Фан клуб - РК Вардар

@Castiel
Не ми изигравај Апасиев, некој друг професор или научник, после војната сите знајме....

Честито победа и нова титула, испадна дека ептен се кренавме во облаци, можиш слободно да враќаш на назад мои мислење уште пред да почнат натпреварувањата имав кажано имаме екипа за 3то место, дури и после Металург, ама тие завајлиите ептен пропаднаја, па испадна дека единствени конкуренти се Пелистер.
Кажав и претходно дека сте фаворити и прифаќам пораз со 2 раце, за разлика од 2-3 гола, а не вака, ова е бродолом и срам, вината јас ја гледам кај Бабиќ, неможиш ти на 2-3 разлика да го смениш цел тим и во игра да ги внесиш Танковски, Кукуловски, Ојлески, Велковски со тие на терен ќе се мачиме и со Тинекс Пролет, не пак со Вардар.
И искуството си го напрај своето, далеку поискусен тим имате, кој изиграл доста натпревари и оваа сезона повеќе утакмици со поквалитетни утакмици за разлика од нас, каде во ЛЕ се екипи двојно послаби.
Изненади одбраната 5-1 со Дибиров напред, тоа и го реши мечот уште во 1/4.
Ептен се исфорсиравме самите, оваа екипа очигледно е далеку да игра со вардар, единствена светла точка денес Чаневски и Граџан, другите не сакам ни да ги коментирам, најмалце да ги вреѓам и слично....
Се гледаме потаму, со подобра екипа, повеќе жар и машка игра од играчите и вистинска борба за титула со публика.
Друг пат не трескај глупости. Тој пост можам и ти го ставам во најглуп пост на форум. Летавте во облаци поради една мочана победа на струшки турнир со 0 значење. Сега ве вратија на фабрички подесувања. Пелистер имал главно подобар тим :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

najtragicno e sto ova bese utakmica bes zhar.... edno ebano isklucuvanje ne dobivme. kalarash bratu zemi be tresni nekoj od zemja vaka ko lesen trening bese ova.

ubavo kaza @Saber Rider so temnite ke padnese krv be, maski utakmici bea toa ova nervoza i janza te jade lobot na dibirov ili odbranetiot penal na cupko ne deka pravi nekoja razlika ama ne si bre naviknat da gi gledas da promasuvaat takvi raboti.

neznam zosto se lutat na babic surite, pa i raul izgubi titula od metalurg prvata sezona. oni imaat uste 2-3 god gradenje na nov klub pred da se konkurentni. se si mislam utre i da se sluci nesto so vardar metalurg ke prezeme poiskusni se i pospremni iako igracki momentalno se katastrofa. ovie apla manekenski pristap imaa, totalno nemokni.

@Castiel
Кажав и претходно дека сте фаворити и прифаќам пораз со 2 раце, за разлика од 2-3 гола, а не вака, ова е бродолом и срам, вината јас ја гледам кај Бабиќ, неможиш ти на 2-3 разлика да го смениш цел тим и во игра да ги внесиш Танковски, Кукуловски, Ојлески, Велковски со тие на терен ќе се мачиме и со Тинекс Пролет, не пак со Вардар.
Ако неможиш по магарето, удри по самарот. Да баш тие шо ги наброи играчи ви се криви пошто кога губевте 6 разлика ја вратија утакмицата на 2 за пак да влезат Перич и Мандалинич и да ја вратат разликата на 10 после. Никако не се криви Перич шо го немаше нигде особено прво полувреме и Стипе(Го нема на битните утакмици) шо повеќето голови од пенал му беа и за секој даден гол 3 ќе зае*е. (y) :angel:

Аљуш реално во поим го уништи Бабиќ. Не дека беше тешко тоа, Жељко ништо не менува губел, водел небитно. Но сепак Аљуш испадна махер вчера, тоа мора да му се признае. Сепак против посолидни негови колеги и тоа како се губи.
А инаку и да беше некој друг тренер пак ќе изгубеа. Едноставно играчкиот кадар им е послаб. Некако како и вие да ги преценивте, т.е. потценивте вашите играчи. Сепак Гаџа, Дисинџер, Дибиров, Чупиќ, Столе се класа над било кој нивен играч(освен можда Мандалиниќ) и изиграле многу битни утакмици. Дисинџер ладен како шприцер беше вчера и безмилосно трпаше голови. Нејасно ми е само каде им исчезна таа одбрана која ја играа на почетоков на полусезонава. И тогаш го немаа Вегар но гризеа назад. Нападот никогаш не им чинеше, тоа е јасно.

Аљуш реално во поим го уништи Бабиќ. Не дека беше тешко тоа, Жељко ништо не менува губел, водел небитно. Но сепак Аљуш испадна махер вчера, тоа мора да му се признае. Сепак против посолидни негови колеги и тоа како се губи.
А инаку и да беше некој друг тренер пак ќе изгубеа. Едноставно играчкиот кадар им е послаб. Некако како и вие да ги преценивте, т.е. потценивте вашите играчи. Сепак Гаџа, Дисинџер, Дибиров, Чупиќ, Столе се класа над било кој нивен играч(освен можда Мандалиниќ) и изиграле многу битни утакмици. Дисинџер ладен како шприцер беше вчера и безмилосно трпаше голови. Нејасно ми е само каде им исчезна таа одбрана која ја играа на почетоков на полусезонава. И тогаш го немаа Вегар но гризеа назад. Нападот никогаш не им чинеше, тоа е јасно.
Клучното прашање е дали одбраната била толку добра или нападот на нивните противници не го бивало. Реално освен РНЛ, подоцна Магдебург и сега ние немаа ниту еден посериозен противник. А знаеме како пројдоа на тие три натпревари.

Памтите кога се боревме со Металург за титули, дербињата во ЛШ, и кога никнуваа „античките“ со што мораше да се објаснваме? Многу тогаш викаа, подобро Пелистер да е јак, барем ќе има јаки навивачки дуели, а и повеќе прателе и разбирале, подобра дискусија ќе имало. Брееј, за второво гадно сме се заебале :D
Бооо еј, какво летање и нереални муабети, објективност 0, пристрасност 100, ги читав муабетите пред, па и сега после утакмица, мислиш за Тинекс Пролет се прави муабет, а не за Вардар. Да, паднати сме сезонава, ама чекајте бе, сеуште има во екипава двократни европски прваци, сеуште збориме за екипа на која и спортски колективи како Барса и ПСЖ им завидуваа на успесите во ракометот минативе години, убаво пиша Коњаникот, Веспрем колку пари фрлија па никако да стигнат до таа титула во ЛШ, ние две собравме во 3 години.
Прво со муабетите со градска-селска фузија:pos:за ова не би отварал дискусија, после рипањето со струшкиот турнир и сега врв споредбата на играчи, „само лево крило Дибиров е подобар“. :cenzura: Општо ваквите дискусии секогаш ми биле глупи и бесцелни во екипни спортови, затоа што е битен колективот, а не поединецот, ама и тука која пристрасност владееше, страшно. И баш мислам нивното летање и потценувачки став кон Вардар ни направи услуга, ги нафураа, направија еден вид тензија, и нашите преозбилно влегоа во натпреварот, искрено од ова највеќе се плашев, кај нив очекувано беше да се наоштрени и мотивирани до максимум, се плашев да не влезат лабаво и сами да си створат проблем и да почнат нервози, вака од сам старт се тргна сериозно и следеше целосна доминација. И баш ми е мило што ги вративме во реалноста. Нормално и спортски е да имаш надеж и да се надеваш на победа, ама онакво потценување.. И сега гледам пост-меч коментарите, бркаат тренер, играчи, не чинеле, недозволиво било, за кафиња биле дојдени, најјак коментар ми беше немаат оправдувања сите услови ги имаат освен сала, абе тоа е најбитното, кои сите услови ги имаат :ROFLMAO: Не се гради шампионска екипа преку ноќ, долг процес е тоа, овие и управа и спонзор уште малку ќе почнат да бркаат, мислиш од младинци изгубиле, а не од двократни европски шампиони.
Јасно ни е на сите дека Вардар имаше пад сезонава и на моменти се чинеше дека го губат компасот, ама изгледа разликата во натпреварувањата залажува, па не се земаат во предвид квалитетот на противниците, реално и вака ослабен Вардар без десен бек во тимот не беше посрамотен и прегазен во ЛШ ниту еднаш.
Супер е инаку што малку барем се врати атмосфера, тензија, и би сакал да продолжат со појако темпо и да градат посилен тим и они, би било одлично да има изедначени и тензични дуели за титула, би било фешти на трибини, страшно фали такво нешто во било кој спорт во државава.

Памтите кога се боревме со Металург за титули, дербињата во ЛШ, и кога никнуваа „античките“ со што мораше да се објаснваме? Многу тогаш викаа, подобро Пелистер да е јак, барем ќе има јаки навивачки дуели, а и повеќе прателе и разбирале, подобра дискусија ќе имало. Брееј, за второво гадно сме се заебале :D
Бооо еј, какво летање и нереални муабети, објективност 0, пристрасност 100, ги читав муабетите пред, па и сега после утакмица, мислиш за Тинекс Пролет се прави муабет, а не за Вардар. Да, паднати сме сезонава, ама чекајте бе, сеуште има во екипава двократни европски прваци, сеуште збориме за екипа на која и спортски колективи како Барса и ПСЖ им завидуваа на успесите во ракометот минативе години, убаво пиша Коњаникот, Веспрем колку пари фрлија па никако да стигнат до таа титула во ЛШ, ние две собравме во 3 години.
Прво со муабетите со градска-селска фузија:pos:за ова не би отварал дискусија, после рипањето со струшкиот турнир и сега врв споредбата на играчи, „само лево крило Дибиров е подобар“. :cenzura: Општо ваквите дискусии секогаш ми биле глупи и бесцелни во екипни спортови, затоа што е битен колективот, а не поединецот, ама и тука која пристрасност владееше, страшно. И баш мислам нивното летање и потценувачки став кон Вардар ни направи услуга, ги нафураа, направија еден вид тензија, и нашите преозбилно влегоа во натпреварот, искрено од ова највеќе се плашев, кај нив очекувано беше да се наоштрени и мотивирани до максимум, се плашев да не влезат лабаво и сами да си створат проблем и да почнат нервози, вака од сам старт се тргна сериозно и следеше целосна доминација. И баш ми е мило што ги вративме во реалноста. Нормално и спортски е да имаш надеж и да се надеваш на победа, ама онакво потценување.. И сега гледам пост-меч коментарите, бркаат тренер, играчи, не чинеле, недозволиво било, за кафиња биле дојдени, најјак коментар ми беше немаат оправдувања сите услови ги имаат освен сала, абе тоа е најбитното, кои сите услови ги имаат :ROFLMAO: Не се гради шампионска екипа преку ноќ, долг процес е тоа, овие и управа и спонзор уште малку ќе почнат да бркаат, мислиш од младинци изгубиле, а не од двократни европски шампиони.
Јасно ни е на сите дека Вардар имаше пад сезонава и на моменти се чинеше дека го губат компасот, ама изгледа разликата во натпреварувањата залажува, па не се земаат во предвид квалитетот на противниците, реално и вака ослабен Вардар без десен бек во тимот не беше посрамотен и прегазен во ЛШ ниту еднаш.
Супер е инаку што малку барем се врати атмосфера, тензија, и би сакал да продолжат со појако темпо и да градат посилен тим и они, би било одлично да има изедначени и тензични дуели за титула, би било фешти на трибини, страшно фали такво нешто во било кој спорт во државава.
Jas druze go pisav komentarot za uslovite i salata.
Ne znajs sho se ima slucuvano vo sportskiot zivot vo Bitola zato taka mislis. Vervaj najdobrite uslovi se ova so isklucok na ledenata dvorana. Porano igracite treniraja so 2 topki cela sezona a mozi i poveke sezoni. Maici trenerki patiki oprema koj kakva nasol ne znajs dali klub trenira ili rekreativci se sobrale. Plata se zemase ednas na tri meseci na gostuvanje se odese so kombe staro od rek od segde sho duva. Karantini primpremi bea naucna fantazija za Pelister pola od igracite odea treta smena rabotea negde pa odea na natprevar ili trening i mnogu drugi raboti.

Сега гледам денес сме играле куп на Македонија со Тиквеш од 11 часот,а после од 17:30 играме со победникот од натпреварот Астраион и Радовиш.
Колку смешна одлука е ова,како и да е барем ќе имаат нашите два полесни тренинзи.

Еве го распоредот:

Вардар – Тиквеш, понеделник, 11:00 часот
Астраион – Радовиш, понеделник, 13:00 часот
Вардар/Тиквеш – Астраион/Радовиш, понеделник, 17:30 часот

Jas druze go pisav komentarot za uslovite i salata.
Ne znajs sho se ima slucuvano vo sportskiot zivot vo Bitola zato taka mislis. Vervaj najdobrite uslovi se ova so isklucok na ledenata dvorana. Porano igracite treniraja so 2 topki cela sezona a mozi i poveke sezoni. Maici trenerki patiki oprema koj kakva nasol ne znajs dali klub trenira ili rekreativci se sobrale. Plata se zemase ednas na tri meseci na gostuvanje se odese so kombe staro od rek od segde sho duva. Karantini primpremi bea naucna fantazija za Pelister pola od igracite odea treta smena rabotea negde pa odea na natprevar ili trening i mnogu drugi raboti.

Океј, разбирливо дека имаат подобрени услови во однос на минатото, ама сепак сала е основна работа. Спореди сега со какви услови располага РК Вардар, еден куп играчи што играа овде имаа коментари дека ги има можеби и најдобрите услови во Европа, сала, теретана и се комплет, додади на тоа дека веќе неколку години играат на највисоко ниво, тренираат со супер услови, имаат утакмици против најдобрите екипи, и насобрано огромно искуство кај голем дел од играчите кое се пренесува и на останатите/помладите. Јас стварно не сфаќам како доколку ја погледнеш целата слика толку се потцени Вардар за ова што се случи да е „недозволиво“ или тотален крах или огромен неуспех. Кажав и во претходниот пост, имаше простор за надеж кај вас и разбирливо беше да се надевате и да одите на победа, ама малку ко да забегавте со мислењата :)

имаше простор за надеж кај вас и разбирливо беше да се надевате и да одите на победа, ама малку ко да забегавте со мислењата :)

Таа забеганост се должи повеќе на преголемата мржња кон Вардар и водење инат према нас, него на имање надеж во моменталните квалитети на нивната екипа. Мислам дека пар фацки кај нив на форум се деца, чак еден мислам дека е копиљот на Стерјев и се глеа дека само водат инает и немаат појма од ракомет. Оние кои знаат ракомет воопшто не ни коментираа ништо во пресрет на натпреварот туку си оставија после него да искоментираат реално.

Таа забеганост се должи повеќе на преголемата мржња кон Вардар и водење инат према нас, него на имање надеж во моменталните квалитети на нивната екипа. Мислам дека пар фацки кај нив на форум се деца, чак еден мислам дека е копиљот на Стерјев и се глеа дека само водат инает и немаат појма од ракомет.
Баш напротив, повеќето не биле деца ниту кога Пелистер освојуваше титули :D
Ко на татко ми да му дадам пристап на кајгана, нормално дека ќе тресе глупости.
Има еден лајнар на фб, Јованов нешто беше, е тоа суштество колку комплекси има, којзнае колку инфаркти има преживеано додека гледаше како освојувавме ЛШ.

Има еден лајнар на фб, Јованов нешто беше, е тоа суштество колку комплекси има, којзнае колку инфаркти има преживеано додека гледаше како освојувавме ЛШ.
Свирачот,свири по свадби.. и ко за беља отидов во Бт на свадба и го препознав, се воздрзав да не ја растурам свадбата иначе ќе го патошев хехехе

Сакаш да ми кажеш дека повеќето се средни години и маторци:)? Ондак уште полошо. Муабетот ми беше дека има и тамо 2-3 члена кои прилично реално ги гледаат работите и не се излетуваат со такви изјави као останативе, со таа разлика што ја мислев дека останативе се копиљаци, а тоа да ти биле стари кабадаји :D

sekogash sum probval trezveno da pisham, se sho e dobro kaj vas sum falel, bash jas sakam da terase klubot na vasiot nacin kaj sho od nishto se napraj neshto ama da me izednacvate mene so random bace skopsko sho tri godini glea rakomet pes da ve ebi :D
fakt e deka nie imame omraza kon vardar i sekogash sakame da go pobedvame i to tesko ni odi, fakt e deka ima zaostanati faci vo bitola i na forumov, ama lugjeto sigurno poke pratat podolgo vreme rakomet od vas.
i mene me imashe fateno euforija deka mozi imame shansa ama cela ta nedela ko gleav kako se ponashaja sfakas deka nemat muda i kuro mi razbirat igracite nie kolku sakame da go ebime vardar.
kaj vas ima igraci sho naucija da se pobednici, ve naucija i vas da so pravo smetate deka ste najdobri i za moe zacuduvanje klibot ne se raspadna blagodarenie na coekot sho vie treba da go smetate za bog, mihajlo, a kaj nas ke treba uste godini i pari frleni dobronamerno i promena na pogledite za da stignime da ve pobedime, sportski pozdrav.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom