе од среќа со онаа игра од првото полувреме ништо не правиме, како и да е очекувам пак тесен резултат не ми се верува некој да слави убедливо еден до два гола најмногу, многу ќе зависи каков ден ќе има Милиќ, Даскаловски не го бива нема врска каков ќе му биде денот. :D Додека Металург ја имаат онаа предност пред Вардар што секогаш имаат еден повампирен голман, поразот може и ќе ни биде мотив плус да победиме во најважната утакмица сезонава на наш терен !

Баш така е. Требаше зонимак да ни земе бод за да изиграме во аутокоманда. Сега металург да ни го земе купот за да ја земеме титулата. Вака и помалку притисок врз судии и РМФ ќе има оти пак зеле една титула и ја спасиле сезоната замисли да им го лапневме купот сега имаше само притисок да прават... Како и да е мора да си ги добиеме наредната

Баш така е. Требаше зонимак да ни земе бод за да изиграме во аутокоманда. Сега металург да ни го земе купот за да ја земеме титулата. Вака и помалку притисок врз судии и РМФ ќе има оти пак зеле една титула и ја спасиле сезоната замисли да им го лапневме купот сега имаше само притисок да прават... Како и да е мора да си ги добиеме наредната
Како помалку , ете ги сега уште палачт по весници дека играле и протви судиите и против РФМ.
Уште па наркоманот ијавил да имало фер судење и без матни игри ќе не добиеле убедливо.

Ја сум 100 % сигурен дека ако победевме во Струмица ќе влезевме поопуштено во шталата во фазон "2-3 гола не е страшно ќе има реванш на наш терен" a ќе изгубевме 5-6. Сега сум сигурен дека ќе земеме титула на Кале, не им ја даваме титулата па што сака нека биде ! Нашиот тим има сложност, сите заедно како едно семејство сме, заедно и ќе дојдеме до титулата гарантирам ! За разлика од нивните пиченца, плачковци, глумци кои само гледаат на интерес, каде има пари таму играат, кој ќе игра во ЛШ таму ќе потпишат. Ние сме бренд, со армија навивачи, со играчи кои секој би ги посакал, кале е наша тврдина заедно сме незапирливи, Минчовци можат да сонуваат за тоа што го има Вардар. Ни еден играч не би сакал да замине од Вардар, момците гинат на терен сигурен сум дека ќе освоиме титула !

НИКОЈ КАКО ТЕБЕ ДРУГ, НЕ ГО ЕБЕ МЕТАЛУРГ И ТИТУЛА ЌЕ ЗЕМЕМЕ И МИНЧО ЌЕ ГО ЕБЕМЕ !!! :icon_mrgr:

Одлична вест добивме денеска, Мојсо потпишал со Металург, што значи нема да дојде во нашите редови :icon_mrgr:

Мене повеќе ми е страв да не кикснеме во меѓувреме до тој меч. Уште не се осеќам опупштено.
Во сабота играме со Зони Мак, во среда гостуваме кај Тинекс Пролет. Ајде за кај Пролет горе-доле не ми фуфи толку, ама се надевам нема пак нашиве да се изрезилат со Струмичаниве...

Наумче уште 4 години во Металург, убаво ги закрпил, се послабо и послабо игра, според мене не е тип на играч кој што и на 35 години ќе може да игра на високо ниво, а не пак на 37.

Па нели желбата на Мојсо беше да ја заврши кариерата во Партизан :pos: Мислам дека договорот го продолжи пред двомечот со Динамо Минск, така да не знам што е финтава со пресот. Реално, сеуште е најдобриот наш играч после Кире, посебно кога му се игра.

Мојсо реално ќе изигра уште една,две сезони онака во добра форма....прајме муабет за Европа,за ваква партал лига како нашата ќе игра и до 40 години....за тука не треба многу....
Нозете му се партал,еден куп повреди,а изигра некоку утакмици во серија одма откажува нешто.......а не е веќе млад...ги начука 33 години во газот....
Сепак за таа гомила на пара шо ја зема во Металург можам да кажам секоја чест за Мојсо.....лапа плата како на просечен бундес играч,добро си се обезбеди овие неколку сезони...:X3:
За разлика од него Кире е позачуван...:D,немаше толку малери со повредите...
И тој ќе изигра уште некоја сезона пред да се врати во Македонија...тука ќе закрпи добра пара..
Не би ме зачудило доколку потпиши за Вардар,доколку освоите титула......
Штом досега не објави каде ќе оди наредна сезона и тој најверојатно чека да заврши сезоната кај нас....
Не ми се верува да оди во Бундес Лига,макар и колку и да е баран,таму се игра друг ракомет,ракомет шо не му одговара има да го посинат од ќотек....
Во Франција Псж и Монпеље веќе ги имаат пополнето позициите на десен бек...а сигурно нема да оди Кире некаде каде шо би делел минутажа со некој.....не е таков тип на човек...
Тука Михајло сигурно нема да се штеди и ќе му понуди добра паричка(кога Мојсо лапа преку 10-15 К по месец)Лазаров сигурно би се исценкал за нешто повеќе(мајката си ебал,роден политичар,штета шо СДСМ не го регрутираа со време,ќе имаа добар успех со него)....:D ...

Сега Кирца не... мислам дека си се има прерачунато типот дека уште може да направи убава паричка во европа, али за две години мислам дека реална шанса е да дојде во МКД во некој клуб. Ете за сега се збори за Барса или нешто Шпанија. А и напорна е Бундес Лига :icon_lol:

Само да не прави Вардар промена на многу играчи до следната сезона... незнам дали ке успееме да ги задржиме Столе, Караџиќ и Прибак али задржување на тројцата ќе биде премија за идната сезона.

Мене искрено ми се свиѓа многу и Петрич како игра:) ... само не му е стабилна формата и ги има години пополека.

Последната утакмица го гледав Вугринец... буквално се влечеше и лежеше по играчиве на Вардар.. преморени се и тука ни е предноста...

Вардар треба само да го игра ракометот што го играше цела сезона... брзо движење на топката од крило до друго крило, течна игра, на пикер или пробив на бек. И само ефикасноста ако е на ниво, наша е титулата.

Задржување на тројцата играчи наведени горе и купување на добар шутер од дистанца ќе значи доминација на Вардар на секое поле :)

Мојсо реално ќе изигра уште една,две сезони онака во добра форма....прајме муабет за Европа,за ваква партал лига како нашата ќе игра и до 40 години....за тука не треба многу....
Нозете му се партал,еден куп повреди,а изигра некоку утакмици во серија одма откажува нешто.......а не е веќе млад...ги начука 33 години во газот....
Сепак за таа гомила на пара шо ја зема во Металург можам да кажам секоја чест за Мојсо.....лапа плата како на просечен бундес играч,добро си се обезбеди овие неколку сезони...:X3:
За разлика од него Кире е позачуван...:D,немаше толку малери со повредите...
И тој ќе изигра уште некоја сезона пред да се врати во Македонија...тука ќе закрпи добра пара..
Не би ме зачудило доколку потпиши за Вардар,доколку освоите титула......
Штом досега не објави каде ќе оди наредна сезона и тој најверојатно чека да заврши сезоната кај нас....
Не ми се верува да оди во Бундес Лига,макар и колку и да е баран,таму се игра друг ракомет,ракомет шо не му одговара има да го посинат од ќотек....
Во Франција Псж и Монпеље веќе ги имаат пополнето позициите на десен бек...а сигурно нема да оди Кире некаде каде шо би делел минутажа со некој.....не е таков тип на човек...
Тука Михајло сигурно нема да се штеди и ќе му понуди добра паричка(кога Мојсо лапа преку 10-15 К по месец)Лазаров сигурно би се исценкал за нешто повеќе(мајката си ебал,роден политичар,штета шо СДСМ не го регрутираа со време,ќе имаа добар успех со него)....:D ...

Абе Кире ке си најде добар клуб дали Барса или слично.Та не е само Бундес лига. Неговата позиција е нејдефицитарна во ракометот, така да за Кире нема зима.

Сега Кирца не... мислам дека си се има прерачунато типот дека уште може да направи убава паричка во европа, али за две години мислам дека реална шанса е да дојде во МКД во некој клуб. Ете за сега се збори за Барса или нешто Шпанија. А и напорна е Бундес Лига :icon_lol:

Само да не прави Вардар промена на многу играчи до следната сезона... незнам дали ке успееме да ги задржиме Столе, Караџиќ и Прибак али задржување на тројцата ќе биде премија за идната сезона.

Мене искрено ми се свиѓа многу и Петрич како игра:) ... само не му е стабилна формата и ги има години пополека.

Последната утакмица го гледав Вугринец... буквално се влечеше и лежеше по играчиве на Вардар.. преморени се и тука ни е предноста...

Вардар треба само да го игра ракометот што го играше цела сезона... брзо движење на топката од крило до друго крило, течна игра, на пикер или пробив на бек. И само ефикасноста ако е на ниво, наша е титулата.

Задржување на тројцата играчи наведени горе и купување на добар шутер од дистанца ќе значи доминација на Вардар на секое поле :)
Карачич потпиша договор веќе така да ќе остане. За Столе и Прибак уште не се знае, али Прибак би требало да остане. Играта ни е добра, само што ни треба нас е голманот да се разбрани. У СЕХА Милич на почетокот ги сокапа и затоа напраивме предност и победивме. У купот немаше добар ден, не почна добро и они беа тие што направија предност и на крај победија. Што значи многу е битен почетокот, ако убаво го отвориме натпреварот, со добра одбрана и лесни голови притисокот кај нив ќе се префрли. Али има време до тогаш, у сабота прво да изиграме со Зомимак па ќе видиме понатаму :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom