Фан клуб - РК Вардар

Абе овој Брумен ѕверка од иргач.. Денес 10 гола од 10 обиди, во првиот наптревар имаше 4 гола од 4 обиди... Некој да не знае во вториот натпревар против Иври како му беше статистиката ?

Кој муабет го тепате :pos::pos::pos: иначе има доста квалитет лежи у тие горе :D
Сликава од комити :pos::tapp: тешки лешинари отишле еј хаха :pos:

Шо бе никој не пуштил анализа за оваа оваа со Мешков :pipi:

Кратко.. голманска позиција моли и плаче за засилување дефинитивно не се стабилни ни Даскаловски ни Милиќ.

Одбраната треба уште малку уигрување.. побрзо излегување на играч, цврста зона да се игра.

Нападот солиден, убави ротации се играат, два цепелини паднаа, разновидни шутеви може да понудат.

Брумен .... :cuc: одличен.. имаше едно уфрлање и од пикерска, вкупно 10 гола... дефинитивно класа крило.

Дибиров исто одличен, незапирлив од крило.. само мислам малце во одбрана може подобро да изигра.

Караџиќ мора да го спомнам... пружи супер партија... и пасови и шутеви.

Душебаев и Растворцев исто со шутеви од зона, кога не ни иде таму може да се решение.

Квалитетов го гледам тука што можеме да играме утакмици на многу голови.. и со послаба одбрана и повеќе примени голови пак може да дадеме многу. Забелешка ми е што пикерот слабо се користи.. да не речам скоро ич, а греота е пикери како Стоилов и Чипурин да бидат неискористени.
Претпосавувам сега во наредниов период ќе работат повеќе и со топка... така да очекувам уште подобри резултати.

Мите Стоилов последниот пенал... рамка од гол утна :D

Терзиќ сеуште ниту еднаш не го видов...

Генерално одлична партија со 9 гола разлика.

Мора да се каже дека Вардар одлично изгледаше против Мешков.

Она што многу пријатно ме изненадува е колку модерен само ракомет играат под Кастратовиќ.

Крилата се извонредни. А и многу се користат во тие полуконтри и контри кои многу ефективно ги играше Вардар. Треба да се поработи уште на работа со пикерите, таму има уште неискористен потенцијал. Во бековската линија, ми се чини дека Петриќ и Карачиќ малку претеруваат со солирање, но генерално и тие се одлични.

Одбраната може да биде и подобра, макар што генерално и не беше лоша. Факт е дека играат многу агресивно со многу ризик, заради што понекогаш има и големи дупки, но заради тој ризик и успеваат често да пресечат топки и да изведат брзи контри и полуконтри. Мислам дека е тоа свесен ризик.

Единствена слабост се голманите. Дефинитивно му треба уште еден голман од повисока класа на Вардар. Милиќ и Даскаловски (мислам дека Чаневски ќе отпадне) се ок за 2 и 3 голман во екипата, но Вардар реално моментално нема прв голман.

П.С. За најдобар играч прогласен Мите Стоилов :pos:

Мора да се каже дека Вардар одлично изгледаше против Мешков.

Она што многу пријатно ме изненадува е колку модерен само ракомет играат под Кастратовиќ.

Крилата се извонредни. А и многу се користат во тие полуконтри и контри кои многу ефективно ги играше Вардар. Треба да се поработи уште на работа со пикерите, таму има уште неискористен потенцијал. Во бековската линија, ми се чини дека Петриќ и Карачиќ малку претеруваат со солирање, но генерално и тие се одлични.

Одбраната може да биде и подобра, макар што генерално и не беше лоша. Факт е дека играат многу агресивно со многу ризик, заради што понекогаш има и големи дупки, но заради тој ризик и успеваат често да пресечат топки и да изведат брзи контри и полуконтри. Мислам дека е тоа свесен ризик.

Единствена слабост се голманите. Дефинитивно му треба уште еден голман од повисока класа на Вардар. Милиќ и Даскаловски (мислам дека Чаневски ќе отпадне) се ок за 2 и 3 голман во екипата, но Вардар реално моментално нема прв голман.

П.С. За најдобар играч прогласен Мите Стоилов :pos:

Па спомна коментаторот дека преговараат веќе со нов голман а тоа е Горазд Шкоф кој играше во Цимос.Многу искусен голман, токму таков и ни треба за во ЛШ.Е сега прочитав дека изиграл една полусезона во Кретеј во Франција ама тие отпаднаа така да би требало да се пресели кај нас.

Па спомна коментаторот дека преговараат веќе со нов голман а тоа е Горазд Шкоф кој играше во Цимос.Многу искусен голман, токму таков и ни треба за во ЛШ.Е сега прочитав дека изиграл една полусезона во Кретеј во Франција ама тие отпаднаа така да би требало да се пресели кај нас.

Го спомна Матвеж Скок, моментален голман во Целје. Баш ми текнува рече голманов од Целје бла бла..

Го спомна Матвеж Скок, моментален голман во Целје. Баш ми текнува рече голманов од Целје бла бла..

Го слушнав и јас тоа, ама искрено Скок и не мислам дека е некој којзнае каков голман. Ист како и другите кои ги имаат.

Го слушнав и јас тоа, ама искрено Скок и не мислам дека е некој којзнае каков голман. Ист како и другите кои ги имаат.

Па шо знам да ти кажам, незнам ни дали е прв тим во Целје овој. Проблем е што не верувам дека сеа може да се најде квалитетен голман со оглед на тоа дека тимовите се веќе составени. Едина опција што ја гледам е да го откупи Станиќ таман пред утакмицата со Сегед или овој Кастратовиќ да ископа некој голман од негде...

Терзиќ сеуште ниту еднаш не го видов...

Генерално одлична партија со 9 гола разлика.
Терзиќ е(или беше) со српската млада репрезентација, знам читав пред недела дена можеби дека изиграле лошо, ми се чини дека уште се игра првенството, а може сум и грешка ако било тоа на кое што беше и Душебаев....

За натпреварот, Брумен во напад одличен но во одбрана лесно го поминуваат зашто се излетува многу, го приметив и со Констанца два пати, исто и сега со Брест.

Се надевам дека во одбрана вака играат само поради тоа што не сакаат премногу да се ангажираат и да се пазат од повреди, инаку доста лесно ни влегуваат низ централните бекови.

Во контри и полуконтри сме феноменални, сите играат одлично. Карачиќ очигледно се поправи и одигра одличен натпревар.

Да дефинитивно квалитетот се приметува и за некој кој 5 пати гледал ракомет.

За одбраната и ја тоа го приметив... дупки остануваат, лесно противнициве се дигаат на шут небранети, а најверојатно што викаш може и се штедат малце сеа.

За напад ми се свиѓа што има многу опции... Караџиќ може пробив да напраи, Душебаев и Растворцев на шут, Брумен и Дибиров од крило. Уште со пикер играта да ја средат и ја мислам дека ќе немаме утакмица испод 26- 27 гола сезонава да дадеме.

Таков напад, со средена одбрана и поквалитетен голман... тоа ќе биде страшно да се гледа

Тешко е да се најде врвен голман во овој период, а очигледно ни треба некој што има големо искуство. Милиќ и Даскаловски имаат свои минути ама не се стандардни во формата...
Најдобар потег според мене би бил да се земе наркоманот. Колку сакаат нека им дадат, подобар голман нма да најдат во тој краток период...
Две муви со еден удар би било тоа, ем значително послаб конкурент ем ние со добар голман на голот.

Солиден беше турниров. Утакмицата со Иври ми изгледаше како тактичка игра, особено то водевме со 8 разлика :)
Сепак на турниров веројатно и Металург и Вардар ги кријат сите свои можности.
Ме радува што мисирине сеуште играат ист антипатичен ракомет, и што медолино не им ги ротира играчите па до полусезона пола ќе бидат повредени. Се им се базира на индивидуалноста на нивните бекови, а тоа не пали секогаш. Да видиме дали Кастратовиќ ќе ги искористи слабостите кои ги покажува некогаш најдобриот тренер во светот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom