Фан клуб - РК Вардар

Ќе се врати Столе кога Борко ќе го превземе клубот од Михајло ваљда, вака не.
Искрено мене не ме радува многу идејата да му се даде на Боре клубот, знаејки го Боре каков карактер е ќе има циркуз

Кажана беше причата што и како со Столе. Треба да сфатите дека Михајло е доста заебан играч , бизнисмен човек со кој нема баш заебанција. Не може лесно да го шалташ. Тоа е , али верувам дека во иднина Столе ќе се врати во Вардар , тамо каде што припаѓа.Радува тоа што и покрај заминувањето на Столе пак се гледа убава хемија кај екипата , буквално од играчите па до Келентриќ (тренерот на голманите). Заслуга за тоа има Чупиќ кој им го има добро презентирано и пренесено значењето на тоа да ја имаш можноста да го носиш вардаровиот дрес. Плус и не мора ни многу да пренесуваш, верувам дека 90% од нив биле пред ТВ кога Вардар на два пати ја покоруваше Европа, плус двете ѕвезди кои ги имаат на дресот автоматски те дигаат нагоре. На добар пат сме , само со правилна работа на управата, со добро менаџирање на постоечките и носење на нови ракометари на дефицитарните позиции, ќе се вратиме на шампионскиот трон.Само треба да гледаме во својот двор, да мислиме на себе и со добра работа ќе дојде и титулата. На добар пат сме тоа да го оствариме. Се надевам само на некој солиден десен бек бар за до крај на сезонава, чисто да бидеме конкурентни на таа позиција.

.Радува тоа што и покрај заминувањето на Столе пак се гледа убава хемија кај екипата
Па кажа и Чеупич после утакмицата со Кристијанштад, дека хемијата е одлична.
Автоматски споено мислење:

Се надевам само на некој солиден десен бек бар за до крај на сезонава, чисто да бидеме конкурентни на таа позиција.
Солиден десен бек на полусезона тешко. Треба Митровиќ после секоја грешка, заушки да му маваат, за да се опраи малце у тоа глаата,дур е млад, и да почне да игра ко шо треба.

Па кажа и Чеупич после утакмицата со Кристијанштад, дека хемијата е одлична.
Автоматски споено мислење:

Солиден десен бек на полусезона тешко. Треба Митровиќ после секоја грешка, заушки да му маваат, за да се опраи малце у тоа глаата,дур е млад, и да почне да игра ко шо треба.
Митро за сега е добар да влезе од клупа да замени некој добар бек на 10 минути , и да учи од него. На послаби натпревари треба да игра и да учи.Се гледа дека нема искуство , ама тоа ќе дојде со време. Треба и повеќе да се увежбуваат и акции за него , да се одработи позиција за негов чист шут или да остане еден на еден, пошо во тие ситуации е најопасен. Иначе кога реков солиден мислев на некој поискусен кој нема да прави смешни грешки и ќе може да ја изнесе сезоната до крај, Нешо типа као Крсманчиќ минатата година.Ваљда сме кадарни да најдеме некој таков.

Митро за сега е добар да влезе од клупа да замени некој добар бек на 10 минути , и да учи од него. На послаби натпревари треба да игра и да учи.Се гледа дека нема искуство , ама тоа ќе дојде со време. Треба и повеќе да се увежбуваат и акции за него , да се одработи позиција за негов чист шут или да остане еден на еден, пошо во тие ситуации е најопасен. Иначе кога реков солиден мислев на некој поискусен кој нема да прави смешни грешки и ќе може да ја изнесе сезоната до крај, Нешо типа као Крсманчиќ минатата година.Ваљда сме кадарни да најдеме некој таков.
Тука не можам а да не се сложам со тебе!
Математиката е дека со овој состав можеме до титула. Па за ЛШ ќе се праат други комбинации.
Ама математиката од дома не испаѓа на пазар.

Математиката е дека со овој состав можеме до титула. Па за ЛШ ќе се праат други комбинации.
Ептен климава математика за такви ракометни зналци..:Dкамо да биде доволно за титула, ама од досега виденото на таа позиција не делува така. Времето ќе покаже..

И што сега, само за титула во првенство ќе се борат?
Тројца ракометари требаат за да се брка евролигата од кои десен бек и десно крило се неопходни..
Третиот е бонус

Не ми е јасно што кур трошат енергија во Европа, ако се брка само титула во првенство..

Да не ја утнеше мулето во Шведска, непоразени ќе поминевме групи..

Оваа екипа има снага за два трофеја!!!
Сетете се само на последниот фајнл фор и како бевме отпишани..
На крај прцццццццц

Искрено мене не ме радува многу идејата да му се даде на Боре клубот, знаејки го Боре каков карактер е ќе има циркуз
Се сложувам. Само што никој не не прашува дали сакаме или нејќеме, тие си се процесите во позадина.

Миленко двојка, ќе биде крај за РК Вардар на долги стази. Ама секако ниту нркој не прашува, ниту пак има план Б.

Миленко двојка, ќе биде крај за РК Вардар на долги стази. Ама секако ниту нркој не прашува, ниту пак има план Б.
На Михајло му врват годините, мора да се размислува и на таа тема, кој послем него.
Многу тешко речиси невозможно да се најде некој што ќе го љуби Вардар, така како он. Барем на мене не ми текнува.
Ако дојде Боре ќе биде ко у песната на Игор Џамбазов, време за плачење.
Башка од тоа, и муабетите околу Боре и Столе со мучкалиците од прошла сезона ако се точни, тоа би било голем грев.

Не би го ставил јас Борко со Миленко во ист кош, освен што се политички решенија(кај нас очигледно поинаку не може) друга сличност помеѓу нив двајца не гледам.

И мене не ми се допаѓа што остануваме клуб кој е врзан со политиката, не може и на било кој искрен навивач да му се допаѓа такво нешто, ама треба да сме свесни дека и Михо нема да биде вечно тука, а очигледно друг избор немаме, опциите се исто како во фудбалот, единствениот понуден избор или да не постоиме.

Само за разлика од фудбалот каде се доведовме во ситуација во која сите страни ќе бидат во загуба, тука мислам дека ќе се изигра многу попаметно, а и Борко барем е човек од спортот, за разлика од свињата што цел живот живее на туѓ грб, татино синче форсирано секаде уште од дете, класична комуњара заглавена во времето, докажан преварант и криминалец со тапија, нема да најдеш човек во светот што ќе каже добар збор за него.

Сигурен сум дека Борко многу подобро ќе компензира со цела ситуација и нема да влече потези како идиотите во Фк Вардар кои за месец дена успеаа да влезат во војна со навивачите кои го спасија клубот и да се посерат на цела приказна која беше градена две години и поддржана од целиот македонски народ.

За Рк Вардар доаѓаат подобри времиња.

Од добрите вести: Мечка денес беше на клупа.
Тренираше со екипата, но натпреварот го следеше од трибини, но дали знае некој каква е ситуацијата со Борозан, денес не го видов на трибина, најверојатно се одмара после повредата

Нареден викенд е утакмицата која е да се биде или не за нас во овој дел од сезонава.
Тимов нема сили да тепа во Битола, мислам дека тоа е повеќе од јасно, иако изненадување се случуваат (примерот од лани). Со нив мислам дека ќе сме 2-2, секој ќе си тепа дома, а титулата ќе се решава на гостувањата кај Охрид и Алкалоид.
Тепаме ли во Охрид, ќе го имаат они притисокот на нивна страна и може да кикснат таму, а ќе им биде и потешко против нас на домашен терен. Изгубиме ли таму, отиде сезоната, ќе отидеме со лоша атмосфера во Битола и ќе не стртат 10 разлика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom