Не сакаме да кажеме, ама реално нема ни Гоце да не однесе на Ф4

Сите сакаат екипата да оди понапред, не дека ми смета што го потпишаа, ама сепак ова е тапкање во место. Крилото треба да ти биде некој лудак од Скандинавија

На крај краева можат да го потпишат Гајиќ, сигурно е подобра опција.
Ни треба играч што ќе игра добро и во одбрана, Брумен падна во играта во напад, ама во одбрана вршеше работа, иако и јас се сложувам дека и он и Шишкарев треба да си одат.
Кој е тој лудак од Скандинавија?
Не се ни Скандинавците во последно време нешто со крилата..
Има и таму вакум,една Данска години игра со истата постава крила,го вратија Линдберг да покрива десно,на 36 години,а и кај левите крила немаат некој избор...
Помина времето кога излегуваа играчи како Ларс Кристиансен,Николај Јакобсен итн..
Исто и во Шведска,кога години немаат замена за Калман..
Норвешките крила се помлади и се актуелни,ама доста слаба одбрана играат,а и реално играат во слаби клубови,пред се Бјорнсен...
И Исланѓаните ќе се мачат на крило години,ќе нема замена за Гудјон таму,кога еден труп како Сигурмансон го спремаат за "наследник"се е кажано..
Според мене Балканските крила не заостануваат многу зад сегашните Скандинавци,Чупиќ е ОК крило,само има хендикеп во висина и покрај него ќе мора да игра некој суртук како Македа во напад,па ќе се забави контрата...
Иначе за Гајиќ,многу тешко да го пушти Монпеље,имаат +8 милиони евра на лагер,не се проблем кај нив парите,барем не за Словенските играчи како Доленец и Кавтичник кои им се 70% од екипата..
А и Гоце е сосема солидно,да не речам Европско крило,стабилен во контра,долг чекор,не се глупира со некои "непотребни потези"како Дибиров и Деки,едноставно оди во контра си ја плеска и се враќа,исто и од позиција кога шутира,нема кај него паѓање,тркалање кога има мал агол,би рекол крило од СТАРА ШКОЛА,сосема ОК е дечкото,плус е далеку помлад од Шишкарев,него вратете го во Медведи,нека прај егзебиции таму..
Вас ви фалат бекови,бековите го добиваат мечот+голманот,ако немаш бекови немаш екипа,од нив тргнува се,и шутеви,и топки до пикер,крила..
Шо викаше еден тренер на Пелистер на времето"Донесете ми бекови,крилата за

ми се"

Со 4 бека на кои техниката им е посилна страна(Карачич,Циндриќ,Алекс па и Кањелас)еден сосема различен тип на играч од нив како Македа,играч кој нема техника и има само сурова сила и шут и еден Деревен,повреден бек со конституција на играч од младинска екипа,не на ЛШ екипа+Вилипче

...
Премалку е ова,во споредба со останатите шо имаат да понудат,со ваква "скромна артилерија"не се добиваат мечеви со големите екипи...
Баш и на првиот меч со Веспрем се покажа колку се важни бековите,кога не одеше кај Веспрем бековите превзедоа,прво Илиќ,па Палмарсон па на крај Наџ,тоа ти е кога имаш комплетна бековска линија,нема шанса барем едан да нема лош ден..
Иако и вака не е лоша бековската линија,ама ви треба еден екстра квалитетен лев бек,колку и да е добар Кањелас не е таков тип на бек кој би можел да ја носи екипата цел меч,како шо прај Илиќ..
Во Барса заминувањето на Карабатакот се гледа од авион,каква екипа беа со него и без него...