Фан клуб - РК Вардар

Титулата се освојува со победи во Охрид и Автокоманда. Фокусот максимално треба да биде насочен кон тие натпревари, да победиме како знаеме и умееме. Ако треба со пола гол, само да победиме.

jas ne se somnevam deka ke go dobieme ohrid a za alkaloid iako ke bide potesko mislam deka ke mozeme i niv da gi dobieme. iskreno ocekuvam i u bt edna da gi mavneme. ama jas sum optimist za razlika od sajberot.

Јас не знам што толку од Алкалоид се плашите и го преценувате :D
Грешката која ја правиме е што одиме без навивачка група таму, место да им се деси 50 карти дадовте, 500 ви дојдовме :D
Со поддршка во Автокоманда, шанси нема да не тепаат. Ама ние сме лабави по тоа прашање.
Мора да се победи таму, тие се клучните утакмици годинава.

Апсолутно. Цел фокус треба да биде на гостувањата во Автокоманда и Охрид. Да го претвориме во добивка нерешениот на Пелистер во Автокоманда, затоа што засега е нивна предност. Ама ќе биде претешко тоа. Со нив доволно е дома да ги добиваме, на гости може и со кадети да им излеземе.
Затоа викам со комплетен фокус, со детална анализа на секој нивен играч, посебно на голманите. Најважно ќе биде каква одбрана ќе одиграме против нив. Ако ја подигнеме одбраната на уште еден левел погоре, со брзо движење и покривање, тогаш патот то победа ќе биде многу полесен. Кога е така и они влагаат во грешки. Во напад секако нема да има место за смешни технички грешки, не смееме да им даваме шанси за лесни голови, пошо тоа ќе не убие. Од тоа што го видов на натпреварите со Охрид и Пелистер, мислам дека имаме шанса да ги добиеме, ама као што кажав, да бидам исполнети најголем дел од елементите кои ги набројав. Валах пак да биде на ниво, поважно е да одбрани топки во прав момент, него да напука на почеток неколку одбрани а после да го нема. Се надевам дека се опушти после дербито, собра дрскост и самодоверба и ќе тера така понатака. Би било супер и Комити да има во шталата, тоа е оној ветер во грб на вакви натпревари кој е доста важен. Тоа е, ќе видиме како ќе биде, се надеваме на најдобро. За едно сум само сигурен. И покрај се што ќе биде, да не бараме смена на Чупко, и да му дадеме шанса и наредната година со плус негови засилувања да работи. Мислам дека ќе биде добар потег. Полека ствара хемија, има кај секој од нив, и кај брат му и кај Келентриќ. Многу му значи Вардар, се гледа тоа, и има искрени намери да го врати Вардар на врвот. Со кешарица и неговото име мислам дека можеме повторно да донесеме солидни имиња кај нас.

Грешката која ја правиме е што одиме без навивачка група таму, место да им се деси 50 карти дадовте, 500 ви дојдовме :D
Со поддршка во Автокоманда, шанси нема да не тепаат. Ама ние сме лабави по тоа прашање.
Лани во плејофот кога изигравме нерешено навивавме како група, тогаш прв пат официјално дозволија гостински навивачи, претходно се протнувавме ама со карти од Алкалоид.

Сепак се сложувам дека оваа година треба уште по масовно да се оди во Автокоманда, а и да навиваме на останатите натпревари во ракомет.

greska se pravi sto voopsto se igra vo taa sala. mora da se insistira da se igra vo pogolema sala radi bezbednosni pricni. realno tamu nema uslovi od sekoj mozen aspekt ali nezavisno imame podobar tim od niv koj doprva ke se stegnuva i uigruva. so niv u gosti e posledno kolo taka da maksimalno podogtveni ke sme za taa.

Апсолутно. Цел фокус треба да биде на гостувањата во Автокоманда и Охрид. Да го претвориме во добивка нерешениот на Пелистер во Автокоманда, затоа што засега е нивна предност. Ама ќе биде претешко тоа. Со нив доволно е дома да ги добиваме, на гости може и со кадети да им излеземе.
Не сум успеал да изгледам нивен натпревар, се врати ли Митев на терен или уште е повреден?

Пред сезонава исто се дискутираше за доаѓање на Николов од Бутел на десен бек, ама не се сеќавам дали беа само шпекулации и некој поупатен да кажи што бидна со тој муабет

Затоа викам со комплетен фокус, со детална анализа на секој нивен играч, посебно на голманите. Најважно ќе биде каква одбрана ќе одиграме против нив. Ако ја подигнеме одбраната на уште еден левел погоре, со брзо движење и покривање, тогаш патот то победа ќе биде многу полесен. Кога е така и они влагаат во грешки. Во напад секако нема да има место за смешни технички грешки, не смееме да им даваме шанси за лесни голови, пошо тоа ќе не убие. Од тоа што го видов на натпреварите со Охрид и Пелистер, мислам дека имаме шанса да ги добиеме, ама као што кажав, да бидам исполнети најголем дел од елементите кои ги набројав. Валах пак да биде на ниво, поважно е да одбрани топки во прав момент, него да напука на почеток неколку одбрани а после да го нема. Се надевам дека се опушти после дербито, собра дрскост и самодоверба и ќе тера така понатака. Би било супер и Комити да има во шталата, тоа е оној ветер во грб на вакви натпревари кој е доста важен. Тоа е, ќе видиме како ќе биде, се надеваме на најдобро. За едно сум само сигурен. И покрај се што ќе биде, да не бараме смена на Чупко, и да му дадеме шанса и наредната година со плус негови засилувања да работи. Мислам дека ќе биде добар потег. Полека ствара хемија, има кај секој од нив, и кај брат му и кај Келентриќ. Многу му значи Вардар, се гледа тоа, и има искрени намери да го врати Вардар на врвот. Со кешарица и неговото име мислам дека можеме повторно да донесеме солидни имиња кај нас.

cupko bese super igrac i toa pred se blagodarenie na intelegencija, realno on nema nekoj golemi predispozicii. ke bide super trener malku neka zastane na noze tranzicijata od eden od igracite vo lider od klupa treba da ja izodi ovaa godina ama ete se pokazuva koga treba. sega na primer gledame sosema razlicno vodenje na ekipa i tajm out vo sporedba so pred sezonata.

Ја најголем скептик бев за Боно, али испадна супер лукав играч, по мене play of the game беше голот на Боно од одбојка.Овој Тузолана добар, подсеќа на Дибиров во стилот на игра, дојде како временска замена за Кеита, али на крај ќе испадне како најекстра засилување, и ќе стане стандарден првотимец.

Треба со шуриве една на Кале да ставаат да ја играме да ја напуниме цела трибина и да осетат што е прав притисок,кога сме на аут линија и од таму навиваме е сосема друго.Во Јане и Борис има многу конфор и растојание меѓу навивачи и играчи и не е тоа тоа,вака Кале во стил на англиски фудбал нема појако:)

Треба со шуриве една на Кале да ставаат да ја играме да ја напуниме цела трибина и да осетат што е прав притисок,кога сме на аут линија и од таму навиваме е сосема друго.Во Јане и Борис има многу конфор и растојание меѓу навивачи и играчи и не е тоа тоа,вака Кале во стил на англиски фудбал нема појако:)

zosto pobogu? i vaka sme 2 klasi podobri od niv. neka se igra kade moze publika da dojde i da ima konfort, nie treba da se koncentrirame samo da si ja napolnime salata.

Ќе дојдат во Расадник ;)

Ако се остварат најавите за враќање во Расадник од јануари ќе го осетат шируте тој притисок за скоро време. Ќе се потсетиме на сезоната до полуфинале во КПК, Тулуз, Адемар... Беше тоа најава за годините кои следеа на Кале. А за поскорешниве времиња во Борис, Јане и Ланксес пишува во алманасите на ЕХФ :D

Расадник како што памтам беше налик на салата во Автокоманда,само со една трибина и портокалови столчиња.Сега незнам по ново дали ќе биде со две трибини или останува со исти лик.

Расадник како што памтам беше налик на салата во Автокоманда,само со една трибина и портокалови столчиња.Сега незнам по ново дали ќе биде со две трибини или останува со исти лик.
Многу мала, една трибина со 10реда, друга со три реда, маалска сала, налик на Аутокоманда. Е сеа како ќе ја средат или дали ќе ја прошират, не знаеме

Да, слична на Автокоманда, со една трибина и два реда на другата страна. Столчиња околу 700-800, а на трибина преку 1.200-1.300 луѓе. Тогаш да прашаш некого за нумерирана карта, безбедносен стандард и слично будала ќе те направеа. Се стоеше по столчиња и на бетонот пред столчињата...времиња.
Пред некое време поминав покрај салата, визуелно делува дека габаритот и` е зголемен, како да е проширена кон влезот што беше под трибината покрај соблекувалните. Ќе видиме дали и колку ќе биде проширен капацитетот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom