Фан клуб - РК Вардар

Милошевиќ го одржа првиот тренинг со Вардар пред мечот во КПК

Новиот тренер на Вардар про, црногорскиот стратег Перо Милошевиќ, по преземањето на тренерската палка го одржа и првиот тренинг со играчите. Меѓу нив беше и најновото засилување на тимот, српскиот интернационалец Божидар Маркичевиќ, кој лани ги бранеше боите на Металург. Се очекува деновиве да им се приклучи и Чехот Томас Резничек, кој извесно време беше отсутен. Како што е познато, „црвено-црните“ во рамките на 3. коло од купот на КПК, в сабота во СРЦ „Кале“, ќе го одиграат првиот меч против екипата на Берхем од Луксембург.

Новиот тренер на Вардар про, црногорскиот стратег Перо Милошевиќ, по преземањето на тренерската палка го одржа и првиот тренинг со играчите. Меѓу нив беше и најновото засилување на тимот, српскиот интернационалец Божидар Маркичевиќ, кој лани ги бранеше боите на Металург. Се очекува деновиве да им се приклучи и Чехот Томас Резничек, кој извесно време беше отсутен. Како што е познато, „црвено-црните“ во рамките на 3. коло од купот на КПК, в сабота во СРЦ „Кале“, ќе го одиграат првиот меч против екипата на Берхем од Луксембург.

Со среќа со новиот тренер!Само успеси да бележите..И секако добре дојде Божидар..

Иначе од кај беа овие Берхем ?
Имаат нешо успеси бла бла бла.....кажете нешо инфо за нив :)

Од Луксембург се...
Просечна екипа, и лсен залак би требало да бидат за нас. Малце се во подем екипите од таму, видовме дека и Пелистер се намачи со Дуделанж, али Вардар не е Пелистер :icon_mrgr
Очекувам овде победа од десетина разлика, таму малку поизедначено :)
И нека дојде утре у пизду материну, ми се навива, ми се навива, ми се навива, ми се навива, ми се навива, ми се навива, ми се навива, ми се навива, ми се навива, ми се навива, ми се навива, ми се навивааааааааааааааааааааааааа:vozbud:

Иначе од кај беа овие Берхем ?
Имаат нешо успеси бла бла бла.....кажете нешо инфо за нив :)

Петкратен освојувач на првенството на Луксембург (1995 - 2000 - 2001 - 2005 - 2006), деветкратен освојувач на националниот куп (1980 - 1983 - 1994 - 1997 - 2003 - 2005 - 2007 - 2009 - 2010). Екипата им е составена од домашни ракометари, а од странци имаат двајца германци, португалец, романец, пољак и французин.
Нашиве би требало утре без проблем да ги тепаат минимум 10 гола.

Utre ke igra Reznicek ili ne???

Со овие не смееме да имаме никакви проблеми, секој резултат под 10 гола разлика ќе биде срамота...

не се знае ништо може и како лани да доживееме дебакл па пак да испаднеме

На тв никаде нема да не даваат.. На Мтв пелистер - Адемар.. На Канал5 Металург -.. незз со кој играа..

Овој пат Пелистер-Адемар е многу поубава утакмица за следење и нема што да им замериме на МТВ :)
Ќе видиме денес колку се уиграни нашиве, да не испадне да киксираат и одвај да поминат како тогаш со Чоколад Бојс :)

^^ Се согласувам, нашиот натпревар е убедливо најнеизвесен, па поради тоа сосема е оправдан изборот на пренос, иако Канал5 има некоја соработка со Металург, па тешко дека би пренесувале други натпревари освен нивните.

Бидејќи нема тема за женскиот ракометен клуб, еве тука ќе пишам дека поранешната македонска репрезентативка Наталија Тодоровска е новиот тренер на женската екипа на Вардар :)

--- надополнето ---

Победа на Вардар од 19-20 разлика против Берхем...

42-23 конечен резултат.
Очекувано добро играа нашите. Првите неколку минути се држеа само Берхем,имаа дури и водство од 3-1.
Али после беа прегазени.
Не ги знам уште убаво играчите,па нема многу да коментирам,на ниво беа сите,освен Борко.... дрво !!

Комити солидна бројка,300-400 души добро навивиање :)

Леле ги згазивме 19 разлика,браво за дечките изиграа со срце! Ние на трибини околу 250 - 300 одлично навивање во целиот натпревар,најсмешно беше кога летааа патики и метла на терен:pos::pos:

Значи типот беше до нас кога ја фрли патиката,го знам дечкото и мн е откачен:pos:,али најако беше со метлата,кој ја фрли свака му част....:pos2::pos2::pos2:

Да де свака му част...Не мислите малце на последиците и на тоа дека ке бидеме казнети?Иначе честито победа кој се следни на листата? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom