Фан клуб - РК Вардар

Значи..Столе :(

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Уште тоа ни фали...:(
Автоматски споено мислење:

После лош бил Самсоненко
Михајло навистина го спаси клубот и да не беше тој можеби ќе згаснеше, ама навистина ова што го прави е...

Реков ја, потегот на Столе беше многу глуп.Столе е легенда најголема, го сакаме најмногу, ама дека потегот му беше тапа нема дилеми. Се знаеше дека ќе дојде до вакви ствари ( секако ако има вистина во она погоре, не мора да значи дека е точно). Замисли си во приватен клуб се јавуваат играчи и коментираат за тоа кој треба а кој не треба да биде тренер на екипата. Не иде.

Нека се дрзне ракометар на Кил, Веспрем, Париз или Киелце да сигурера на газдите ( посебно со онакви изјави) кој да биде нов тренер.. Кој ќе биде епилогот??

Последно уредено:
Реков ја, потегот на Столе беше многу глуп.Столе е легенда најголема, го сакаме најмногу, ама дека потегот му беше тапа нема дилеми. Се знаеше дека ќе дојде до вакви ствари ( секако ако има вистина во она погоре, не мора да значи дека е точно).
Го гледав интервјуто на Прибак на балкан хандбол, и тој што му правеше интервју на Прибак го праша за изјавата на Столе. Прибак, се насмеа и рече - знае што прави Столе. Контекстот му беше дека Столе намерно прави јавен притисок да не дојде Вујо. И делуваше дека Прибак се сложува со тоа.

И секој нормален човек ќе се сложи за таа одлука...

Кој прател ракомет порано, знае дека со Михајло секогаш имало чудни одлуки...

Битно Векиќ и Васко што не знаат да се дигнат на шут ќе останат.

Ахххх, Михоо...

Го гледав интервјуто на Прибак на балкан хандбол, и тој што му правеше интервју на Прибак го праша за изјавата на Столе. Прибак, се насмеа и рече - знае што прави Столе. Контекстот му беше дека Столе намерно прави јавен притисок да не дојде Вујо. И делуваше дека Прибак се сложува со тоа.

Праи раздор во клуб уште на непочната сезона..Замисли да напраеше исто сценарио у сред сезона али на штета на Аљуш? Дали ќе се сложеше со тоа?

Така е, праи јавен притисок, или индиректно му влијае на сегашниот газда да не го носи Вујо. И не само тоа , него со изјавата бара и Стево да остане. Значи не само што го минира Вујо, него и бара свој човек за тренер. Што не е во ред и професионално во ни еден случај.

Чекајте бе Столе е икона на клубот.Толку ли брзо ние Македонците забораваме на убавите работи и времиња.И до толку ли сме неблагодарни.А и Михајло не е диктатор па да им забрани изјави да даваат играчите.

Чекајте бе Столе е икона на клубот.Толку ли брзо ние Македонците забораваме на убавите работи и времиња.И до толку ли сме неблагодарни.А и Михајло не е диктатор па да им забрани изјави да даваат играчите.

Ова не мене иде или?

Немам лично против никој но не смееме да заборавиме некои работи.

Мислам дека не е муабетот колку брзо се заборава. Фала му за се, јасно е дека вечно ќе остане икона на клубот.
Сепак, сметам дека како играч нема право да се меша во управувачката политика на клубот, колку и да е грешна, а грешна е. Како капитен може да оди на состанок кај Михајло, може да го каже размислувањето на играчите, ама ваква изјава во јавност е недозволива. И онака климавата атмосфера, до толку ја дотепа. Ако му пречи клупската политика, во секој момент може да си оди. Нека греши Михајло, ама парите се негови и на другите спонзори. Кога и Столе ќе дава негови пари, апсолутно ќе може да креира политика.

Особено што многу е јасно зошто го посакува Аљуш. Кај Аљуш ќе може да го дрви на тренинг и никој ништо да не му може, а со друг тренер и ваква игра ко сезонава многу лесно може да стане и трета опција на пивот.

Финансиски се консолидиравме, организациски тонеме. Боља атмосфера и хемија у тимот имаше без плата кога беа играчите.
Столе е у право кога вика дека 10 години у назад ќе се вратиме, со тоа што таква изјава не е за у јавност дефинитивно. Ма да чим се дрзнал да искочи со таква изјава значи дека е нешто труло на релација играчи-тренер-управа.
Со хокеарски менувања на играчи не се прави проект. Имавме добра подлога на играчи што требаше да се надгради само. Со најновиве заминувања се растури цела таа концепција. Не би ме зачудило и Столе или Тимур да фатат патот. Многу работи ќе бидат појасни после утакмицата со Металург.

Немам лично против никој но не смееме да заборавиме некои работи.

Па друже да ги прочиташ моите постови погоре и низ годиниве ќе знаеш дека највеќе од се го сакам и поштувам Столе, и точно ограничувам дека е легенда која највише ја сакаме, али дека потегот му е тапа.Само толку. Не знам на кој начин забораваме некои работи ако индивидуално искоментираме некои ствари кои не се во ред. И на крај краева тоа е мое лично мислење, не мора да се слагате со него. Поентата е дека никој не заборава ништо, човекот бил, е и ќе остане највеча легенда на Вардар. Само баш како што спомна @pi-lif погоре, баш дека е икона сметав дека на подискретен начин ќе го одигра ова. Со тоа што јавно излезе го стави и Михајло у тапа ситуација да бира измеѓу него и Вујо ( веројатно), а плус тоа да го остави Стево на чело на клуб. Дефинитивно требаше да одигра малце попаметно, во четири очи со Михајло да се зборат некои ствари. Вака атмосферата е уште полоша пред доста важни натпревари сезонава. Уште еднаш ќе кажам, го обожавам Столе од кога стапна првпат во Вардар, али не можев да не го искоментирам потегов, кој за мене е тапа.

Пред малце ја гледав онаа претседателката на Металуг, ја имаше на лајв на фејс. Ептен приметно кај баба девојкава дека е наклонета према Стерјофармација. По акцентот битолчанка е и ќе направи се во последно коло да ни ја сјебе титулата. Имаше прашање нешо у врска Еурофарм има една цел титула, и оваа му влезе на типот и ми вика: И ќе ја добие! (као у стил доколку остане изджлив во вложувањата) а паралелно неколку пати кажа дека тутулата не е решена и дека со Вардар секогаш играат супер натпревари и ветува борба до крај во среда. Плус индиректно почна да кења дека нашите долгови се многу поголеми од Металург и дека не ни посакува исто сценарија ( а у себе се крсти да не снема од карта)Нашиве мора да седнат на маса пред натпревариве со Пролет и Металург, добро да се чукнат у глаа, и да ги одиграат као да играат ЛШ, иначе ќе се чешаме на крај.
Исто така кажа дека Чаневски е пред потпис со Металург, фала богу не доаѓа кај нас...(y)

Па друже да ги прочиташ моите постови погоре и низ годиниве ќе знаеш дека највеќе од се го сакам и поштувам Столе, и точно ограничувам дека е легенда која највише ја сакаме, али дека потегот му е тапа.Само толку. Не знам на кој начин забораваме некои работи ако индивидуално искоментираме некои ствари кои не се во ред. И на крај краева тоа е мое лично мислење, не мора да се слагате со него. Поентата е дека никој не заборава ништо, човекот бил, е и ќе остане највеча легенда на Вардар. Само баш како што спомна @pi-lif погоре, баш дека е икона сметав дека на подискретен начин ќе го одигра ова. Со тоа што јавно излезе го стави и Михајло у тапа ситуација да бира измеѓу него и Вујо ( веројатно), а плус тоа да го остави Стево на чело на клуб. Дефинитивно требаше да одигра малце попаметно, во четири очи со Михајло да се зборат некои ствари. Вака атмосферата е уште полоша пред доста важни натпревари сезонава. Уште еднаш ќе кажам, го обожавам Столе од кога стапна првпат во Вардар, али не можев да не го искоментирам потегов, кој за мене е тапа.
Види сега јас не сакам да ги губиме легендите на начинот како што го губиме Калараш.Сиот мој револт иде од таму.И затоа не сакам да го губиме Столе или Дибиров.Начинот на одкачување на Столе е дно дна според мене.А инаку не се сложувам и јас со изјавата на Столе за Алушевски ама како капитен има право да де изјава ма да и не мораше толку јавно.Кога сме кај тренерите јас прв сакам да замине Стевче затоа што навистина не е ниво за Вардар но не сум многу и убеден дека стара школа како Вујо е право решение.Според мене си треба Шпанска школа макар и Писонеро да го вратат.А за Калараш ќе ги пцуем дур сум жив !

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom