Фан клуб - РК Вардар

Ја од тоа што прочитав од шпанскиве медиуми и од дел што информираат за ова по твитер, е дека милион евра се платени... И мене шок ме удри кога прочитав.

Ако решил да дава милион поарно да запнеа за Ландин. Барем далеку помлад е.

Ако не освоиме оваа година, осеќам дека идната година ќе го донесе Хансен :D

Абе дечки, за него еден милион се исто како едно наше излегување во кафана. Не за џабе Талант во интервју рече дека Вардар ќе биде и поголем проект од Киелце.

Да почекаме, ќе се официјализира колку, како, што наскоро.

Не ми се верува некако дека дал еден милион на барса само за договор да му откупи.На бековски позиции се потпишува пак Петриќ .Не ми има логика.

05/22/2014 - AUSTRALIJA FANS прашува: .
"ZDRAVO NA SITE I GOLEM POZDRAV OD PREKU OKEANSKATA AUSTRALIJA I SAKAM DA VE PRASAM DALI NEKOGAS KE DOJDETE OVDE DA IGRATE NEKOJA MATCH I DA MOZEME DA VE GLEDAME VO ZIVO VAS I DA GO GLEDAME NASIOT LAF MAKEDONSKI FILIP MIRKULOVSKU I SITE DRUGI LAVOVI POTOMCI NA NASIOT EDEN I EDINSTVEN I GOLEM I NAJGOLEM ALEXANDAR MAKEDONSKI"
Одговор:
Тоа е доста егзотична можност, која за жал е тешко остварлива.
:pos:

http://www.mundodeportivo.com/20140...tienen-que-hablar-dos-clubes_54409523929.html

Arpad Sterbik, portero del FC Barcelona, aseguró este domingo que "dentro de unos días" se sabrá si continúa en el conjunto azulgrana, con el que todavía tiene contrato una temporada más, o ficha por el Vardar Skopje que dirige Raúl González, aunque no quiso hablar del equipo macedonio.

"Sabremos cuál es mi futuro dentro de unos días. Quizás se arregle esta próxima semana. Tienen que hablar de mí dos equipos", indicó el internacional español cuando se le preguntó por su posible salida del Barcelona.

Можно е да потпише за Вардар но во оваа изјава одбива да коментира за шпекулацијата , но признава дека го контактирале две екипи.

Ако платат повеќе од еве да речиме 200К за предвремен раскин на договор со Штербик се навистина луди...
Склон е на повреди,и тоа многу склон,а не е и млад веќе,годинава ќе полни 34 години...
Не се будали и во Барса шо го штедат и не го играат на сите мечеви,знаат и тие колку му е максимумот...
Точно е дека е класа голман,ама ниеден голман не вреди толку многу,посебно ако не игра на сите мечеви,а имате доста солидни да не речам одлични голмани во Диви и Милиќ..
За овие пари се носи барем еден класа бек,посебно десен таму чкрипите најмногу,ако не и двајца,и тоа од елитата од калибарот на Лазаров....
На времето ХСВ му плати на Загреб за еден млад талент Дувњак 800 илјади евра за оштета,ако не се лажам најголемата оштета ја има платено Барса кога го откупи договорот на Икер Ромеро од Сиудад кога платија околу 1 милион евра....ај тоа беа млади играчи,бекови,за голман се над 200,300 К оштета е премногу,па кој сака нека е...

Сум ЗА Штербик но ако тој трансфер е на сметка на нов класа десен бек тогаш малце би се подзамислил.

каква е поврзаноста на самсоненко со власта ништо чудно и ние да ги даваме:icon_lol:
:D a ако дојде за тие пари и благодарејќи на негови одбрани освоиме ЛШ догодина ? :D пошо флензбург за 10 секунди ни киднаа само а еве ги шампиони се.....така да и сега сме при врвот...ондак ќе вреди толку ? :D

:D a ако дојде за тие пари и благодарејќи на негови одбрани освоиме ЛШ догодина ? :D пошо флензбург за 10 секунди ни киднаа само а еве ги шампиони се.....така да и сега сме при врвот...ондак ќе вреди толку ? :D

Фленсбург не поминаа заради голманите ,Фленсбург поминаа дека во последни минути имавме 2 можеби не чисти али доста добри ситуации каде утнавме шут за победа.Со еден милион можат да донесат кој сакаат десен бек и веќе да не мора секој напад да мора да завршува на линија од 6 метри или надеж дека на Филип,Карачиќ,Душебаев ќе им тргне тој натпревар да можат да погодат скок-шут.

Последно уредено:
Абе не е 1 милион оштетата не се правете луди, 200 000 била понудата од ВАрдар инфорамција од Лико, и тоа ова правев муабет пред 1 месец.

Фленсбург не поминаа заради голманите ,Фленсбург поминаа дека во последни минути имавме 2 можеби не чисти али доста добри ситуации каде утнавме шут за победа.Со еден милион можат да донесат кој сакаат десен бек и веќе да не мора секој напад да мора да завршува на линија од 6 метри или надеж дека на Филип,Карачиќ,Душебаев ќе им тргне тој натпревар да можат да погодат скок-шут.
флензбург не поминаа нас ради последен избрзан напад не ради друго..али муабетот е голман како штербик од светска класа кој констатно може да вади добри партии е секако нешто што треба секој тим да игра што сака да освојува титули...голманот колку е битен покажува и фактот што и диви и милич доста не извадиа...не викам дека не треба десен бек да се донесе ама и ова не е лошо бар се гледа дека тимот се надоградува и трофејот од ЛШ не ни бега

Е сеа и вие не зезајте. Голман си е клучна фигура во ракомет и тоа се покажало милион пати.

Ете џабе Шпанија што имаше страшен состав на европското кога без Штербик на голот е многу тешко :)

Не беа будали комшикиве што го пуштија Марковиќ а го задржаа Станиќ. Човекот им е пола тим. На што ќе личи металург без Станиќ? Едвај групи ќе поминуваат.

Структурно добар тим се гради од голман, одбрана и после напад. Штербик е таков голман што со ОК изиграна одбрана ти гарантира 15 одбрани. Па колку и да ни е очаен нападот, со Штербик на голот и добра одбрана цела утакмица ќе сме во игра за победа. Џабе и Палмарсон дa го имаме ако примаме пацерски голови.

Да не ме сфатите погрешно и ја мислам дека 1 милион евра се премногу и мислам дека најверојатно ќе бидат помалку пари, али сакам да кажам дека Вардар со светски голман добива нова димензија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom