Фан клуб - РК Вардар

Не би зборел Самсоненко само од памет, до сега нашиот клуб не се покажал луд како спротивниот табор. Него, нели дечкото се срчкал со Ванчо, а неколку дена пред натпреварот за Ванчо имаше прилог од Бекстејџ како фамилијарен човек, жена му го испофали... Не знам кај прочитав, на некои и 1.000 евра да им дадеш ќе направат таква глупост, или да им ветиш нешто друго... Којзнае, особено поради тоа што и Сајбер рече дека прв пат му се случува ова на дечкото и не е таков.А одма по настанот, цела клупа трчаше кај делегатот и судијата да бара прекин, како договорени.

Доколку не биде уапсен при толку камери и снимања, и јавни слики, и не биде казнет дечкото, нешто ќе смрди...
Минчоруг само на тоа се спремни

Блада Самс овојпат :)
Нема везе тоа што го збори, дечкото што го фрли столот живот дава за Вардар :)
Во претходна ситуација си размениле неколку пцовки со Ванчо и затоа кога дојде во близина Димовски, овој прво фрли со стиропор, па Ванчо одново му пререче нешто (можев и јас да го видам како збори), по што типов фрли стол во терен.
Ванчо изигра тактички затоа што во тој момент ние се враќавме во игра и дојдовме на -3 ако не се лажам или -4. Вака тактички и на наша глупост украдоа време во кое можеа да ја прекинат нашата еуфорија и серија на теренот и практично да ја решат утакмицата :)
Фрлениот стол им дојде како кец на десетка, ние се враќавме во утакмица, направивме глупост, и они си добија можност уште пред време да го сдобијат мечот (нешто за кое немаше основа) или бар малце да добијат на време.

Намерно они јавија дека Вугринец го гаѓале, за да не го вмешаат Ванчо во случајот. Кој беше во сала знае дека Ванчо се накурчи после фрлениот стол и ја рогна топката во заштитната мрежа на нивниот гол.
Му пишаа пријава за настанот?

Незнам дали некој ова го постираше тука, али еве да го постирам од официјалната веб страна на РК Вардар.

РК ВАРДАР СИНОНИМ ЗА РАКОМЕТОТ ВО МАКЕДОНИЈА

Вторник, 26 Ноември 2013

zvardaaaa1.jpg

Големината Вардар ја покажа и покрај поразот. Не бараше алиби за поразот, ниту пак бараше оправдување во организација, судии, Металург или било кој. Ниту пак го поставивме прашањето зошто само Нова Македонија имаше фотографија од инцидентот и покрај тоа што знаеме дека сопственикот на Металург е и сопственик на Нова Македонија! Јавно излеговме со соопштение дека ваквите изолирани случаи ги осудуваме, и се за најголема казна. Тоа е големината на Вардар.
Постојано сме мета на критики како треба да се води еден тим, постојано сме мета на критики поради нашите навивачи, постојано сме мета на критики од разни ракометни стручњаци, кои мислат дека се доволно компетентни да го критикуваат целокупниот состав и работење на најголемиот клуб кој долги години успешно опстојува во Р. Македонија.
Сергеј Самсоненко има за цел да се најде стручњак од ракометниот свет кој би бил достоен да биде тренер на Вардар. Не секој треба да седи на клупата на македонскиот бренд кој е синоним за спортски клуб ширум целата територија на земјава. Високото мислење за самите себеси е дострелот и амбициите кои ги имаме зацртано како екипа. Го победивме Металург, но и загубивме од нив, ремизиравме со една Барселона и ПСЖ. Мотивот од ден на ден расне и амбициите се се поголеми.
Доаѓањето на Пепи Манасков, легендата на македонскиот ракомет и ракометарот на 20-от век во Македонија, си го кажува своето. Тоа е доказ дека РК Вардар мисли за иднината на ракометот во Македонија. Како одговорно лице на јуниорските и младинските категории на македонскиот ракометен бренд ќе биде поддршка за РК Вардар во процесот на ’’регрутирање’’ на млади и талентирани ракометари, кои ќе се натпреваруваат во првенството на Македонија.
Многумина зборуваат дека сега Вардар треба да се казни, дека финансиската казна би била премногу блага за нас. Неможеме да разбереме како некој има желба за такво нешто. Секој кој има искуство со спортот воопшто, би знаел дека борбите се водат на теренот, а не надвор од него. Дека тоа што се случува на трибините треба да остане на трибините. Не треба поради некои исклучоци да страдаат клубовите кои се од огромна важност за развојот на спортот во една држава. Исто така најмалку би сакале поради некои исклучоци да се формира стереотипна погрешна слика за целокупната група фанови и обожаватели на РК Вардар. Клубовите се големи поради своите фанови пред се. Затоа Вардар е најголем.
Историјата е таа која секогаш зборува за големите. Вардар е клуб со најголема традиција во ракометот кај нас, но и во спортот воопшто. РК Вардар е основан во 1961 година, како дел од Спортското друштво Вардар од Скопје кое постои од 1947 година. Тимот од Скопје е осумкратен ракометен шампион на Македонија. На домашна сцена, по три години пауза, Вардар одново го врати шампионскиот пехар во своите редови завршувајќи ја сезоната 2012/2013 со осмата титула шампион на Македонија. Целите за РК Вардар во иднина се јасни. Секогаш најдобри, секогаш на врвот.

Линк: http://rkvardar.mk/mk/news/vardar/480-2013-11-26-17-14-26

Што тропаш глупости бе, шутираа од неизградени позиции затоа што не можеа да дојдат ДО ПОЗИЦИЈА ЗА ШУТ. За Вардар во одбрана тогаш играше Растворцев, а завчера Душебаев, разликата е од овде до Марс.
Ние немавме шутеви од неизградени позиции, туку имавме 6 зицери за 15 минути кои ги утнавме, или поубаво кажано Мијатовиќ ни ги одбрани.

Да да баш ревијален меч играа, затоа Гоце Георгиевски сакаше да се тепа со судијата, затоа цела клупа скокаше цело време и Чокре зема стол за да го гаѓа судијата.

Најако екога збори некој што не ни бил во сала :facepalm:

1.ако е наместена утакмицава да не треба да дремат како мисири и да се виде дека е наместено од марс ? нормално дека ќе има такви театарски претстави да не сакаш и чоро и сакато да свати дека е наместена ?
2.Ако не одбранеше некој од зицерите мијатович резултатот ќе беше само поблизок а победникот ќе беше ист.
3.остави ги шутевите кои се не изградени неможам да се расправам за тоа,објасни како може оние играчи кои ги има металург да имаат бавча одбрана и колку само голови постигна вардар во првиот дел по грешка на металург кога им подаваа во раце или во аут и контра-гол ? Ти ако сметаш дека тоа е нормално за м еталург и одбраната која е меѓу најдобрите во европа вие све ја искинале во тоа прво полувреме се лажеш.
4.Зш не играше растворцев? не , стварно нз и си прашувам.Повреден беше? Ако беше повреден од каде знаеш дека стварно е повреден ?
--- надополнето: 26 ноември 2013 во 19:29 ---
Фаранг.
Далеку сум од пп иако 1/2 сум од таму по потекло.Доколку го мразам вардар зошто тогаш одам на негови утакмици кога сум во можност? Не зборувај нешто што не е така...

1.ако е наместена утакмицава да не треба да дремат како мисири и да се виде дека е наместено од марс ? нормално дека ќе има такви театарски претстави да не сакаш и чоро и сакато да свати дека е наместена ?
2.Ако не одбранеше некој од зицерите мијатович резултатот ќе беше само поблизок а победникот ќе беше ист.
3.остави ги шутевите кои се не изградени неможам да се расправам за тоа,објасни како може оние играчи кои ги има металург да имаат бавча одбрана и колку само голови постигна вардар во првиот дел по грешка на металург кога им подаваа во раце или во аут и контра-гол ? Ти ако сметаш дека тоа е нормално за м еталург и одбраната која е меѓу најдобрите во европа вие све ја искинале во тоа прво полувреме се лажеш.
4.Зш не играше растворцев? не , стварно нз и си прашувам.Повреден беше? Ако беше повреден од каде знаеш дека стварно е повреден ?
Фаранг.
Далеку сум од пп иако 1/2 сум од таму по потекло.Доколку го мразам вардар зошто тогаш одам на негови утакмици кога сум во можност? Не зборувај нешто што не е така...

Ме испровоцира и јас да ти одговорам :)

1. За столот е нормално, ама како Ванчо собирал топки, како шутирале топки во аут било апла местено? :) Демек столот е колку да се прекрие, а грешките во игра не. :)
2. Мијатовиќ бранеше одлично, зар не се случило до сега некој голман да откаже екипа и посилна од Вардар во моментов?
3. Од каде тоа па дека Металург имал една од најдобрите одбрани во Европа? Металург има добра одбрана кога Станиќ брани (бранеше) добро. Сега се виде дека се само просек, скоро 40 гола примени од Барселона, а и од другите тимови примија прилично доста голови.
4. Растворцев е повреден и ќе се оперира. ќе биде надвор од теренот 5 месеци, барем ние не ги правиме тие педерски фори, дека имаме повредени играчи за после магично да бидеме комплетни :)

Ме испровоцира и јас да ти одговорам :)

1. За столот е нормално, ама како Ванчо собирал топки, како шутирале топки во аут било апла местено? :) Демек столот е колку да се прекрие, а грешките во игра не. :)
2. Мијатовиќ бранеше одлично, зар не се случило до сега некој голман да откаже екипа и посилна од Вардар во моментов?
3. Од каде тоа па дека Металург имал една од најдобрите одбрани во Европа? Металург има добра одбрана кога Станиќ брани (бранеше) добро. Сега се виде дека се само просек, скоро 40 гола примени од Барселона, а и од другите тимови примија прилично доста голови.
4. Растворцев е повреден и ќе се оперира. ќе биде надвор од теренот 5 месеци, барем ние не ги правиме тие педерски фори, дека имаме повредени играчи за после магично да бидеме комплетни :)

1.не ми беше за столот туку за тоа со горгиевски ќе го тепал судијата бла бла ..
2.Ај види јас што напишав овде,реков дека мијатович и да не бранеше лошо ќе победеше металург пример со 2-3 разлика.
3.Па прима мн малце голови,а првото полувреме од првата шшибаше промаја од сите страни.И да згрешат неколку пати ајде али види колку топки апла она во раце им додадоја...Не ги правам јас надпросечни али дека онака голови ќе примат не ми штима некако.Со барселона знаеш и сам дека играа колку да се изигра и да нема повреди или замор.Таму одамна предадени беа се виде тоа уште по 5-6 мин дека така ќе играат. се сложувам дека станич е 50% од одбраната.
4. Не знаев за растворцев,значи нема блеф тука.
5.Дали знаеш што се докажуваме овдЕ? Сакам да ве убедам дека 2те се договорени и тоа претходно,дали вие го делите мислењето дека само втората беше местена? ОДговори на ова оти како што гледам безвезе муабет си тераме без никаква цел.Зашто работава дојде Вардар ако победи нема шанса да е наместена , а вторава сигурно била..

1.не ми беше за столот туку за тоа со горгиевски ќе го тепал судијата бла бла ..
2.Ај види јас што напишав овде,реков дека мијатович и да не бранеше лошо ќе победеше металург пример со 2-3 разлика.
3.Па прима мн малце голови,а првото полувреме од првата шшибаше промаја од сите страни.И да згрешат неколку пати ајде али види колку топки апла она во раце им додадоја...Не ги правам јас надпросечни али дека онака голови ќе примат не ми штима некако.Со барселона знаеш и сам дека играа колку да се изигра и да нема повреди или замор.Таму одамна предадени беа се виде тоа уште по 5-6 мин дека така ќе играат. се сложувам дека станич е 50% од одбраната.
4. Не знаев за растворцев,значи нема блеф тука.
5.Дали знаеш што се докажуваме овдЕ? Сакам да ве убедам дека 2те се договорени и тоа претходно,дали вие го делите мислењето дека само втората беше местена? ОДговори на ова оти како што гледам безвезе муабет си тераме без никаква цел.Зашто работава дојде Вардар ако победи нема шанса да е наместена , а вторава сигурно била..

Сум згрешил за столот де, исто ти доаѓа, ќе се тепал со судиите за да не биде приметливо, а Ванчо како лесно добивал топки, и како лесно краделе топки било апла приметливо.. хех :)
Металург воопшто нема толку "страшна одбрана", Вардар сезонава има дури и подобра, со Растворцев, Абутовиќ, расположен пикер (секогаш може да има) Петриќ, а и Брумен исто така игра одлична одбрана, Марковиќ може одлично да се снајде во одбрана..Кај нив Станиќ беше "виновникот" да изгледаат толку моќно, како што велиш и ти, не е ни битно сето ова:)
Него за прашањево си се збунил другар, барем за мене, јас не реков дека првата не беше местена, а втората беше, баш зборам цело време, дека двете не беа наместени, од каде на крајот излезе дека јас зборам дека наместени биле утакмциите.. :eek: се збунивме ептен:D
Кратко и јасно, барем јас што мислам да нема забуни, првата одигравме одлично, знаевме што сакавме, во одбрана бевме каде-каде поспремни со Растворцев и Петриќ кои играше одбрана, на втората утакмица, ги немавме овие играчи, башка што Растворцев знае колку-толку и во напад да упати некоја бомба, од нигде и никаде, втората утакмица голманот нивен се повампири, ние бевме швајцарско сирење во одбрана, и тоа е тоа, се случи што се случи.. :)Најмалку па држи муабетот дека си лапнале пари со добри коефициенти за 2-ка :ROFLMAO:, не ми се верува дека човек што гради сала, што реновираше сала, што ненормално вложува во два клуба, а можно е набрзо да бидат и 3, да се заебава за кладилница..:) Некои мислат дека беа местени, јас мислам дека не беа, ни едната ни другата, нема потреба за ова сега цел месец да дискутираме, беше што беше..:)

Тоа е тоа, некој мисли едната е наместена, некој мисли двете биле фер утакмици а некој па 2 за 2 мисли.Неможе да се погодиме за тоа нема врска секој си има свое мислење..

бтв што е ова потреси на мозок нешто хулигани ова она по вестиве гледам ? Тоа од вас нешто е како што разбрав од приведените ?

:facepalm::facepalm::facepalm: X 100. ФРЛА СТОЛ НА ТЕРЕН ПО ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧ. ЛИГА НА ШАМПИОНИ!!!??? Ако си го видел ова некаде на друго место, прати ми и ќе направам што сакаш.

Прво што има везе дали е ЛШ или обичен меч?

Па види недела дена пред ова со рачка го ПОГОДИЈА Караџиќ, тоа е уствари пострашно дека имаше удар на играч. Собол во Аутокоманда беше патосиран од удар со шише па продолжи натпреварот по кој ја изгубивме титулата и играчот кој си замина од МКД нормално. Сум видел со бакљи како го гагале голманот и го погодиле, сум видел како скакавец му имаат фрлено на Дино Баџо во Полска а сум бил на утакмица каде противнички играчи и навивачи биле гаѓани и со пикада. Така да столче кое никого не погоди е ништо страшно иако не требаше да се случи. Тоа го потврдија и делегатот и судијата кој ја продолжија утакмицата.

Страшниот дел е што противничкиот тим одма се побуни и бараше прекин место само да се продолжи и да се сведе на 1-2 реченици во записникот сега ќе има повеќе и нормално поголема казна за Вардар. Затоа и не ги сакаме вештачките.
--- надополнето: 26 ноември 2013 во 23:55 ---
Блада Самс овојпат :)
Нема везе тоа што го збори, дечкото што го фрли столот живот дава за Вардар :)
Во претходна ситуација си размениле неколку пцовки со Ванчо и затоа кога дојде во близина Димовски, овој прво фрли со стиропор, па Ванчо одново му пререче нешто (можев и јас да го видам како збори), по што типов фрли стол во терен.
Ванчо изигра тактички затоа што во тој момент ние се враќавме во игра и дојдовме на -3 ако не се лажам или -4. Вака тактички и на наша глупост украдоа време во кое можеа да ја прекинат нашата еуфорија и серија на теренот и практично да ја решат утакмицата :)
Фрлениот стол им дојде како кец на десетка, ние се враќавме во утакмица, направивме глупост, и они си добија можност уште пред време да го сдобијат мечот (нешто за кое немаше основа) или бар малце да добијат на време.

Намерно они јавија дека Вугринец го гаѓале, за да не го вмешаат Ванчо во случајот. Кој беше во сала знае дека Ванчо се накурчи после фрлениот стол и ја рогна топката во заштитната мрежа на нивниот гол.

Остај го, они спинуваат треба и он малку... Кој ги ебе

Нарачани статии фрчат на сите страни.Видете го само ова http://ekipa.mk/komentar-seznajkoto-sergej-samsonenko/.Не знам само која им е целта на Металург и што пробуваат да направат со ова,да не мислат дека можат да го навредуваат доволно овој да рече ај се откажувам и да си отиде.Типот живее во Македонија со неговата фамилија со години и гради спортски комплекс шансите да се откаже се минимални,може само да го изнервираат и да ги закопа комплетно.

И не само статиите што се нарачани видете го и коментаров
ас сум вардаровец во принцип, ама Вардар во ракомет не можам да го поднесам заради фактот што во последниве години со нечија друга помош успеваа да го победат Металург, лани на сила му ја одзедоа титулата во нерегуларен меч.
и коментари нарачани има на истите.

Ова веќе е плачење да ги искинеш од млатење.Вујо го истераа на една година за глупост.Кој казнуваат бе една година за вербален дуел,не го допре судијата.Играчи ни купуваат за време на сезона.По весници лајат дека они биле шампиони.Мајките ви се шампионки дебили ни едни.

Фаранг.

Мислам негде прочитав ПП затоа хехехе... Види твоја работа си е како гледаш на се ова. Јас незнам зошто идеш на утакици на Вардар ако не навиваш за Вардар... Ако навиваш ок, ако не искрено јас би да не идеш хахаха, ќе има повеќе карти за тие што навиваат и си го сакаат клубот. ;)

Јас ти кажав што мислам, може до утре да збориме дали и како и ако биле наместени. Мене не ми е логично да се местат 2 за 2 затоа што тоа ништо не решава, не ја гледам логиката што добиваат КЛУБОВИТЕ (заборави на РФМ и Македонија, два преставника 1/8 финале, таквите работи, него самите клубови). Само си ставија белег и направија поголема тензија со ова. Од ова ниту Вардар ниту Металург не е во ќјар. Затоа и не е логично ова да се мести поготово на ваков начин. Ако беше местено немаше Гоце на првата да сака да го тепа судијата. Се гледа тука дека одкако Вардар ги доби во гости и беше јасно дека ќе ги добие и дома (после прво полувреме) тука паднал некаков дил/притисок да се пушти утакмицата за и металург да помине. Без овие бодови металург имаa сигурни бодови само со тун и така сигурно отпаѓаа или беа во наши раце, Вардар со победа над металург, и тун можеше да им ја пушти или изигра нерешено co Динамо за да идат понатака ако сакаа, не дека ќе сакаа или дека го оправдувам тоа. Во секој случај притисокот беше на металург да ја добие втората. Јас лично верувам дека ако Металург си ја тепаше првата и водеше во втората истиот притисок од оние кој имаат ќјар во тоа да имаме 2 преставинка во 1/8 финале ќе им направеа и на Металург притисок да ја пуштат. Затоа Вардар имаше шантраво второ полувреме, без соодветни тајмаути, без нервози кај Доне, без добро поставена одбрана, со удари во раде или надвор од рамките на голот, со загубени топки итн... Не викам дека Металург е слаб и дека е невозможно да направат пресврт ама викам дека Вардар кој 2 пати се врати со ПСЖ и БАРСА кој на барса и даде 30 гола е кадар да даде повеќе 6 гола во едно полувреме па макар цело го играл и со играч помалку. Некој убаво напиша ЖРК Вардар во македонска лига со јеби ветар екипи немала ситуации кога противник не и давал гол 18 минути не пак овој тим на Вардар. До утре може да збориме ама факт е дека металург имаат само 8-9 играчи на врвно ниво и дека без расположен Станиќ не можат да му парираат ни од блиску на овој Вардар кој има 20 играчи на горе доле слично ниво. Раде имаше ден не го спорам тоа ама ова беа зицери, без врска шутови во него и надвор од гол, изгубени топки без залагање одбрана итн... Смешно е тим чии костур го сочинуваат старци да може да се носи со Вардар кој игра брз модерен ракомет. Од километар се гледа дека кога играат со брза екипа не им оди. Повеќе од јасно беше дека ако паднеше металург немаше да што да бараат ни во Минск поготово со ваков Станиќ затоа и некој реагира овде... Не е битно, бидна нека им е со среќа, се надевам ќе не остават на раат да ги избушиме за титула и дека нема да има педерски игри и притисоци во Аутокоманда кога ќе се кршат копјата за титула. Ако толку се добри и владеат со Скопје нека прифатат мегусебните дуели да се играат во БТ па да гледаме сите а не 600 вработени кај Минчо.

Абе не идам јас на утакмица ако не навивам.
Идам на металург - навивам
идам на вардар - навивам
идам на пелистер - навивам
Која е поентата да одеш на утакмица и да дремеш ?
Незначи дека во ситуацијава ја оспорувам првата победа на вардар и мислам дека е наместена и не ги сакам јас вардар или ги мразам..

Не знам дали ќе се согласите, ама според мене форумов го направивме напорен после 24.11. Стана се, само не „фан клуб на РК Вардар“.. За жал повеќе делува како клуб за плукање на РК Вардар.. А до скоро беше место каде што се водеше супер дискусија за клубот, со анализи за натпреварите, предвидувања, најавување или предлагање на трансфери, постирање интервјуа, очекувања од играчите... сега стана место каде што се ловат фантоми и се фантазираат сценарија на заговор. Логично е на една фан страна да пишуваат луѓе што го сакаат и чувствуваат припадност кон клубот на кој што му е посветена страната. Ако не се фанови на Вардар, не знам ни зошто читаат или пишуваат на форумов. Тоа е исто како машко да почне да го следи форумот на фемина на одделот за избор на кармин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom