Фан клуб - РК Вардар

Абе не му влевај лажна надеж, ако ти се верува што се сум праел последно коло со Турново за дрес да добијам... Значи бев у нивна соблекувална 1 минута, дур не ме избркаа, ги чекав на нивни излез и од секој поединечно барав капче,дрес што било значи ама само утешна слика за спомен си добив, што не е воопшто мала работа, тогаш знам добри саат време бев таму и закаснив на рк со Металург кога се играше на Кале. Ова е за ФК ама истово ти е и за РК, дресови од играчите, освен ако не си род со нив или не дај боже инвалид скраја да е тешко, многу тешко :(

Сакаш дрес ? :pos:

http://www.skopjezavardar.bloger.index.hr/post/vardarmetalurg-24112013/23976659.aspx

Искина типов, уште малце ќе станам последниот кој го убедиле дека мечот е насместен.
Изгледа само јас и DracevoTheCity останавме што мислиме дека не била местена :pos:

...и јас :).. добар е блогов, ама не се согласувам со видувањето на блогерот.. Иначе на Карачиќ вчера му беше дојдена цела фамилија специјално за натпреварот. Дали стварно може некој да мисли дека намерно промашуваше?! Како тоа, иде го гледа Раде и му намигнува на која страна ќе му шутне? Па после тоа глуми дека е бесен што го игра својот најлош меч откако е во Вардар и тоа пред буквално цела своја фамилија?! А околу Дујшебаев, па тој вчера играше далеку подобро отколку на првиот меч! Зошто тогаш не рече некој дека намерно играл слабо?! Не, едноставно бевме ПРОЧИТАНИ!

...и јас :).. добар е блогов, ама не се согласувам со видувањето на блогерот.. Иначе на Карачиќ вчера му беше дојдена цела фамилија специјално за натпреварот. Дали стварно може некој да мисли дека намерно промашуваше?! Како тоа, иде го гледа Раде и му намигнува на која страна ќе му шутне? Па после тоа глуми дека е бесен што го игра својот најлош меч откако е во Вардар и тоа пред буквално цела своја фамилија?! А околу Дујшебаев, па тој вчера играше далеку подобро отколку на првиот меч! Зошто тогаш не рече некој дека намерно играл слабо?! Не, едноставно бевме ПРОЧИТАНИ!

Па и јас реков дека не е местена, ама Коњаникот не заборави нас, си пишува како нему му одговара како педериве од Металург станал! :mad: :P :D

Шала на страна, што беше, беше, момците ја имаат мојата подршка, максимално како и секогаш, некогаш и они ќе имаат лош ден, како што сите имаме, мечот и не беше до толку решавачки, да не заборавиме колку среќа ни донесоа овие години, какви глупости доживеавме со ФК Вардар, местени утакмици, утакмици без шут кон гол (ако памтите кога им пеевме во Тетово) мизерија од фудбал, делење бодови по рамковен, секоја година не дупат со купот, идеме ко будали за на крај да го дадат по договор, па пак идеме да ги гледаме, пред се затоа што сме израснале со ФК Вардар. :) Верувајте нашите минути со РК Вардар допрва доаѓаат! ;) Напред Вардаре!

Прочитани само во второ полувреме. Колку и да си прочитан, еден гол за 17 минути е ПРЕМАЛКУ.
Вачо Димовски да им ја земе топката на цела одбрана и да им даде гол, баш тогаш кога се кршеше резултатот? Зицери еден на еден, ќе се случи еднаш, ајде. Ама неколку пати, затоа што сме биле прочитани? Мене ми е сомнително и имам право да верувам во тоа.

Јас не тврдам дека бил мечот наместен, ама па што вие другите ме убедувате дека не бил наместен? Од каде па вие имате докази дека тоа не било така како што велам јас и останатите?

Прочитани само во второ полувреме. Колку и да си прочитан, еден гол за 17 минути е ПРЕМАЛКУ.
Вачо Димовски да им ја земе топката на цела одбрана и да им даде гол, баш тогаш кога се кршеше резултатот? Зицери еден на еден, ќе се случи еднаш, ајде. Ама неколку пати, затоа што сме биле прочитани? Мене ми е сомнително и имам право да верувам во тоа.

Јас не тврдам дека бил мечот наместен, ама па што вие другите ме убедувате дека не бил наместен? Од каде па вие имате докази дека тоа не било така како што велам јас и останатите?

А ти имаш доказ дека е наместен? :) Пред две години што ни се случи во Автокоманда, мислам дека на полувреме беше нерешено или еден гол разлика а си отидовме со - 6/7 (не се сеќавам точно нека ме поправи некој) па титулата беше решена, џабе се играше втората на Кале :)

А ти имаш доказ дека е наместен? :) Пред две години што ни се случи во Автокоманда, мислам дека на полувреме беше нерешено или еден гол разлика а си отидовме со - 6/7 (не се сеќавам точно нека ме поправи некој) па титулата беше решена, џабе се играше втората на Кале :)

Ако мислиме за истиот меч, заврши -10:(

Не тука јас тврдам, и читај малце пишав скандинавски дека се 2 за 2 наместнеи оној момент кога РФМ ги седна на маса двата клуба и кога од Вардар прифатија и 300 карти само на истиот состанок. Со тоа сметаат дека и Вардар и Метлаург се сигруни и дека ќе пројдат понтаму и дека ЕХФ ќе ни даде две места догодина за ЛШ, ако пројдат двете екипи во 1/8 финале.
ние не сме скандианвиц, ние сме Балканци, а да глумам и да се обидувам да се правам она што не сум не можам и не поднесувам такви работи. Посебно не вакво шминакње на демек макеоднскиот ракоемт.
Сега се надевам и двете екипи да ги исфрлат од ЛШ, и ниедно место ни за во ЕХФ купот да не добиеме догодина.
А сега ќе видите следната утакмциа дома, колку публика ќе има Вардар после утакмицава. И после ваквото резлење за доброот на мак ракометот. Сега Мукаетов и Ѓорѓе Иванов и Никола Груевски нека навиваат за нив, јас мојот глас ќе си го штедам.
--- надополнето: 25 ноември 2013 во 19:02 ---

Барем играа од срце, го поштуваа дресот што го носат и гинеа на терен.
И овие беа исти до пред овие две утакмици кога прифатиле да изиграат два наместена меча.

Те подржувам во целост, затоа и те прашав за да видам какаво ти е мислењето.Затоа што голем број од фан клубов сметаат дека првата била фер а втората наместена.Поглупо мислење од тоа нема и веројатноста за ова е 0,000%.
И јас како и тебе 100% сум сигурен дека двомечов е наместен.Тоа го увидов уште од првото полувреме на првата кога металург си фрлаше топки во аут и одеа на пробиивања,шутеви неизградени од 9-10 метри т.е истото она што вардар го правеше во второво полувреме вчера.
Да сум јас на ваше место не би одел на навивање.Имаше муабети дека некој играч од вардар се јавил кај роднини во богданци или гевгелија за да играат на 2ка колку сакаат.Нз колку е ова вистина.А спрема натпреваров кој го изгледав и те како е можно.

Ако мислиме за истиот меч, заврши -10:(

Па не се сеќавам точно, ама знам дека на полувреме беше тесно, а на крајот не масакрираа, ни малку надеж не ни оставија..а мечот одлучуваше за титула.

Малце ги мешаш работите друже.. Како тоа може да се докажува дека некој не крадел?! Се докажува дека крадел. Ај ти докажи ми дека ПСЖ - Барселона не беше местена. Или на пример Вакер Тун - Вардар, Металург - Динамо, која било. Се додека нема доказ за тоа, не може да се тврди дека постоело. Ова со Ванчо што сите се фаќате не беше воопшто така. Бев во М1 блокот и акцијата се одвиваше пред мене. Топката сосема случајно дојде до Ванчо, не дека тој се бореше против било кого во скок игра.. а и Страхиња направи се што можеше да спречи гол. А ако веќе местеле, зошто баш таа топка ќе му ја пуштеле на Ванчо кога и онака Металург веќе имаше безбедна предност. А ти секако дека имаш право да веруваш во што сакаш, кој ти го оспори тоа?

Јас само не разбирам на која основа му се дава на Тоскич толкава минутажа наспроти Чипурин и Стоилов.Со нив двајца Тоскич е комплетно непотребен,посебно во напад.60 минути можат слободно да бидат поделени помеѓу Чипурин и Стоилов.

Гледам уште расправате на темата дека утакмицата била наместена.. Јас само ќе ве прашам дали Самсоненко е сопственик на кладилница и толку од мене.. Парите го вртат светот, тоа да си го знаете ко оче наш !

Гледам уште расправате на темата дека утакмицата била наместена.. Јас само ќе ве прашам дали Самсоненко е сопственик на кладилница и толку од мене.. Парите го вртат светот, тоа да си го знаете ко оче наш !

И што ако е газда на кладилница? Дали ти знаеш колку пари се врти на една утакмица ракомет? Дали си свесен дека тоа е мачкина кашлица. Дали мислиш дека ако мултимилјонер (да не кажам билјонер) се бламира ќе седи на клупа и ќе изиграва мајмун за време на тајмаут?

Овде смрди ама Вардар и Самс немаат врска со тоа. Првата се играше машки и победата си е чиста ко солза, сакаат тие да признаат или не. Факт е дека имаме подобра екипа, дека се ептен тенки и дека неможат со нас во ист ритам да одиграат. Физички се неспособни да ни парираат. Линкот што со стави Коњаникот е најдобро објаснување со тоа што тука Вардар не е умешан него некој други виши сили за доброто на МАК ракометот. Тие си имаат системи како да го наредат ова и да мора да биде извршено. Затоа добивме и такво тромаво второ полувреме. На прв поглед бев сигурен дека е само лош ден ама кога ќе ја видиш снимката по втор, трет пат, кога ќе се присетам што Доне им збореше на тајмаут против Партизан во СЕХА кога ги пцуеше да играат на небитен натпревар а сега си го ладеше јасно е дека нешто тука не штима. Играме со екипа што ја знаеме ко буквар, стратегијата ја погагаме 3 полувремиња по ред, и одеднаш се мењаме за да не раструрат? Лино не се жали за ништо цела недела? Го пушта ушко да му води тајм аут? Комити не ги пуштаат да влезат со купени карти на домашна утакмица и тоа ЕБР... Нека им е честита победата ама и они си знаат дека ова им е последно. Со овој тим против овој Вардар и против засилувањата кој доагаат тешко дека ќе може да парираат уште долго, не дека и и сега се кадри ама ајде...

Бате ФАРАНГ, ти си најсамобендисаното суштество што го имам некогаш сретнато.ПРвата била чиста а вторава начевци се вмешаа и ја наместија а ?
Малце пари се вртеле на ракомет и биле мачкина кашлица за вашиов во ред тоа али утакмициве се редеја за бодови а не за правење пари од кладилници.И кога е милијардер и е моќен кој ќе го натера него да намести ако не сака тој ? Соочи се со тоа дека двата натпревари беа претходно изрежирани 2 за 2 да бидат и тоа којзнае од кога е ова изрежирано ако не и уште кога паднаа во иста група, ништо не ме чуди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom