Фан клуб - РК Вардар

Ќе го асфалтирале аеродромот во Логоварди.

za toa treba nekoj da im kaze deka postoi asfalt i kako se koristi.... ne li gledas nie i na ulica koga im go stavame oni dupki pravat pa ok im e... kal i kaldrma za niv e prava stvar, autopati, aerodromi, fukcionalna pruga toa vo sledniot milenium koga ke vlezat vo 20tiot vek. eve gledas goranco se sprema za ilinensko doprva nezavisen ke bil, so pametot uste se u tursko

И овде вратете се на темата за РК Вардар.
Финалево ќе биде добар тест за нашите можности.
Од досегашниве дуели, можам да кажам дека ме плаши немањето бековски опции. Не споредувам со другите македонски екипи, зборувам за настапите кои не чекаат во ЛШ. Внатрешната линија е добра, ама таа не ги добива тешките дуели.
Со внатрешна линија делкаш пацерски екипи, каде што со добра одбрана им правиш брзи контри и бековите не доаѓаат до израз, поради помалиот број на позициони напади.

Она што ми е нејасно е зошто во ниту еден момент Алушовски не се обидува да игра со Јотиќ и Гаџа во истата постава? Кога ги гледав трансферите мислев дека токму тоа е целта на истите. Гаџа како класичен среден бек, а Јотиќ како играч кој кога треба ќе може да покрие и на левата бековска позиција. Реално, на екипата и фали уште еден лев бек (барем од она што го видов до сега). Диско не е ни сенка на она што некогаш беше како играч, Талески е далеку покорисен од него и во двата правци, ама ни он не е играч за да биде прва опција. Во секој случај верувам дека со тек на време играта ќе се подобри, сепак овие играчи имаат многу малце време пројдено во играње заедно и ќе биде потребно време додека се склопат коцките.

Вечерашниот дуел со битолчани мислам дека може да тргне во било кој правец, екипите се тука-некаде и по квалитет и во поглед на нивната моментална форма. Во секој случај не би извлекол премногу заклучоци од истиот, за нас е најбитно да сме спремни за мечот со Нексе на 29-ти месецов.

Последно уредено:
Диско не е ни сенка на она што некогаш беше како играч, Талески е далеку покорисен од него и во двата правци
Не ми е јасно зошто се направија напори да му се продолжи договорот. Дечково беше очаен двете години во Вардар, и сега делува исто. За тие пари што ги зема, сигурно ќе се најдеше некоја далеку подобар.

Стварно и ја се согласувам со мислењава за Диско, ептен е дрво, буквално нишо не покажува на терен. Као некој второлигашки ракометар. Кога Талевски е позабележителен од тебе на терен ондак глеаш колку е саат. Мада ќе согласам и со Chef дека мора да се земе во обзир и долгата пауза по која некој побрзо а некој поспоро се враќа. Од Дисинџер не ни очекувам да биде нешо спектакуларно, ама па бар да го има оној придонес од добра одбрана и неколку гола во напад нема да биде лошо.

Се согласувам за Диско дека е премногу паднат. Ама изгледа заборавате дека имаше и операција и нема играно цела оваа година.

Талески фрлил 15 кила минимум сега личи на бек, уште да му нараснале мадиња топ ќе биде

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

dajte od strumicankite nekoja... ili eventualno da gi prasame surite, nema smasila karolina samo da ja spomnuvame :)

Јас радо би парите да се даваат на Диско, со надеж дека ќе ја врати старата форма, отколку да ги дадеме на некој играч што допрва треба да фаќа форма што никогаш ја немал. Барем сезонава ни треба некој што веќе знаеме што може да се очекува од него. Германец е да му ебам Диското, ваљда ќе го фати инат и ќе ја крене формата што ја имаше.

Јас радо би парите да се даваат на Диско, со надеж дека ќе ја врати старата форма, отколку да ги дадеме на некој играч што допрва треба да фаќа форма што никогаш ја немал. Барем сезонава ни треба некој што веќе знаеме што може да се очекува од него. Германец е да му ебам Диското, ваљда ќе го фати инат и ќе ја крене формата што ја имаше.
Не му е паметот у ракомет!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom