Фан клуб - РК Вардар

Да ги тепаме Мотор,и уште 2-3 до пауза,ќе биде бомбона! па натаму со толедо и столе,и дај бог уште некој нов играч,се е возможно!
Автоматски споено мислење:

ни он незнае
Motor мора да ги тепаме, реално не се тим што треба да нќнаправи проблем, послаби од Порто се сигурно. Ја мислам дека ќе тепаме се дома, и барем 3 на гости што е доволно

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Motor мора да ги тепаме, реално не се тим што треба да нќнаправи проблем, послаби од Порто се сигурно. Ја мислам дека ќе тепаме се дома, и барем 3 на гости што е доволно

кил,веспрем,и киелце тешко.Киелце везат...

Атман ќе покрива на лев бек, Толедо на среден, двајцата се такви играчи мижат да одиграат на две позиција.
Aтман е среден бек, кој игра лев по потреба, како Игор лани. Ова се тактики под принуда. Лани Борозан да беше фит, Игор немаше да игра лев бек скоро цела сезона. Сега Дисингер и Горбок да можеа офанзивно да играат, немаше Атман да игра лев бек. Реално и тројцата што играат лев бек, се стаклени играчи.

Зошто не се ангажираше некој лев бек? Разбирам дека не може да се донесе некој класа играч, ама некој од среден квалитет, да игра 10-15 мин во напад колку да се скрпи нешто. Вака, пак ситуација ко лани, имаш 5-6 играчи на клупа кои никад нема влезат во игра. Други играат во неприродни позиции. Се тера, ама една-две повреди во лош момент, лош ден на еден-двајца играчи и се почнува да шкрипи.

Европски шампион си, собери некој млад, надежен. Некој стар, но уште компетентен за некоја минута. Некој што ќе влезе чат-пат во игра, не што е во екипата да навива. Лани имавме многу тенка-непостоечка клупа, сега... пак исто.

Не ми е јасно дали дотолку е тесен буџетот, па се собира толку-колку се може.

ДА!
Автоматски споено мислење:

Лани се се деси ко што требаше да се деси,се споија сите детали и БУМ!
Филм треба да се сними за прошлата сезона!

Aтман е среден бек, кој игра лев по потреба, како Игор лани. Ова се тактики под принуда. Лани Борозан да беше фит, Игор немаше да игра лев бек скоро цела сезона. Сега Дисингер и Горбок да можеа офанзивно да играат, немаше Атман да игра лев бек. Реално и тројцата што играат лев бек, се стаклени играчи.

Зошто не се ангажираше некој лев бек? Разбирам дека не може да се донесе некој класа играч, ама некој од среден квалитет, да игра 10-15 мин во напад колку да се скрпи нешто. Вака, пак ситуација ко лани, имаш 5-6 играчи на клупа кои никад нема влезат во игра. Други играат во неприродни позиции. Се тера, ама една-две повреди во лош момент, лош ден на еден-двајца играчи и се почнува да шкрипи.

Европски шампион си, собери некој млад, надежен. Некој стар, но уште компетентен за некоја минута. Некој што ќе влезе чат-пат во игра, не што е во екипата да навива. Лани имавме многу тенка-непостоечка клупа, сега... пак исто.

Незнам, ама веројатно е така. Еве Шеф е многу подобро упатен штом така вика

Абе нели имаше "Инцијатива за спас на РК Вардар" собираа пари на жиро сметка,па имаше некој донации,сите доноравме,на крај што се деси со донациите?

Киелце за сега е страшен Кил исто мн добар Везпрем е пренатрупан со ѕвезди ќе имаат проблеми.

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk

Се гледат крајот не почетокот До јуни ќе се сменат куп работи реално за Вардар е четвртфинале
со малку среќа до Ф4 а таму се знае шансите се исти за сите тимови

Сезонава Калараш ја игра исто како претходната. Не знае каде се наоѓа на почетоков, 10 гола паднаа по негова директна грешка во одбрана. Се надевам дека ќе биде како претходната кога во пролетниот дел стана најдобриот дефанзивец во светот и дека нема да биде за џабе сета таа бука што беше за до вратиме.

Дисингер откако е дојден игра на нивото на Филип Лазаров, една добра утакмица, десет непостоечки. Ќе биде проблем таа лева бековска позиција, друго е лани кога останаа само на крај без Вуко, друго е сега кога имаш цела сезона пред себе. Горбок не го ни рачунам дека може да придонесе нешто посериозно иако би сакал да пружи бар 2-3 натрепвари како во онаа сезона кога првпат дојде.

Атман ако игра во формата од пред неколку сезони, заминувањето на Карачиќ ќе биде многу малку приметно, денеска играше одлично, подели страва асистенции.

Клучни за пресвртот денеска освен зицерите на Кугис беа и шампионските менталитети на Дибиров и Чупиќ, ги фатија на просто искуство во второ полувреме.

На крај реченицата која мислев дека нема теоретска шанса некад да ја пишам, ама: Криштопанс е најсериозниот кандидат за да освои ИХФ/ЕХФ играч на годината.

Ne ne, Kalarash i napad igra sega. Napadot mu e dosta podobren vo sporedba so lani koga bese totalen kamen i promasuvase od 6 metra. Ova dava edna cela nova dimenzija na igrata nasata igra. Odbranata ne e tolku stegnata seuste ama i nema potreba za sega. Mene mi izgelda ko dvata meca da izigraa strikno kolku sto treba za da pobedat. Malku tesko za nas za gledanje i se nervirame na sekoja sitnica zasto mislime koga ke dojdat pojakite ekipi ke ne zgazat ama zatoa koga ke stegnat igraat 10-15 min kako valjak i ja resavaat utakmicata. Moze gresam ama mislam deka Gleb ke ni bide prv i najdobar piker sezonava. Od Stole da vadime 15tina dobri minuti ponataka i nema da imame problem.

Disko i mene me plasi. Deckovo mi izgleda ko zivotna zelba da mu e da stane balkanec lol... Celosno pomestuvanje na LABAVO i ona sto ocekuvavme od nego da vnesi nekoja germanska smirenost i energija nikako da ja vidime.

Ne ne, Kalarash i napad igra sega. Napadot mu e dosta podobren vo sporedba so lani koga bese totalen kamen i promasuvase od 6 metra. Ova dava edna cela nova dimenzija na igrata nasata igra. Odbranata ne e tolku stegnata seuste ama i nema potreba za sega. Mene mi izgelda ko dvata meca da izigraa strikno kolku sto treba za da pobedat. Malku tesko za nas za gledanje i se nervirame na sekoja sitnica zasto mislime koga ke dojdat pojakite ekipi ke ne zgazat ama zatoa koga ke stegnat igraat 10-15 min kako valjak i ja resavaat utakmicata. Moze gresam ama mislam deka Gleb ke ni bide prv i najdobar piker sezonava. Od Stole da vadime 15tina dobri minuti ponataka i nema da imame problem.

Disko i mene me plasi. Deckovo mi izgleda ko zivotna zelba da mu e da stane balkanec lol... Celosno pomestuvanje na LABAVO i ona sto ocekuvavme od nego da vnesi nekoja germanska smirenost i energija nikako da ja vidime.
Глеб цела прошла сезона играше само одбрана и на тоа се концентрираше.Сега почна да игра и напад,и нормално не се сработени у напад,глеаш Сташ вело време го мести,му кажува како да изигра,каде да отвори,каде да затвору.А додека Столе и Мораеш знаеа како и што да прават и како да играат без да се погледнат,секој си ја вршеше својата работа и немаше проблеми.Диско е Погба во ракометот.Шо активен е на Инстаграм отколку на терен!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom