Фан клуб - РК Вардар

Очекувам не повеќе од 1500 луѓе во сала. И пораз од Нексе. Они си ја надоградуваат екипата со години и мислам дека нема да ја пропуштат "село без кучиња" ситуацијата кај нас.
Не мора да значи, јас мислам дека ќе стиснеме заби и ќе одиграме 50-тина минути со прва постава, можеби ќе одморат Куни и Тале по некоја минута во двете полувремиња... со прва постава кога сме, не сме воопшто послаби од Нексе, плус они се без Јагањац а не земале некој играч да го покрие... Е сега, доста се поквалитетни од нас во одбрана, ама па затоа у напад играат многу поспоро, не се како Целје да играат скандинавски ракомет со многу трчање, па тука ни е шансата... Ако брани Томовски како што бранеше во Струга, мислам дека имаме добри шанси :)

Гледам Сршен го вратиле назад. Ако се распуца и тоа како знае проблеми да направи. Марко Рачиќ од Франција, играше за Загреб пред неколку години али беше премногу млад и не доби шанса. Напредуваше доста во Франција, али генерално квалитетите му се во дефанзива. Ќе биде тешко како и да е, сериозна екипа се и без Халил.

Во секој случај убаво би било да се пласираме. Не дека можеме да направиме некаков резултат, али два меча против сериозни противници и тоа како ќе ни дојдат добро во оваа ситуација.

Ako uspeeme najgolem del od natprevarot da igrame so prva postava, i dokolku ne bideme švajcarsko sirenje vo odbrana i toa kako može da go pobedime Nexe. Treba da se bide spremen i so rezervni varijanti i uigrani akcii vo napad pošo Nexe i toa kako ni ja znae igrata i ke bideme otsečeni. So Butino ne znam kako ke izgleda toa, ke vidime večer:)

poleka momci, porano imase nekoj skromen nagraden fond od gazprom sega prasanje e toa... jasno deka mora da se odigra za slava ama iskreno sezonava so namalen fond na igraci ova ne treba premnogu da ne zasega. ne daj boze nekoj da se povredi sega ili poloso ma f4 moze da bide i pogubno za nas. neka izigraat kolku moze ali iskreno prv pat posle dolgo vreme sum nekako indeferenten za ishodnot, bukvalno seedno mi e...

poleka momci, porano imase nekoj skromen nagraden fond od gazprom sega prasanje e toa... jasno deka mora da se odigra za slava ama iskreno sezonava so namalen fond na igraci ova ne treba premnogu da ne zasega. ne daj boze nekoj da se povredi sega ili poloso ma f4 moze da bide i pogubno za nas. neka izigraat kolku moze ali iskreno prv pat posle dolgo vreme sum nekako indeferenten za ishodnot, bukvalno seedno mi e...
Vo pravo si. I plus so samoto toa što nemame nikakva rotacija avtomatski onie koi vredat ke bidat izloženi na ušte pogolemi napori a so toa i pogolema možnost za nedaj bože eventualna povreda. Od druga strana nastapot na F4 protiv dobri ekipi bi došol top za uigruvanje.

Vo pravo si. I plus so samoto toa što nemame nikakva rotacija avtomatski onie koi vredat ke bidat izloženi na ušte pogolemi napori a so toa i pogolema možnost za nedaj bože eventualna povreda. Od druga strana nastapot na F4 protiv dobri ekipi bi došol top za uigruvanje.

uigruvanje se pravi so poslabi ekipi... na f4 moze samo da vidime do kaj sme ama za tolku moze i bez f4, ke ima seha sekako a i na kraj krajeva nas ke ni treba da sme u top forma tek nekade posle feb 2023 koga ke se igra vtoriot del na sezonava a togas veruvam ke imame i izmenet sostav, ke donese miho nekoj zimava.

sezonava ni e potrebno da zadrzime svezina i kolku mozeme da imame element na iznenaduvanje bar za utakmicite so surite. niv pola tim im e nov plus trenerot, taka da kolku pomalku moze da ni gi vidat site moznosti i da ne "snimat" tolku podobro.

Генерално лошо изиграно,ништо посебно не покажавме,сите голови се од некој индивидуален квалитет на Куни и Талески.
Столе тотално демотивиран ми изгледа како да не му се игра утакмицава,цело време чека некој да направи грешка и да го погледе само потценувачки,мора малце да се стегне и он самиот,не само денес туку за цела сезона ќе ни треба,не може да биде во стилот "Дрва сте сите што да правам јас толку можам".

Се надевам ќе се подобриме малку во второ,голманиве и одбраната да се кренат ниво погоре и во нападот малку потечно да играме,мора некоја акција да се спреми за крилава,тотално се отсечени цело полувреме.

Толку ви е и квалитетот не верувам некој и да очекува нешто овде плус гледајте шо имате на клупа од резерви до тренер постава и за Супер Лига недоволно добра. Штета до ова ниво шо паднавте се надевам ќе дојдат подобри времиња

Мора Михајло да направи некои промени на полусезона инаку ќе ни биде многу тешко. Имаме добар тим и со неколку засилувања и нормално добар тренер ќе газиме повторно. Се надевам за време на зимската пауза ќе има промени, ако не ќе мора да се помириме дека Вардар ќе биде просечен тим.

Тале широко, Куни широко, Столе широко, поарно ќе беше играчите сами да се договорeа за последниот напад..

Iskreno pred natprevar napišav deka ako igrame vo najgolem del od natprevarot so prva postava i odbranata ne ni e švajcarsko sirenje imame šansi za pobeda protiv Nexe. Prviot uslov go uspolnivme i toa uslešno, vtoriot ne, i pak dojdovme do šansa za pobeda. Iskreno so onakva odbrana mislev deka ke izgubime lagano 3-4 razlika, ama ete se ukaža šansa koja trebaše da ja iskoristime. Normalno sovetite od Butin bea proliv i gi izedovme govnata. Penali se vekje rulet. Se na se ok natprevar koj povtorno ni ja pokaža najgolemata slabost a toa e deka sme klasični rupi vo odbrana. Ova denes beše mačno da se gleda. Znači na postavena odbrana onakvo ednno te isto preklop pominuvanje pa da si duduk ke uspeeš da go zapreš, samo mora malce da ti raboti klikerot. Mora Miho da bara odbranbeni i eden dobar sreden. Denes Butin možeše da mu dade šansa i na malion Dobrkovič. Toa e, ako ne doneseme odbranbeni i eden dobar centar nema što da se nadame za titula, pred se zatoa što nie sme slabi vo tie nekolku segmenti.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom