Фан клуб - РК Вардар

Изгледа ќе си оди некои од Тале и Дисо или и двајцата.Со Шеваљевиќ што е работа позитивен ли е или повреден.

Мене не би ме изненадило и Шеваљевиќ да го пуштат да си оди,Стевче не го користи многу,а реални да бидеме Кудуз што доаѓа е далеку подобар играч од него,плус Шеваљевиќ има 33 години,така да неможе многу да се потпираме на него во иднина.

Сепак најверојатно Тале ќе лета,ликот е убедливо најслаб бек што го имаме.
Ако веќе носиме уште еден лев бек покрај Кудуз јас би го оставил Диско со нив двајца.
Знам дека Диско е многу склон на повреди и скоро цела сезона ја пропушти ама сепак на последниов натпревар со Еурофарм ми го смени мислењето,изигра најдобро кога најмногу требаше,ако биде на ниво на натпреварите со Веспрем тогаш Диско>Шеваљевиќ.

Според една полска страна левото крило Jан Чувара (Jan Czuwara) кој е моментално играч на полскиот тим Горник Забрзе има понуда да дојде во Вардар од следнава сезона. Во текстот се вели дека добил понуда да го продолжи договорот со Горник, но одбил да го направил тоа бидејќи наводно има понуда од нас.

Дечково е иначе 1995-та роден и еден од подобрите играчи на Горник. Прилично импресивна статистика има во полската лига, со 60 погодоци од 74 обиди или високи 81% реализација. Репрезентативец на полска на европското првенство 2020 година, како и светското во Египет оваа година. Статистиката во Египет му е многу скромна (6 голови од 9 удари), но малата минутажата си го прави своето. Пжемислав Крајевски од Висла е неприкосновен на таа позиција сега за сега.

Не знам што да мислам околу оваа работа искрено. Од една страна факт е дека нас ни треба замена за Дибиров кој годинава ќе наполни 38 години, но од друга страна се надевам дека ова не значи Дибиров го напушта Вардар уште оваа сезона. Од друга страна за кој ѓавол го зимавме Димитриоски ако не го планираме за иднина? :)
Да не пуштил менаџерот патка за бољи договор да издила со клубот? Ко што си средија бољи договор оние двајцана Скандинавци.

Мене не би ме изненадило и Шеваљевиќ да го пуштат да си оди,Стевче не го користи многу,а реални да бидеме Кудуз што доаѓа е далеку подобар играч од него,плус Шеваљевиќ има 33 години,така да неможе многу да се потпираме на него во иднина.

Сепак најверојатно Тале ќе лета,ликот е убедливо најслаб бек што го имаме.
Ако веќе носиме уште еден лев бек покрај Кудуз јас би го оставил Диско со нив двајца.
Знам дека Диско е многу склон на повреди и скоро цела сезона ја пропушти ама сепак на последниов натпревар со Еурофарм ми го смени мислењето,изигра најдобро кога најмногу требаше,ако биде на ниво на натпреварите со Веспрем тогаш Диско>Шеваљевиќ.
Талески и јас мислам дека ќе си оди. Ама мислам дека и Диско може ќе лета. Шеваљевиќ има договор и за другата година. Така што, не верувам дека ќе си оди на лето. Некако ми нема логика да го земат со договор на 18 месеци, и да го шутнат после шест. Има муда тој и јак шут, ама е многу предвидлив играч.

Хе-хе! :D

Хе-хе! :D
Ovoj moze za naslednik na Timur da go praat , taman edna sezona da uci od nego :)

Валчак ја активирал и втората година од договорот.

Многу сте ми тихи денеска.. Ајде нека продолжи радувањето од вчера!

Напред Вардар!

Денес што сакам од момциве е да ја ги пресликаат мудата и желбата за победа од фудбалериве па што биде. Само тоа да видам на терен ја ќе бидам задоволен, па како и да заврши. Се надевам дека вчерашната победа ќе им даде сила и мотив на понеискусните во нашиот тим, за шампионите не им е потребно пошо веќе знаат како треба! Убави денови за македонскиов спорт, милина за гледање и уживање. Штета што хара ова гомново па нема публика. Би било феноменално и оваа да заврши позитивно, па да имаме некоја надеж и на реваншот ама.. Сепак Веспрем е доста поквалитетен во овој момент и мора да се биде реален дека ќе биде многу тешко. Фудбалерите покажаа дека кога се има желба и мотив и знаење ништо не е невозможно, па со господ напред:) Ајде ајде ајде Вааардаааарееееее!!

Ме радува тоа што екипата полека полека ја крена формата, ја верувам во момците и клубот, но и знам дека ќе пеколно тешко.
Ќе фали публиката многуда направиме добар резултат.
Не знам Јотиќ како пошто доста време не играше, али Гаџа игра се подобро и подобро, Столе полке ја крена кондицијата, Гоце исто така игра каде каде подобро во последните натпревари.
Дисингер исто одличен последната утакмица, одбраната беше на врвно ниво.

Нема од што да се плашиме, ние сме Вардар, и идеме на победа у секој дуел!
Само храбро, дрско и одважно, вардарски како што доликува на клубот наш, па што сака нека биде.

Еден живот една љубов Вардар!

Наводно сме постигнале договор со Јан Чувара и тоа ќе биде официјално објавено во следниве неколку дена според пољациве. Договорот би требало да е 1 + 1 година. Во текстов се споменува дека следната сезона на Тимур ќе му биде последна како активен играч и дека сеуште не се знае дали Димитриоски ќе остане во клубот и следната сезона.

Во текстов се споменува дека следната сезона на Тимур ќе му биде последна како активен играч и дека сеуште не се знае дали Димитриоски ќе остане во клубот и следната сезона.
Неверувам ја во ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom