Фан клуб - РК Вардар

За сите кои коментираат за Лацковиќ као да е некој шупак ракометар на нивото на Митков нека стишаат доживљај. За Лац праиме муабет алоо. Ќе има по 7-8 гола на натпревар минимум.

За сите кои коментираат за Лацковиќ као да е некој шупак ракометар на нивото на Митков нека стишаат доживљај. За Лац праиме муабет алоо. Ќе има по 7-8 гола на натпревар минимум.
Истово сакав да го пишам,го направивте ко да забраел да игра у напад.тачно играша само одбрана,има години да,или за ракометар од ваков калибар,не смееш да се сомневаш дека ќе даде свој придонес у нападот.Исто има искуство од играње големи натпревари,што и те како ни е потребно,така да оставете го Лац на мира,ќе видите сите има да ве демантира.

Абе, а да не претеравме малце и ние? :icon_mrgr: @Ne_sum_ja кој требаше да го донесеме со Горбок на лев бек брат, Карабтиќ? :D Го имаме најдобриот светски голман, Дибиров ѕверка играчиште, Горбок е баш тоа што ни требаше, па ние и со Фичо не бевме лоши на лев бек сезонава, и вие Лацковиќ го правите на ниво на Додер.. :icon_lol: Па со Прибак на оваа позиција сме функционирале, Карачиќ е ѕвер, за мене најдобар поединец минатата сезона...Десно, проблем може да биде повреда на на Петриќ, Душебаев е топ, сакаме и ние по 2 ѕвезди на една позиција :icon_lol: Петриќ да игра одбрана, Алекс ако игра само во напад сигурен сум дека ќе биде на ниво...Брумен е топ на десно крило, на крајов подобар и од Дибиров беше..:) А пикерите? :D Триото ни е сосема задоволително, башка што јас мислам кој и да имаме на пикер ние нема да знаеме да играме со пикер :icon_mrgr:
Ајде, јас уште се надевам дека ќе го донесеме Марковиќ, ама мора да бидеме и вака презадоволни, кога ќе ми текне дека порано не ми било за верување дека Раде ќе игра кај нас :pos: сега дојде ред да плачеме зошто нема замена за Алекс, при Петриќ и дека со Горбок и Лацковиќ не сме се покриле на лев бек, али тоа е кога сите сакаме титула во Европа :icon_mrgr:

Брат амбициите ми го матат умот :D

Шала на страна, се вртат бар десетина подобри опции од него по европа само треба подобро да се истражи пазарот и брзо да се реагира :)

Реално, има големи шанси Лац и Растворцев во дел од сезоната да бидат повредени, подолго или пократко. Растворцев во напад не е корисен а и Лац скоро цела сезона играше одбрана. Не се они лоши играчи али ако е амбиција фајнл фор, незнам баш дали ќе вршат работа. Веруј и ја би бил среќен тука да ме цитирате како сум направил грешка со него али искрено се сомневам во тоа.

За да истераме до фајнл фор мора да се елиминира БАРЕМ еден а најверојатно два од следниве тимови (Барселона, Веспрем, Кил, Рајн Некар, ПСЖ, Киелце, Фленсбург). Ете освен Фленс види се какви бекови имаат другиве тимови, само за пример Веспрем со Наџи, Палмарсон од идната година, Чема, Џамали е стравотен. Муабетот ми е дека ќе вршат работа али со вакви тимови ќе биде тешко, посебно ако на Горбок не му иде.

За да се фати фајнл фор мора да има тешка артилерија во напад :icon_mrgr:

За нас ќе биде многу добро што имаме битен столб во Штербик сеа, и со јака одбрана тешко некој дека ќе не победи. Само одлично ќе биде ако завршат работа за Македа уште од оваа сезона да го имаме или ете Марковиќ. Со десен бек шутер го комплетираме топ тимов за сезоната што доаѓа.

Абе па ако не му иде на Горбок, тука е Карачиќ, ако не Карачиќ, Душебаев, ако не Душебаев, тука е Лацковиќ, ако не Лацковиќ, тука е Прибак, ако не Прибак тука е Петриќ, ако не Петриќ тука е Фичо, гледајте колку ќе има за ротирање само бекови во нападот. Плус криалта кој кај нас сеознава беа на секој натпревар најефикасни, значи сеа се шири играта, ако сакаат да г исопрат бековите ќе има повеќе простор за криалта, ако сакаат крилаата, ќе остане игра за беквоите со пикерите. Имаме опасна екипа, би рекол 1 класа подобра од годинашнава, плус 1 година поискусна бидејќи повеќето наши играчи немаа вакво искуство како годинашново.
Значи спореде мене први фаворити сме за освојвуање на ЕХф купот. :D

Ама и вие ептен летате со паметот :icon_mrgr: не се знае дали воопшто ќе играме ЛШ, и вајлд карта ако добиеме дали ќе поминеме понатаму, и да поминеме ќе не тупнат во 4 шешир и во 1/8 финале бирај Барса, Кил, Веспрем...:icon_mrgr: Рачунајте дека следна година веќе ќе знаат со кого си имаат работа, а вие викате добри се бековиве ама за Ф4 ќе треба Штербик да не вади... :icon_mrgr: Него ако на крај некој од бековиве што ги сакаме заврши во Металург...

a502ed9570483f688dd07b2669724053_original.jpg

Тимот за наредна сезона е супер и тука нема збор,имаме барем по двајца играчи на секоја позиција.. али јас се уште останувам на својот став дека мора да се земе барем уште еден квалитетен играч на десен бек.. дали било тоа Марковиќ или некој друг не е битно,јас би посакал да биде тоа Марковиќ.. не смееме да останеме само со Петриќ кој мака мачи со повредите и со Душебаев на таа позиција.. Душабеав е одличен играч и еден од најдобрите поединци оваа сезона,али реално да правиме муабет он незнае да игра одбрана и не е многу корисен на таа позиција.. тоа се покажа сезонава кога се повреди Петриќ и останавме само со Душебаев на таа позиција, кој беше приморан да игра и одбрана и напад и секој меч мораше да игра по 50-60 минути и најмногу поради тоа тој потфрли во неколку натпревари.. што би правеле ние наредна сезона ако Петриќ повторно се повреди,пак ќе треба да останеме само со Душебаев и со Терзиќ на таа позиција, каде што овој вториов не верувам да добие некоја голема минутажа,освен во сеха лига на некој натпревар и во домашното првенство.. поради сево ова мора да се донесе уште еден десен бек,во никој случај не смееме да останеме само со Петриќ и Душебаев на таа позиција.. другите позиции во тимот се супер,освен можеби и на десно крило,каде според мене направивме грешка што го пуштивме Раковиќ,требаше барем уште една сезона да остане кај нас.. али ако веќе сме потпишале со Шишкарев тогаш и таа позиција би била добро покриена..

1. Лацковиќ ако изигра повеќе мечеви од Растворцев сезонава ќе биде премија.
2. Ако изигра пола од тие мечеви на ниво и во напад и во одбрана ќе биде џек пот.
3. Ќе правиме муабет. :)

Почна и ЦЦС да лаже или?
Наброја 20 играчи, ке пребројуваме само еден или лаже директоров :facepalm:
Десен бек само![DOUBLEPOST=1401919793][/DOUBLEPOST]Марковиќ 3 години во Катар

Жарко Марковиќ им стави крај на шпекулациите. Десниот бек вчера потпиша договор на три сезони со катарскиот клуб Ел Џаиш.

„Мислам дека го направив вистинскиот потег што потпишав со три годишен договор со Ел Џаиш. Доаѓам во земја во која во последните години многу се вложува во ракометот и каде овој спорт многу се цени, а во тоа се уверив кога претходната година со Хамбург бев дел од Супер глобот. “ - изјави Жарко Марковиќ за Handballme.me

НАЛЕТ!!!

А да си го земеме ние дебилчево? :icon_mrgr:

Dajnis.jpg

Башка во договор можеме да му понудиме и соработка со Владо Јовановски во проектот "Истражи ја Македонија" баш е фаца типов, Владо ќе биде домаќин, а овој странец :icon_lol: може како на сликава да позира низ Македонија :вонзем:

^Еј немој така за омилениот на Коњаникот, знае кај живееш :)

За овој од кога сме збореле, уште кога не знаевме дали е Криштофанс, Криштопанс, Кристопанс, РистоВоТранс, итн...Ни го земаа Липовина, да не ни го земат и овој :( еден од поомилените на страна тоа што е дебилче 2.75, со топче сликан покрај водава кај што може некој крокодил да му излезе. (Можно е и од Скопје да беше сликава, али нема везе) :ROFLMAO:

Јас уште не знам како точно се презива, битно сакам да го видам во Вардар.
Марковиќ се затрчал по пари, чим останавме без него, тогаш очигледно е дека нема да се засилиме со нов играч на десната бековска позиција. Ќе дочекам ли некогаш да го видам Кристопанс/Кристофанс/Криштофанс/Криштопанс во нашите редови?

Апсолутно непотребен играч.Имаме исти таков изгубен Германец у одбрана :D а тоа е Маестро Дујшебаев :)
Треба саглам бекови за Ф4 не се заебавајте со некакви СЕХА играчи.
Иначе мислам дека и на Игропуло наредна сезона му истекува договорот.Нели бевме загреани едно време за него :)

Е то ми кажи сине,тоа ни треба(y),него искрено заборавив дека постои човеков:pos:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom