Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Споредбата со Београѓани на место, ја чекав. Тие шо најмногу плачат дека сезонските се 100 Евра, ќе ги видиме во текот на годината за една утакмица во евролига или на дерби кај шо ќе потрошат дупло појќе.

Незнам како имаш рачунато но со сезонска карта имаш 7 утакмици регуларен дел, 7 утакмици во плејоф, 7 утакмици во лига шампиони за првиот тим, 7 утакмици регуларен дел, 7 утакмици во плејоф за вториот тим (плус 2 утакмици од куп разигрување) тоа е вкупно 35 (37). Просек ти иди со бочната сезонска 160 денари, со централните седишта 185.
Во салата на Ѕвезда вќош ти иди иста цена ко нашите бочни, а овие другите ти се дупло поскапи него нашите.

Како и да е кој шо сака ќе си дојде нема потреба замарање колку брзо оди продавањето на картите, салата пак ќе биде крцата.
Нека сезоната биде забава и шо побрзо консолидирање на тимот само со бранче гробаро не на клупа.
Ај да не ја тупам пред утакмици сега салата ќе биди фул.
Реално кај нас 7 лига шампиони и плус Вардар и Алкалоид нека се 4 дома и 2-ката уште 1-2 утакмици .
За тоа баскетот шо напрајв споредба имаш 17 Евролига и 13 АБА плус плеј офф.
Како и да е пишав и претходно согласно капацитетите на салата реална е цената , и добра бројка на сезонски е продадена . Муабетот ми беше дека колку имаш поголем капацитет можеш да одиш со помали цени на карти согласно стандардот и да можи и дете незнам 15-16 години да оди да гледа а не да се моли дома .
Еве пример има деца во средношколски интернат долу од надвор , шо сакаат да одат да гледат ама ради цената на картата не одат т.е. не можат да си дозволат .

Кој нема пари, ќе гледа на ТВ. Или нека стани Чкембар.

Клубот сам можи да процени за цена на билет. Ако е празна салата, следен пат ќе намали цени на билети, по некоја логика. 500 ден. воопшто не се многу за Лига на Шампиони. Само шо многу сте заглавени во 90ти години од минатиот век и чекате гратиси од небо. Штотуку пишите страници на назад дека ова чинело, она не чинело. Остајте утре да помини утакмицата па да видиме шо чини, а шо не чини. Вие шо ќе бидите в сала погрижете се да направите спектакл, а не да бидите семкари. Кремот на светскиот ракомет бил скап за 500 денари од утакмица хахаха, ех пациенти мои. Не можи да наплаќаат, како така, оти татковците наши ја изградија салата, јебо вас Тито и компанија.

Уживајте во ова вештачко нешто шо успеаја да го напрат дур можите, после ќе се борите кој е поголем пелистерец. Вау, бау, од наши пари се купват играчите, општина, аптеки, курци, палци. Чуден народ сте битолчани, и Еурофарм ќе испадни дека е ваше и Стерјев да ви плаќа пари вас.

Мојата прогноза е дека ќе се избламираме во Европа, Чкембарите ќе барат оставка, газдата ќе си оди, на коњот ќе му заврши мандатот, ќе нема пари клубот за котизација, ќе молите пред општина да го земи клубот, тие лути оти соработувате со претходна власт ќе вложат само во фудбалот, на Манаки ќе се веат знамиња за спас на клубот, дел од раководството на Чкембари ќе се опари, клубот под општинска капа, на митинзи ќе го спасват клубот и ќе го враќат на старите патеки ко во 2023 кога играа со најдобрите екипи во Европа за 500 ден, и така до наредните 10 години. Друго сценарио, да си ги соберат куферите и да си го преместат клубот Скопје, двојката за вас и водете си го вие клубот, клубот на народот, на градот наш.

Имајќи во предвид то шо го изгубија супер куп натпреварот, атмосферата ќе беше многу поголема ако беше обратно. Еве ви утре шанса на сите да си ги попрајте грешките.

Скапи биле картите, сме немале стандард.:place:
За по комари на Реал, Барса, Англија 7ма лига да игра има пари Македончето, по казина 24/7 остаен е народот.
За таму има пари, за друго нема, тешко се живеј.
Скапо било Кил, ПСЖ, Киелце да ги гледаш.
Едно кафе на Широк Сокак го напраја 150 денари, за то никој не се буни.
По кафани цените ко небаре во Лондон сме, а услугата небаре во биртија во Лопатица и Чарлија сме.
Јас да сум на местото на управата 10 000 ќе беше сезонската карта.
Кој шо сака нека иди нека гледа.
Мора и клубот да живеј од нешто.
Квалитетот треба да се плати.
Не гледаш утакмица со Алкалоид, ќе го гледаш Кил, Псж итн.

Споредби на Звезда биле картите толку, на Партизан толку.
Одете бе луѓе на Звезда, Партизан, таму евтино е.:vozbud:
И патот до Белград е муфте, и трошоци нема, Вучиќ покрива се, за добрососедски односи.
Сеа Звезда ЛШ ќе игра во фудбал, ќе се закреват каравани со навивачи, тури по агенции, за таму не жалат пари.
Брача Срби, сви смо један народ.
Или дресој шо порачват од оригинални фан шопој навивачите на Јунајтед, Челзи и компанија.
По 150 фунти, со шипинзи, царини и слично.
То евтино е. гага.
Ама да се подржи нешто локално, шо вреди, е тука е маката на Битолчанчето.
Оти да се плати, оти да не е муфте? Ко шо беше порано, преку РЕК.:vozbud:
Ова ти е ко проблемот со невработеноста во Битола, ШО ИМА ЈАС ДА БАРАМ РАБОТА, ВЛАДАТА ТРЕБА ДА МИ НАЈДИ РАБОТА, ГРАДОНАЧАЛНИКО, ПРЕЦЕДНИКО МЕ :kuracc:, СОЊА ЌЕ РАБОТИ ЗА МЕНЕ.
Така и со ракометот, сите само кажват, вака така, а никој со прст не мрдна за клубот да тргни од мртва точка.
Конечно по толку години дојдовме на некое ниво, и пак не чини.
Не иделе да гледат, разочарани биле од поразот во суперкупот, па не идете.
Дали ќе била полна салата или не, то е најмалце важно.
Поубо да има 500 прави навивачи в сала, отколку 3000, од кои 2500 семкари, кои идат 3 пати годишно, шо ќе прат селфи и ќе глумат Данци в сала и ќе гледат дали некој/а пишал/а на Инстаграм....

Време е да се тргни настрана егото, суетата, љубомората....
Време е за лига на шампиони во Битола. Да му дајме максимална поддршка на ПЕЛИСТЕР и како шо беше кажано да УЖИВАМЕ во овие натпревари. Нека ни е со среќа ☘

Мене ми се најјаки овие од типот " абе шо ќе давам 500, да гледам дрва не знам шо, поарно парите во ДОНАЦИИ ќе ги дам :pos::pos::pos:

Кој донации, кој црни камења, гла клавам дека 100 денари во живот не донирале не пак 500 :D Ама ајде да се најдиме во муабет....

Сосема ок цена се картите, лш гледаме не се драпајте, кој му се гледа ќе гледа, кој не цело време ќе наоѓа алиби како треба како не треба, 10 денари на ѓупчина не дале, ама 500 ќе донирале :icon_lol::kuracc:

Денот Д, одиме на победа !
За честа на градот и публиката :oeoeoe:

Пресуди квалитетот. Можи на почеток немавме ни среќа и не сакатија 1:6 ама и да не се одлепеја тогаш пак тешко ќе се носевме. Барем 5 минути надеж да ни даеја. Лево крило првото не сакати. Брзи подвижни навлекуват по 2 од одбрана и одма вишок створат. Физички далеку поспремни, со се нашите играчи вгол ќе влезеа. Лесјак добар, а и нивнот не сакати (додуша пола шо фати е благодарение на добрата одбрана). То е то back to reality,

1500 продадени сезонски карти, втора најголема проневера на пари во Битола после Тат од осамостојувањето.
Еден Радивоевич шо е една недела во Битола му дава лекција на цела екипа како треба да се игра со со срце за публика.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom