Фан клуб - РК Вардар

Абе друже те разбирам до негде,а и вие би требало да разберете дека Вардар има максимум 3-400 верни Комити и уште максимум 500 семкари.Тоа е све. А сликањето спомнав претходно.ми се чини дека дел од ‘ватрениве‘ и воџите идат на утакмица баш од таа причина,да виснат на шипка и после по спортскиsе сајтови да се пронајдат по фотките и директ ФБ и лајкчиња...

Ебеш серковци, ебеш семкари, ебеш дерби навивачи, сите ги изебавте и затоа трибината остана со 200 луѓе. Ако не си отишол на утакмица со ренова, крај за тебе не си комита не го сакаш ти вардар... тоа е мавање у груди и јачење кој е поголем комита, а “најголемите“ сите се вработени како редари на утакмица, by the way...

Абе се умислиле Вардар е Сан Лоренцо па има миљон ватрени навивачи,или трибината им ја оставил дедо им у наследство.Све некој друг крив,типично македонски,зашто овој да влезе за исти пари ко јас а небил коа Вардар играше со Момин Поток...ццц...Вардар у ЛШ да влезе у фудбал пак нема да добијат Комити на бројност а со тоа и на организираност и моќност!!!Затоа што на некој по се така му одговара,дали ради инат и самобендисаност или ќе се прави проект 300 спартанци незнам..Ебеш навивачи што попрво би избрале тимот да им игра пред празен стадион....
Кој избира да игра тимот пред празен стадион?
Дали тие редовно што доаѓаат или тие што нејќат да доаѓаат, да гелдаат Вардар-Турново,а со душа чекаат Вардар-ПСЖ, кажи ми кој го остава тимот на цедило?
Не се правете паметни, еве да речеме некој редовне сеа коа ќе почне и фудбал, приемр се падне гостување во Турново и дома утакмица лш ракоемт, тој редовниот треба да даде само за гостувањето минимум 600 ден, а плус треба да јаде нешто, а рачунај декавиденот има и уткамциа лига шампиони и таму треба да плати карта 100ден и коа ќе искочи он само за викенд еден потршил 1000ка, а има уште три виекнда во кој мимимум ќе му требаат 50 ден, доколку има само фудбал утакмица а максимум зависи од гостувањето и ракоемт дали има лига шампиони.
И сеа на тој што е редовен не муе скапо да дава и по 1000ка за Вардар да го гледа, а вас ви е скапо еден виекнд у месецот да дадете 350 ден за акрта и тоа да гледате утакмица од лига шампиони, а не како другиот кој дал за гостувањето 600 ден а мроал да стој во кал и да гледа утакмицата.
А пази и тоа не е критериум според кој се одердува цената, тук уедиснтвено е дали имаш членска или не, која кошта 250 ден и пак можеш да идеш само лига шампиони и ќе имаш карта исто од 100 ден како тој што ќе иде секаде, а ти пак можеш да си идеш само на лига шампиони утакмции да гледаш, со тоа шт оостај само што ќе имаш карта од 100ден туку со членската и ти е загарантирана таа карта, и никој нема да може да ти ја купи, пошо го има борјот на членската и на картата.
Епа не знам што сакате повеќе, срамота е да плукате по дечките, јас го прочитав убаво сосопштението кое беше пуштено по завшрување на есенскиот дел во кој беше се убаво опишано коај ќе биде фунцкијата на члеснките, а исто така пишуваше дека картите ако немаш члеснка за лгиа шампиони ќе бидат 350 ден.
Ама зашто тогаш никој не се побуни, или мислевте дечките не се серизони нема да го спроведат ова, дека ќе пропадне ова и пак сите ќе си влагаат како порано?

Ебеш серковци, ебеш семкари, ебеш дерби навивачи, сите ги изебавте и затоа трибината остана со 200 луѓе. Ако не си отишол на утакмица со ренова, крај за тебе не си комита не го сакаш ти вардар... тоа е мавање у груди и јачење кој е поголем комита, а “најголемите“ сите се вработени како редари на утакмица, by the way...

Многу јак заклучок. Никој на никого не му забранува да доаѓа, и никој не се јача у груди, него се работи за менталитет на нашиот народ. За членските сите знаеа, имаше 500 соопштенија, се продаваа секој во неколку наврати, и ако толку сакаат да го гледаат Вардар луѓево и да бидат на трибина со Комити, сигурно не им е проблем да издвојат 250 денари за членска, после да отидат само еднаш на ЛШ утакмица им се исплати, членска плус карта 100 ден = 350 денари, со тоа што веќе за секоја наредна утакмица имаш предност и привилегија, и знаеш дека имаш загарантирана карта и не треба да се мислиш дали ќе стигнеш на време на собир да си купиш. Со Целје немаше ни членски ни ништо, и со Чеховски исто, па пак трибината не беше полна, и тогаш ли беше мавање у груди? Или пак не беа толку интересни како Веспрем, РНЛ, Фленсбург (лани)... Не е проблемот во водството на групата, проблемот е во менталитетот кај луѓето, ама добро, убаво пиша некој претходно, вака беше и кога се реши да се почне со наплаќање на картите, па полека сите се навикнаа..

Добро ај кажете ми кој е зијанот од тие за селфи што се дојдени? Што е прават инциденти? Не плаќаат карта? Пијани доаѓаат? Надрогирани? Или ова некој друг го прави? Додека се ализираат погрешни проблеми ќе си патиме #Јер Вие повеќе го сакате Вардар.
Ајде бе не ми е јасен зијанот озбилно ете од таа полна трибина 20% и да ги наречеме селфи навивачи што е со тие доле што стојат и не пејат? Ете и така и така тие 300 ултра екстра мега комити што се најредовни ќе пеат па исто ќе биде најубавата атмосфера како вчера ( а не се 300 такви да ви кажам помалце се само 300 имаат купено членски па ајде бројкава)?
Тука не станува збор за поголеми или помали навивачи туку некој ем нејќе да се меша ем бизнис јбг.

Добро ај кажете ми кој е зијанот од тие за селфи што се дојдени? Што е прават инциденти? Не плаќаат карта? Пијани доаѓаат? Надрогирани? Или ова некој друг го прави? Додека се ализираат погрешни проблеми ќе си патиме #Јер Вие повеќе го сакате Вардар.
Ајде бе не ми е јасен зијанот озбилно ете од таа полна трибина 20% и да ги наречеме селфи навивачи што е со тие доле што стојат и не пејат? Ете и така и така тие 300 ултра екстра мега комити што се најредовни ќе пеат па исто ќе биде најубавата атмосфера како вчера ( а не се 300 такви да ви кажам помалце се само 300 имаат купено членски па ајде бројкава)?
Тука не станува збор за поголеми или помали навивачи туку некој ем нејќе да се меша ем бизнис јбг.
А, ти што не му кажа на другарти да си купи членска од 250 денари па да ти правеше друштво и на СЕХА за ич пари и ЛШ за 100 денари, а ? Он да не се троши, групата нека му прави пакетче. Нема проблем догодина и тоа ќе воведеме еве витаминка ќе дадат нешто за доброто на Вардар.

Малце е, 5 пати поскапа треба да биде. Абе знаеш за со Бате Борисов го чекав тој ден да дојде после догли години голгоата, и не идење на никој ан стадион, и ело време кога сме правеле муабет, сум викал абе тогаш 1000ка карта треба да биде, ама беше 100 и 200 ден и пак викам ајде бе добро е, нека се напуни стадионот.
Ама уште се каам и се нервирам зашто им се дозовли на сите слепци за ефтина цена да додјат да го гледаат Вардар, кој до пред еден месец го плукаа.
Затоа кај иде некој од утакмица на утакмица лигаа шампиони па уште скап ода му биде, ако му е скапо не мора да доаѓаа нека си седи дома.
.
Да да , вакви што идат на стадион/сала само за да кажат „македонска работа“ на крај боље дома да седат. И за обична публика не само за Комити. Против Фленсбург едно магаре дебело пред мене што беше посакав по скали да се пеплоса.

А, ти што не му кажа на другарти да си купи членска од 250 денари па да ти правеше друштво и на СЕХА за ич пари и ЛШ за 100 денари, а ? Он да не се троши, групата нека му прави пакетче. Нема проблем догодина и тоа ќе воведеме еве витаминка ќе дадат нешто за доброто на Вардар.
Тоа јас не купив а не па него да го терам да купува.

Тоа јас не купив а не па него да го терам да купува.
Епа што ондак се буниш ? Не значи дека ако си за Вардар си Комита. Групата си има одредени правила кои треба да се почитуваат и луѓе кои ги носат истите. Ако е одлучено вака одлуката треба да се почитува во спротивно повели на Јужна или во Јане и дај му поддршка на Вардар.

На која дата точно е утакмицата Вардар-металург у СЕХА?Ако не изиграат мушки цела утакмица,прва постава без милост дали се деца или штотизнам,искрено ќе ги бојкотирам до крај сезона. :-) Мислам дека треба да им се стави тоа до знаење на ракометарите,да нема опуштање ко Кил.Потоп мора да се деси,пошто Вардар е само река во Скопје,нели...?

На која дата точно е утакмицата Вардар-металург у СЕХА?Ако не изиграат мушки цела утакмица,прва постава без милост дали се деца или штотизнам,искрено ќе ги бојкотирам до крај сезона. :) Мислам дека треба да им се стави тоа до знаење на ракометарите,да нема опуштање ко Кил.Потоп мора да се деси,пошто Вардар е само река во Скопје,нели...?

Поминаа утакмиците со металург во СЕХА, прво коло на Кале тепавме 6 ако не се лажам, втората беше во Борис ги тепавме 8-9 разлика не ми текнува точно, Терзиќ кога ги попари :)

Аууу ја изумив :-D
Не дека заземам страна ама у право се.Кажи ми што бара обичен навивач на трибина на навивачка група.Прво не ги знае песните,второ ако се деси некој инцидент.ќе збори како тоа све е издрогирано пијано и слично,а сам одбрал да биде таму.И да не е фер обичен навивач да им зема карта на нивна трибина,па уште они да немаат попуст.Иди у странство да видиш немаш членска од навивачка група ево ти на трибина:kuracc:.

Никаде не реков дека не треба членски или карти или да е без пари...друго ми беше муабетот али ај...

Незнам зошто сметате дека моментално не сме во форма или не играме на високо ниво.

Го решивме Монпелје буквално со втора брзина во напад, со Филипче на лев бек и со пробување на комбинации и ротации на некои моменти каде што неколку напади игравме и со два пикери.

Во ниту еден момент не дозволивме да ни се заканат посериозно и покрај тоа што се играше релативно опуштено.

На моменти игравме лабава одбрана па понатаму кога требаше ја стегавме зоната и не ни даваа гол неколку напади по ред. Знаеа да не изместат неколку пати бидејки реално имаат они брзи бекови.

Ако не приметивте последните 15 минути ги игравме без Абутовиќ, каде што Прибак и Тоскиќ играа на 3 и 4, односно игравме напад - одбрана без измени :)

Големиот број на технички грешки повеќе би ги препишал на опуштеност и пробување на комбинации отколку на лошата форма.

Се на се, многу добар меч за нас. Покажавме дека пораснавме во тим кој што може да го диктира темпото цел меч по своја желба и да си дозволиме секакви комбинации. Играта преку пикер од каде што ги изрешетавме и крилата е одлична. Единствено Брумен е во релативно лоша форма.

Ако го надминеме комплексот од играње на гости, играме добра одбрана со расположен Штербик мислам дека имаме добри шанси и во Германија.

За нивната игра се знае... Не смее да му се дозволи на Шмит да ја наметне својата игра, и да ја пресечеме нивната транзиција до крила и пикер. Со Ду Риц и Петерсон мислам дека може да се справиме полесно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom