Фан клуб - РК Вардар

Циндриќ и Шишкарев :facepalm: Пет одлични шанси за гол само во последниве 5 минути одат на нивна сметка, вака не се победува против Барселона

И нормално се да им ебам на судиите, ветар во грб беа за Барселона цело време..

вардар нема играчи за ф 4. Тренерот погрешна постава имаше псоледните 5-6 минути со циндрич и со столе, наместо тоскич и караџиџ. Се промашија 3 зицери на македа, дибиров и шишкарев и тоа е тоа.

Очигледно овие две копилиња се за помош секаде онаму каде што "фаворитот" се очекува дека нема да може на чесен начин да победи. Овие две копилиња ке ја завршат работата.

Јас стварно не знам зошто Раул не го пушти Деки да му здрви еден аперкат на Жалуз, секако не игра ни минута, па ако сака и целогодишна суспензија нека јаде...

Професионален ракометар, во три наврати излегуваш сам на сам со голманот и промашуваш.
Па иди носи се. Со се Марсениќ и Циндриќ, кои не се материјал за Вардар.

А Дибиров... леле колку ме нервира кога ќе тргне безглаво во напад по секоја цена. Леле леле. Па и криминалната одбрана што ја игра.
Раул требаше да проба со Манасков, полош не верувам дека ќе беше од Русинов.

Уште на почетокот на натпреварот кога за 15 минути досудија 3 пати пробивање од пикер, беше очигледно дека ќе свират за нив. Тоа е најлесниот и најнеприметниот начин на крадење во ракометот. Никому фокусот не е на дуелите на пикерите и лесно ќе свирнат пробивање ако сакаат да помогнат на тимот.

Али овие отидоа фул ретард. Криминално судење е мал збор. Ви текиња на гостувањето баш кај Барселона пред две сезони и судењето? Тоа беше криминално. Ова беше десет пати уште покриминално и полошо.

Не може да не мрзиш вакво спортско друштво бе, убедливо најодбивни и најплачковци се во секој спорт, а најчесто ги помагаат судиите.

Поштедете се од коментари со кои ќе бидете мизерни ко судиите во обид да изигрувате либерали, демек Вардар и со ова пропушти шанси за победа. Точно е, Шишкарев ја шитна утакмицата со промашените зицери, ама тоа не го става во втор план едно од најсубјективните судење во ракометот што го иаме видено во ЛШ. Огромна е можноста да ги немаше овие судиски одлуки Вардар ќе се одлепеше на недостижна разлика.

Брука е ова, нека им ја дадат титулата на педерчињата уште сега, џабе се игра.

Aбе све најмило да им ебам на судиите, а на оваа протежиранава екипа која без судии нема да биде ни пола од тоа што е им посакувам да искршат и раце и нозе и ко инвалиди да шетаат у инвалидски колички!!!

И на Карачиќ му падна топката од раце у клучен момент... да не забораите.

Прво Македа зицер, па Шишкарев зицер па на Карачиќ му падна топката и на крај уште еден зицер Шишкарев.

Премногу грешки за последни седум осум минути а Барса нема да пропушти тоа да го искористи.

Да, последните 8 минути бевме ужасни, ама вакво судење секому ќе удри на психа. Едноставно сосема се деморализираа, немаа мотивација, знаеја дека што и да прават ќе биде во полза на Барса. И на поголеми екипи криминално судење им влијаело деморализирачки.

Да му ебам се по список до 10 колено, живо и мртво на овие данскиве педерчиња! Мамаицата в дуп да му ја изебам! Смрдени! Да бог да дај да цркнат на бегање!

Fakt e deka rakometot e Sport kade sto vlijanieto na sudite e najizrazeno, toa ni go pokazaa deneska sudiite. Obicno ne komentiram sudii i baram vina vo igrata Arno ama ova gi pomina site granici, ova bese klasicen kriminal i nikako ne mi e jasno sto im treba vakvo nesto na EHF ili pak sudiite dojdoa da lecat nekoj sueti. Izgleda koga bile mali gi zafrkavale deka imat malo kure i sega im dojde ova kako lecenje na kompleksi. Neznam sto drugo da kazam, se promasija i ziceri i se ama Imam cuvstvo i da ne promasuvavme sudiite uste tolku ke pocnaa da pritiskat na nivna strana. Ova utakmica izgledase kako odnapred EHF da resila da i ja dade na Barcelona.
Za igrata nema sto da komentiram izigraa dobro, greski imalo i ke ima. Denes najgolem Problem bea promasenite ziceri no vo sporedba so sudiite tie ne vredat ni da se spomnuvat.

Факт е дека при крајот Вардар испуштија доста шанси кои мораше да завршат со гол.Два пати Шишкарев, претходно Македа и уште еден напад, не знам точно кој...ќе да беше Циндриќ (имаше неколку утки во асистенции).
Ама на онакво судење чудно е и 45 како издржаа, тотално без врска, деморализирачки, ваков настап на данските глумци би удрило и на најјака психа.Па одете снимајте филмој бе ако сакате да сте славни.Глумци!

Дополнително, многу тивка беше ‘обичната‘ публика.Да не речам, во стилот на Катарина Ивановска.Второто полувреме Барса имаше далеку помал притисок од првото - од публиката и плус ветар во грбот.Срамота е една институција Барса да е поддржана на ваков начин, да имаше 50-50 судење 600 минути не ги ваѓаа после почетните.
Спомнав и претходно на 4 разлика судат 2 смешни пробивања и 2 дебилни пенали.Разликата е средена.Од тука веќе се виде колку е сатот, иако очекувано беше ама не во ваков идиотски степен.
Потврдија уште на полувремето со глупирање до невидени граници и двете минути за Македа.Од другата страна па и провокации, ниско, многу ниско.
Ниту еден пенал за Вардар, 6 за Барселона.Пробивање на Tомас, со газот му слета на нос на Шишкарев (мислам), судат пенал.Две од две за Македа беа смејурија.

После вакви фер плеј утакмици добиваш гадење од ракомет и спорт воошто.Мизерија.
12226968_10206842423291984_475653703704955543_n.jpg

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom