Фан клуб - РК Вардар

Нема појак муабет дека по кој знае кој пат во дерби против нас "ги ебале" судиите. Вчера и слепец и некој што прв пат во живот гледал ракомет ќе видеше дека се судеше се и сешто во нивна корист и пак не го искористија тоа. Со делумно лош ден на голманите, со никаква помош од десен бек ги измалтретиравме 60 минути, изгледаа како маалска екипа, немаа одговор за ниту еден наш напад, кога им сменивме 5-1 одбрана со Срдановиќ напред се изгубија тотално.
Штета голема што не испазаривме добро десен бек (иако оставам простор Алонсо да се разигра) и уште еден резервен голман ќе бевме на исто рамниште, вака им давам блага предност најмногу поради широката клупа и поголемата ротација, али ако ги добиеме прво коло, верувам дека на полусезона и те како ќе се засилиме и ние...

Нашиве биле задоволни од шпанецот, иако јас не сум баш уверен во тоа.
Општо хемијата во тимот била на одлично ниво, а тоа носи задоволителни резултати.
На подготовкиве бевме добри, со РНЛ не се посрамотивме, вчера славевме над реално посилен противник.
Единствено нашиве не биле задоволни од кубанецот, тежок камен бил. И мене не ми личеше на нешто посебно на таа една утакмоца што го гледав против швеѓаните во Струга. Освен брз чекор за во контра (за позиција крило, а не за бек што му го водат за примарна позиција), ништо не покажа друго.

Симпатична екипа сме, играат со срце играчите, но сепак не треба да се мечтае за титулата. Едно е да славиш во скоро небитен меч, друго е да треба да завршиш подобар во 4 директни дуели (првиве два дуела ќе одлучат кој ќе понесе бод повеќе во втора фаза) и да имаш и уште 2 тешки дуели со Алкалоид и уште неколку со екипи како Охрид и Тиквеш. Ростерот е претенок, немаме никаква ротација, а тоа на долго стази е погубно. Нема потреба да се летаме со амбиции. Практично е невозможно да освоиш титула пред екипа што толки вложила, што има 12 странци, еден куп бекови за ротација, крилово српско е мотоватор и рмбач на терен, одлични пикери, солидни голмани итн. Титула со тројца бекови од кои 2 се леви, не се освојува.
Една повреда треба на јапонецот и толку е, со Бутел ќе се мачиме.
Лошо е што Карапалевски ептен падна во форма, немаме адекватна замена на среден бек. Едино Николиќ да оди таму, а Петриќ лево.
Јагуриновски е добар за замена, има напредок, ама едноставно толку му е капацитетот. Добро е што игра напред-назад, не мора да менуваме и веројатно затоа добива предност пред Алонсо. Ама затоа во нападот е минус играч. Голем проблем е кога имаш еден отсечен играч во екипата. Нема проток на топка до десните крила, џабе се солидни Џукиќ и Гоцката, топка не пипкаат цела утакмица.
Не знам што би било чарето, затоа што немам доверба во овој шпанецов.
Воша и Партизан исто немаат некои добри десни бекови за да пазариме. Оној Подунавац покажуваше нешто, ама не би бил подобар од Томи. Скоро е 2 метраш, едино тоа е предност.
Имаме њух за играчи, уште од лани го тупевме тука дека Лазаревски мора да игра почесто и еве го гази годинава. И лани кажав, неговата тешка повреда ланската сезона, за мене беше еден од пресудните фактори за да ја загубиме титулата.
Голманите имаат преслаба сезона, скоро ништо не фати Томовски. Треба да се форсира Маки на гол, ама некако има застој во кариерата.

Од една страна очајно ни требаат некои добри утакмици во СЕХА лига затоа што не играме во Европа. Од друга страна и на нив ќе мора со прв состав да играме, ако не сакаме да не размонтира некоја екипа. Или да се опуштиме од притисокот за правење резултати и да ги користиме тие натпревари за воигрување. На македонска лига не можеш да привлечеш публика, СЕХА лигата е потребна од таа причина. Ваков или онаков, РК Вардар пак привлекува публика, што мене искрено ми е позитивно изненадување.

Нема појак муабет дека по кој знае кој пат во дерби против нас "ги ебале" судиите. Вчера и слепец и некој што прв пат во живот гледал ракомет ќе видеше дека се судеше се и сешто во нивна корист и пак не го искористија тоа. Со делумно лош ден на голманите, со никаква помош од десен бек ги измалтретиравме 60 минути, изгледаа како маалска екипа, немаа одговор за ниту еден наш напад, кога им сменивме 5-1 одбрана со Срдановиќ напред се изгубија тотално.
Штета голема што не испазаривме добро десен бек (иако оставам простор Алонсо да се разигра) и уште еден резервен голман ќе бевме на исто рамниште, вака им давам блага предност најмногу поради широката клупа и поголемата ротација, али ако ги добиеме прво коло, верувам дека на полусезона и те како ќе се засилиме и ние...

Не само тоа со судиите, него имаш коментари како изгубиле од 1961, па се чудат.. како некој Петриќ ги избушил, некое самурајче, а они го имаат некој Борзаш и Кисум и оној словенецот со најаката фризура у свет. Пази до кај идат со небулози. Ликовите живеат во филм дека имаат добра екипа, а уствари секој знае дека екипата е чист просек и една од најслабите што некогаш настапувала во ЛШ. Цел живот плачат и се лажат себе си. Кога го имаа Бабиќ не им чинеше, па кога го сменија одма плукаа по новиот и го бараа назад Бабиќ. После данецот кога дојде се испосраа мислиш Душебаев или Раул го донеле, за по неколку месеци онака чаршиски да серат дека нема абер и дека треба некој емотивен тренер кој знаел што значи името Палистер. Па после тоа им активираа наши- светскиот тандем Јовиќ-Шундо за кој мало дете знае дека абер немаат и дека се тешки дрва, за што ние и пишувавме тука, они се попалија пак, конечно на битолски погон, Јовичот како го водел вториот тим, па со првиот има да газел, па Шундо битолска крв па па па. За сеа одма серат по нив како абер немаат и пак го бараат данецот што беше. Изгубена дружина која живее во илузија, која мисли дека тоа што го направи Вардар во Европа е плукни залепи па и они одма така ќе напраат.Имаат еден двајца кои на моменти реално коментираат, ама кога ќе ги фатат комлекси и они забегуваат со нереалности, посебно со плукање кон нашиот тим.

Магијата на светиот црвено црн дрес и на публиката и атмосверата во Јане !!!
ЕДНАШ ЦРВЕНО-ЦРН,ЗАСЕКОГАШ ЦРВЕНО-ЦРН
Браво Тале , се најдобро и те чекаме пак кај нас

Attachments

• FE5E13AD-E6F9-468D-A4A5-EA54FA37202C.jpeg
    FE5E13AD-E6F9-468D-A4A5-EA54FA37202C.jpeg
    483,5 KB · Прегледи: 115
Нема појак муабет дека по кој знае кој пат во дерби против нас "ги ебале" судиите.
Не ми е јасно како може судиите да им се виновни кога судиите беа од Битола? :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Не ми е јасно како може судиите да им се виновни кога судиите беа од Битола? :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

По нивна логика овие биле предавници и скопски куропушачи. Као судат во корист на Вардар за Начевци да ги делегираат на европски натревари. Да не земаме сеа да ги вадиме сите сомнителни одлуки против Вардар на вчерашниот натпревар. Пак ќе кажам, класични небулози и наприфаќање на реалноста.
Автоматски споено мислење:

Нашиве биле задоволни од шпанецот,

Овој момент не ми е баш јасен. Викаш нашиве биле задоволни, претпоставувам имаш инсајдерски инфо па од тамо напишаното. Ако се задоволни од него ондак по која логика типот не добива ни 2 минути на терен, не ми е јасно. Па и класа ракометар ако игра по 2 мин на натпревар нема ништо да покаже.

По нивна логика овие биле предавници и скопски куропушачи. Као судат во корист на Вардар за Начевци да ги делегираат на европски натревари. Да не земаме сеа да ги вадиме сите сомнителни одлуки против Вардар на вчерашниот натпревар. Пак ќе кажам, класични небулози и наприфаќање на реалноста.
Офф леле кутрите тие :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: .

Како и да е нека ни се множат титулите :ojeaa:

Инаку јапонецот ѓи прати вчера по бурек. Се надевам дека ќе остане подолго во Вардар.

Томовски вчера скоро ништо не одбрани. Потребен ни е голман и тоа што побрзо да се земе. Со Томовски на гол тешко ќе ни оди.

А за шпанецот мислам дека не е во форма и треба да му дадеме време да се воигра.

И годинава ќе има ли СЕХА лига? Има некој информации за ова? Би било добро да има и да улествуваме за да ја држиме формата.

Магијата на светиот црвено црн дрес и на публиката и атмосверата во Јане !!!
ЕДНАШ ЦРВЕНО-ЦРН,ЗАСЕКОГАШ ЦРВЕНО-ЦРН
Браво Тале , се најдобро и те чекаме пак кај нас
Богами каков кикс му е трансферот во Бенфика, не ме чуди за година дена да го видиме пак кај нас. :D
Јас мислев Ѓорѓиќ кој им е најдобар играч години наназад си отиде летово од Бенфика, па нашиов иде како негова замена. Вчера гледам играле прво коло со Спортинг во првенство и Ѓорѓиќ нормално прв стрелец со 8 гола, Тале компир. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom