Фан клуб - РК Вардар

neka kiksnat u autokomanda prvo pa ke vidime kolku se mentalno jaki pogotvo bez domasna publika.
Овие Алкалоид како тргнаа може и петти да завршат на крај. Едвај и Бутел го победија. Од тоа што го покажаа досега, се чини дека се најслаба екипа од топ 5 екипите. Да не е Митев, ќе бидат на ранг на Бутел. Се испукаа лани на еуфорија дека млада екипа, рдно друго. Сега кога им играат екипиве без да ги потценат, ништо не може да покажат. Не дека се наивни, ама не верувам дека имаат квалитет да го добијат Пелистер.

Нема потреба да се плука по Ѓорѓески, коректен голман е. Цела сезона брани на високо ниво, не само против нас. Најмногу благодарение на него го добија Алкалоид пред некое коло. Изигра две сосема солидни сезони во Унгарија, првенство кое според многу параметри е меѓу најдобрите на континентов.

Тоа што кај нас подаваше пешкири беше затоа што играше за нас во годините кога ние сеуште имавме високи амбиции, денеска кога сме паднати на ова ниво ќе ни дојдеше дури и на нас супер. Во ситуација кога алтернатива за Томовски се едни Гогов и Богдановски (или со други зборови алтернатива немаме), голман со искуство во Унгарија, европска лига и СЕХА ќе беше повеќе од добредојден.

Не ми се допаѓа како се развива утакмицава до сега, индиспонирано делуваме, нема доволно жар, 100 грешки направивме, промашивме зицери и пенали. Тешко се добива ваков меч како гости на овој начин.
Точно, со "репрезентацијата" имаше врв партија со 15,16 одбрани.
Со Пелистер сосема друга приказна, 5 или 6 (и одбраната каша) па се виде и резултатот на крај, а свесни сме која е разликата ако на голман му е денот.Мислам дека е потценет или во лош период беше во Вардар од голманска смисла.
Инаку на Охрид е потребна малку (појче) психологија за последните 10 мин. или моменти кога ќе примат 3,4 гола по ред да не се губат, муабетов ми е "да се играше ракометот 50 минути"
Честито победа, штета за Вардар, заслужувате поасален тренер (и играчи) ама ете нека е краток период до подобри времиња.

Овие Алкалоид како тргнаа може и петти да завршат на крај. Едвај и Бутел го победија. Од тоа што го покажаа досега, се чини дека се најслаба екипа од топ 5 екипите. Да не е Митев, ќе бидат на ранг на Бутел. Се испукаа лани на еуфорија дека млада екипа, рдно друго. Сега кога им играат екипиве без да ги потценат, ништо не може да покажат. Не дека се наивни, ама не верувам дека имаат квалитет да го добијат Пелистер.

defintivno zasega taka e. ako ima fer sudenje ne veruvam deka ke gi tepaat, AMA nema da ima fer sudenje. ne veruvam deka i na kire ke mu e seedno kade ke zavrsi taka da ocekuvam sve da napravat da pobedat ne samo protiv niv nego i protiv nas u gosti za nekoe kolo.

Очекувано беше тежок дуел , но сепак битна победа ...

Недела 07.04
Алкалоид - Пелистер , можеби клучниот дуел за Пелистер околу титулата е овој меч.

Среда 10.04 Вардар - Пелистер

Од тоа што јас го имам слушнато е дека повеќето играчи во Алкалоид одат контра Кире заради неговиот одвратен однос и не сакаат да играат, затоа и овие слаби резултати ги има Алкалоид неколку натпревари по ред.

Од тоа што јас го имам слушнато е дека повеќето играчи во Алкалоид одат контра Кире заради неговиот одвратен однос и не сакаат да играат, затоа и овие слаби резултати ги има Алкалоид неколку натпревари по ред.
Нека доат кај нас, кај нас е лабаво. :D

Нека доат кај нас, кај нас е лабаво. :D
Najbolja situacija za nas e Stole trener i soberi site mladi koi vredat i ne se zadovolni so svojot status vo klubot kaj što igraat, so taa razlika što kaj nas bi dobile šansa. Stole na povekje navrati pokažal deka zastanuva na stranata na mladite, ja imaat negovata podrška i on e figura koja im vsaduva pobednički mentalitet i samodoverba.

Ќе биде тврдо, ама мора многу подобро во второ полувреме. Имаше фаул над Јасухира (за врат мислам малку го фати), тоа сигурно требаше да биде 2 минути. Ама ок, ај има второ полувреме.

Он нели бранеше на една утакмица со Веспрем мислам?
Не се сеќавам за него. Знам Гогов бранеше во реваншот од осминафиналето со Веспрем кога Дејвис се врати како прв тренер. Еве пребарав - имал 8 одбрани од 14 шута. И една од одбраните му беше во топ 5 од тоа коло.

Не се сеќавам за него. Знам Гогов бранеше во реваншот од осминафиналето со Веспрем кога Дејвис се врати како прв тренер. Еве пребарав - имал 8 одбрани од 14 шута. И една од одбраните му беше во топ 5 од тоа коло.
Пишува дека играл кога Загреб ни гостуваше сезоната 2017/18. Имал потенцијал, само што не му се даваше доволно шанса (плус океј, кај нас Штербик бранеше). Веројатно во СЕХА има брането нешто повеќе. Знам на една утакмица бранеше пред полна публика при крај и фати неколку топки. Дали беше со Загреб или некоја друга утакмица во СЕХА не знам.

Najbolja situacija za nas e Stole trener i soberi site mladi koi vredat i ne se zadovolni so svojot status vo klubot kaj što igraat, so taa razlika što kaj nas bi dobile šansa. Stole na povekje navrati pokažal deka zastanuva na stranata na mladite, ja imaat negovata podrška i on e figura koja im vsaduva pobednički mentalitet i samodoverba.

i znae da napravi klucni akcii so lazen cepelin :lolzz:

Уф колку добро би ни дошле: Митев, Серафимов и Стојковиќ.

Уф колку добро би ни дошле: Митев, Серафимов и Стојковиќ.
Митев најверојатно оди во Шпанија(се согласувам дека топ би ни дошол), Серафимов и Стојковиќ и гратис да ни ги дадат не ни требаат, двајцата стагнираа, кога го имаш Мечка па и Аларов, засилување на пикер може да ни е само странец, никако некој од домашно првенство...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom