Фан клуб - РК Вардар

Глеб сакаше да остане,и на минимален договор.Грубо кажано,избркан е!
А на кој му сметал? На Михајло, не бил во замислите на новиот тренер, или нешто проблеми правел? Имаш инфо?

Глеб ептен ми беше при срце, реткост е таков лудак што толку го сака клубот. Дојде на мала врата, а сега е црвено-црна легенда.
И покрај се, ќе се обидев да го разберам неговото заминување, ако идниот тренер кажеше: Глеб е добар играч, ама не се вклопува во моите замисли за тоа како треба да изгледа Вардар. Но, ние во моментов немаме претстава кој ќе го води клубот, а во меѓувреме заминуваат играчи, се потпишуваат нови имиња. И тоа е многу чудно. Ако идниот тренер го води тоа од позадина, во ред е. Ама мене ми делува дека се ова е хаотично, дека разни менаџери ги нудат своите играчи и се пазари без никаков концепт.

Ама мене ми делува дека се ова е хаотично, дека разни менаџери ги нудат своите играчи и се пазари без никаков концепт.
Лошо. Наводно се договараат играчи од секаде. Па ти ако донесеш од Египет играчи, од Франција, од Шпанија, Полска, и слично. Купишта различни земји, играчи што играат на различни нивоа, зборат некој скршен англиски, па колку ќе можат тие да се разберат и да се уиграат со нивните различни стилови. А повеќе од пола екипа ќе ја смениме. Уште Вујо да биде тренер и се завршиле работа. Не дека се битни, ама очекувам и Димитриоски и Мишевски да си отидат на лето, а не би ме изненадило и овој Шевалјевиќ да го шутнат, со оглед претходно како функционираше клубот.

Лошо. Наводно се договараат играчи од секаде. Па ти ако донесеш од Египет играчи, од Франција, од Шпанија, Полска, и слично. Купишта различни земји, играчи што играат на различни нивоа, зборат некој скршен англиски, па колку ќе можат тие да се разберат и да се уиграат со нивните различни стилови. А повеќе од пола екипа ќе ја смениме. Уште Вујо да биде тренер и се завршиле работа. Не дека се битни, ама очекувам и Димитриоски и Мишевски да си отидат на лето, а не би ме изненадило и овој Шевалјевиќ да го шутнат, со оглед претходно како функционираше клубот.
Мислам дека Димитриоски и Мишевски сепак ќе ги задржат, поради намалувањето на бројот на странци, па ќе ги чуваат за домашна лига. Ама ништо не би ме изненадило и ако ги пуштат.

Karlos Ortega trener na barsa so znaci parondo nema klub.

Мислам дека Димитриоски и Мишевски сепак ќе ги задржат, поради намалувањето на бројот на странци, па ќе ги чуваат за домашна лига. Ама ништо не би ме изненадило и ако ги пуштат.
Ама ја мислам дека они ќе бараат да си одат, зошто тапкаат во место.

Karlos Ortega trener na barsa so znaci parondo nema klub.
Парондо по се изгледа дека не сака да има клуб... првенствено сака да си ја заврши работата шо ја започна со Египет, па тек после тоа веројато ќе си бара клубски ангажман..

Глеб ептен ми беше при срце, реткост е таков лудак што толку го сака клубот. Дојде на мала врата, а сега е црвено-црна легенда.
И покрај се, ќе се обидев да го разберам неговото заминување, ако идниот тренер кажеше: Глеб е добар играч, ама не се вклопува во моите замисли за тоа како треба да изгледа Вардар. Но, ние во моментов немаме претстава кој ќе го води клубот, а во меѓувреме заминуваат играчи, се потпишуваат нови имиња. И тоа е многу чудно. Ако идниот тренер го води тоа од позадина, во ред е. Ама мене ми делува дека се ова е хаотично, дека разни менаџери ги нудат своите играчи и се пазари без никаков концепт.

Па највероватно е таа прича. Тоа што нема се уште нешто објавено за тренер, не значи дека некој у позадина не диригира со трансфери. Ја мислам дека е таа причата. Нема везе со пари, Глеб и не е така скап ракометар, а плус со неговата желба да игра за Вардар мислам дека беше и најлесно да се договори негово останување во клубот, доколку се имаше желба секако. Очито не е планиран во желбите на идниот тренер,што е голема грешка, ама тоа .

А на кој му сметал? На Михајло, не бил во замислите на новиот тренер, или нешто проблеми правел? Имаш инфо?
Само ми кажа дека му ја затвориле вратата.Дечкото е скршен.
А сакаше о за репрезентација да игра

Само ми кажа дека му ја затвориле вратата.Дечкото е скршен.
А сакаше о за репрезентација да игра
Тој и така не играше за Русија, ако му дадеа мкд пасош ќе можеше да игра за нас, или има мкд пасош ?

Парондо по се изгледа дека не сака да има клуб... првенствено сака да си ја заврши работата шо ја започна со Египет, па тек после тоа веројато ќе си бара клубски ангажман..
Не сака. Има вртоглава сума во Египет. Доколку превземе клуб, според договор платата во Египет му се крати мислам за 50%. Е сега рачунај колку треба да му понудат од некој клуб за да компензира.

Пред малце ја гледав онаа претседателката на Металуг, ја имаше на лајв на фејс. Ептен приметно кај баба девојкава дека е наклонета према Стерјофармација. По акцентот битолчанка е и ќе направи се во последно коло да ни ја сјебе титулата. Имаше прашање нешо у врска Еурофарм има една цел титула, и оваа му влезе на типот и ми вика: И ќе ја добие! (као у стил доколку остане изджлив во вложувањата) а паралелно неколку пати кажа дека тутулата не е решена и дека со Вардар секогаш играат супер натпревари и ветува борба до крај во среда. Плус индиректно почна да кења дека нашите долгови се многу поголеми од Металург и дека не ни посакува исто сценарија ( а у себе се крсти да не снема од карта)Нашиве мора да седнат на маса пред натпревариве со Пролет и Металург, добро да се чукнат у глаа, и да ги одиграат као да играат ЛШ, иначе ќе се чешаме на крај.

Михајло не го сакал Калараш и му ја покажал вратата. Од она што го чув, „некои“ од играчите не ги примал во канцеларија затоа што бил во конфликт со нив поради нивните мислења околу идната тренерска одлука на Вардар :). Во најава уште едно заминување од шампионската генерација...

Михајло не го сакал Калараш и му ја покажал вратата. Од она што го чув, „некои“ од играчите не ги примал во канцеларија затоа што бил во конфликт со нив поради нивните мислења околу идната тренерска одлука на Вардар :). Во најава уште едно заминување од шампионската генерација...
Значи..Столе :(

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom